05 June 2013

Princess ke ToyRus : ayam harga RM12 sekor!

harini aku lambat lagi g keje.gila ah.minggu ni hari hari lambat.
exhausted gila.dulu kalau alarm bunyi kul 6,and 2nd alarm aku jaga balik.
tapi skrg ni,2nd alarm pon aku boolayan je.bangun bangun dh 730am.
apa boleh buat.hidup perlu diteruskan.bangun mandi g keje.
even sampai opis kul 8.45am,layannn jelah.
asalkan datang.hehehe.terukkan aku.InsyaAllah next week akan diperbaiki.
hehehe.aku bukan lah pekerja yg teruk sgt asek dtg lambat.
dulu aku sorg yg punctual.xpernah lewat.bangun awal gila.
tapi sejak dh ada anak ni.hidup changed 360 darjah.
tapi aku x salah kan anak pon.cuma aku je yg x reti nk handle.
lepas kenduri adik aku,anak demam,and till now masih terasa penat.
but this week nk rehat gila gila.xnk g mana mana,
xnk buat apa apa.hahaha boleh ke ceggitu.hahaha.

aku nk cite pasal ayam ni.
ayam ni aku beli kat ToyRus,
12.90 sekor tau.dh mcm ayam betul dh.
padahal patung ayam je.hahaha.

semalam adik aku msg,dye kata,
" kak,kesian princess,org tgk dia suka sgt main DORA,
dia main sampai gelak gelak "

dora tu kakak zara yg punya,
dye mmg suka,aku perasan jugak dr dulu,
kalau ada dora tu,dye mst nk g dapatkan dora tu.
g amik n main,gelak gelak.tapi aku buat xtau je sbb aku
ingat dye mmg suka nk pgg benda yg dye nampak.
tapi lain mcm je aku tgk.dye mmg nampak sangat berminat ngan dora tu.

kesian pulak aku rasa,rasa nk nangis masa baca msg adik aku tu.
so aku decide nk beli gak kat dye dora.padahal papa baru je belikan
dye mainan baru.tapi papa belikan DRUM kat dye.hahaha.
sabojelah papa kan,dye ingat anak dye laki kot.

xpelah,dora bia ibuu pulak yg belanje ye.

so smlm kami g lah Great Eastern Mall,
kat situ ada ToyRus,sampai pon dh lambat,
dh nk tutup,tapi kami masuk jugak lah.
sampai sampai sana aku tgk princess cm dh rambang mata.
kelakar sgt tgk dye,gelak gelak.excited suka masuk situ,
aku rasa sbb dye suka tgk mainan yg banyak banyak kaler tu kot.

aku suakan dye kat mainan mainan yg ada kat situ,
ada yg dye nk pegang,ada yg tak nak.
yg dye tak nk tu means xnk lah tu.or takut,
tapi kalau yg dye suka,dye akan pegang,
peluk,gelak,senyum and yg paling parah dye xnk lepas.
hahahaha.mmg sonok sangat bawak dye g sana.

lepas pusing pusing ToyRus tu,
xde pulak patung dora nya,tanya staff tu,
dye kata dora habis,so frust,
tapi ada benda lain yg princess nak.
iaitu AYAM,hahaha.patung ayam tu dye suka.
aku xtau knp dye suka patung ayam tu.
xnk lepas,bila sua bantal peluk dora pon sama,
pgg xnk lepas.masa nk buat pemilihan tu,
pintu kedai pon dh diturunkan,kedai dh nk tutup woi!
princess still jugak pgg ayam n bantal dora,
so terpaksalah beli 2 2,
sabo jelah.ayam tu harga 12.90,bantal dora lak 39.90.
so total rabak lah rm60 lebih,tapi xpelah.anak punya pasal.
so tu hadiah dr ibuu sbb princess dh baik demam,
and sbb hari jadi awak yg ke 9bulan pada7hb akan dtg.
ye syg.heeee.sayang sgt anak ibuu!
so mlm td,mainlah dye ngan ayam tu.heret kemana saje.tapi yg aku pelik.
KENAPA AYAM?! hahahahaha

ni lah ayam nya.haha

slepp ngan bantal dora.ngade sgt!
tgk lah budak ni dh rambang mata.hehehe



ni bedio moodak dh nk masuk 9bulan.nade sangatttt!


18 comments:

Nurzakiah Hanum said...

tomei2

Wawa Yusoff said...

elman belum pernah ade menan kegemaran. cube jugak ajar dengan satu barang. tp dia takmo.

Lynda Che Lah said...

Qoid pun ada satu..dinosaur hijau..dah layu dah dinosor tu..dr umur 5 bulan smpi sekarang :)
Ingat Rara beli ayam hidup..tp ayam mmg mahal skrg...

missayu said...

Nia kalau masuk toys r us dia memang happy sesangat2....sebab mungkin warna warni kot...huhuhu...and so far dia xde la pegang barang xmau lepas,kadang2 mama n papa dia yg xcited beli toys..haaha

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

amboi pandai dah shopping ye.. siap rambang mata. ayam tu pun cute ape..

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi..comel je..dia gemor ayam la tu..dora pun suka tu.

Mila Ahmad said...

cumel pakai sepit kat rambut dah 9 bulan dah puteri...

micah aje said...

ayam pun ayam lah, tapi nampak comel j...comel keek princess

hayati hashim said...

Ok lagi ayam.. aisy masuk toy r us pilih puppy gebu. Haha. Pitam antara kehendak anak dan logik akal..

Aeen said...

ala..comelnye princess....minat ayam ek..heheh..memang pn rara...raees pn kalau masok toyrus rambang mata dia....tangan tu semua benda nk dicapainye..hehe

shaFazie said...

agaknya dia tgk ayam itu unik kot...chomeynye princess :D

Khai♥Rin : anies said...

princess da ada taste lain kot...tu agk nyer nk try ayam ;-)

PuanSyimaSyaz said...

hahaha comel princess...

macam i ckp lah..aisya boooolayan dgn toyrus.dia tak tau ke abah dia dulu 1 katil double decker penuh mainan beli kat Toy R Us tu.kaya tokey TRU.
tapi hari tu i belikan aisya remote tv kat situ, memula dia campak je tp lama2 dia mau la main.tu pn sbb i buat demo menari2 dpn dia tau...

Suria Lekatlekitgurl said...

akak kalau nak beli mainan kat lala.. kat kedai borong apa ntah namanya kat kl tu.. memang x ajar sangat lala bila tgk something dia suka smpai x nak lepas.. sebab tu x beli sgt. lala pun ok.. dia jenis tgk.. pegang2 camtu lepas tu kalau letak balik pun dia ok jer.. xde muka kecewa ke ngamuk ker.. dia suka jenjalan jer. sebab ajar dari awal kot.. akan dtg x tau la macam mana. tp kalau blh xnk ajar apa dia pegang semua beli takut bila hari budget tak berapa banyak tetiba dia nak barang yg over budget menangis kat situ pulak mak bapak dia.. hahahaha lagipun lala ni kalau mainan dia main kejab jer.. dia main bukan2 je dalam umah.

With Julia said...

Pandai sofia...dah ada kegemaran...DORA....umi Qi pun suka...tp ayam tuh comelll

Sue-Rya Qistina said...

comel sungguh!

cha said...

haha adoi kenapa ayam? tp comel gak ayam tu. bantal dora tu kalau princess taknak kasik i la i nak hahah

Nurul Aziz said...

Mainan kat toyrus mahalllllllllll hihi untuk orang cam sy ni la.. kalau nak murah, beli kat chowkit, kedai borong mainan kat situ.. murah2.. menan macam toyrus jugak.. cuma takdela cap toyrus tu.. hehe..


my doter takde menan fevret, apa ada depan mata dia main.. kalau bosan.. campak. haha sabar jela.. pastu mengutip la apa-apa benda lain, boring campak.. baguss sangat perangai ;) hihi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...