13 June 2013

Review Food Processor Bacilic and Food Feeder Muchkin



lama dh sebenarnya nk review menda ni.
selagi x review,selagi tu asek ingat je.hehe.
benda ni aku tau sbb hana kenalkan.
hana update entry dye pasal food processor ni.
memandangkan aku xjadi beli bullet tu.
aku beli lah benda ni.ehehehe.

food processor ni sgt berguna untuk aku,
kalau tau,dr dulu aku beli dh.
so far aku suka sgt pakai food processor ni.
xyah nk susah susah pakai blender,
makanan yg sikit pon nk blender,
payah lah kan.

dgn FP bacilic ni,apa saje boleh lenyek pakai ni.
bubur,kentang,sayur,buah,sume boleh.and senang untuk handle.
senang nk cuci lepas guna.

it come with bag,bag kecik leh isi sume menda ni.
boleh bawak balik kampung or kemana saje.
kalo beli baby bullet ritu mst payah nk bawak kemana mana,
mcm ni kecik je,leh hangkut je.letak dlm handbag pon boleh.
tp idak lah nk letak dlm handbag kan.hehehe.
harga asal FP bacilic ni kalau x, rm40 kot.
tapi aku beli ni masa offer,dpt rm23.90 je.best gila rasa.
mmg xmenyesal beli.

kalau pakai FP ni.kita lenyekkan,
texture dye x halus sgt taw.kalo nk buat puree xsesuai taw.
utk anak yg dh masuk 7 8 bulan sesuai lah.sbb dye x halus sgt
bila kita lecek.



utk food feeder ni pulak.
aku pon suka,suka bg princess mkn buah dlm ni.
mmg x tercekik.kua halus je.tapi masalah princess,
bila buah dlm tu dh habis,dye akan ngamuk.
ngamuk sbb dh habis.nk kena refill tu kena rampas,
buh buah cpt cpt,pas tu bg balik kat dye.hehehe.

tapi benda yg aku xsuka pasal FF ni,
payah nk basuh.nk basuh bahagian dlm tu,
kena hati hati.sbb buah akan melekat kat jaring tu.
i lepas basuh i rendam dgn air panas,risau lah kang jd infection lak.
tapi pas ni xnk lah beli yg ni.beli yg lg 1 brand tu,
yg bukan jaring,dye cm plastik.
yg ni ok je.cuma susah nk basuh lah.
tu je.

heee sekian review saya.
dlm keadaan kelam kabut and x de idea pon
sibuk nk review kan.hahaha.biasalah.
kalo x buat cm ni.mmg xde entry lah haku.

aku kan dh x mcm dulu.kalo dulu penuh
entry gossip artis.hahaha.now dh slow down,
dh insap sket.hahahaha.

k lah.bai ♥


11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

WOW BAGUS GAK

e.t.t.y said...

minat gak dlu nk beli processor tu. tp tak terbeli. last last beli penapis ng penumbuk kayu. merata cari penumbuk kayu kt kedai hardware, kedai kedai kecik ni. sekali jumpa kt jusco. omg, jusco ada jual penumbuk kayu? wahahahahhah...tp mmg senang kan. tak payah set up blender.

Chekgu Azrine said...

ayat insap sikit tu yang tak tahan tu..hahaha..btw..food feeder jenama apa yg elok sis..

With Julia said...

Suka brand rara beli....aah FF tuh susah sikit nak masukkan buah kan...tp xper wpun susah sikit lg bgus bg mkn buah utk sofia x tercekik nanti...moga sofia membesar dgn sihat dan kuat yeyyy

Sue-Rya Qistina said...

masa bambam dulu akak ade beli jenama littlebean kt AEON. murah jugak harganya masa tu. senangkan kalau ade mendalah ni, nak2 bagi yg ade anak tecik. hehe

Mimie Najib said...

bgus jgk akk buat review macam ni, at least sapa2 yang tak tahu *like me* dah tahu fngsi dia dsbg.. hehe

Daddy Ziyyad said...

Boleh la saya suruh wife saya consider brand ni...Kami pun Insya Allah dpt baby lagi bulan 7 nanti...:)

fazilzura said...

akk sibbaik x beli bullet tu .. gune blender kt umah pun dh ok .. blander tu tuk wat shake jgk .. so layan kan jew..

food feeder tu ingt nak beli jgk .. tp amni tu , suke je gune sudu .. cume nnt nk suh dia pgg sdiri ..

diana said...

akak ada beli food feeder untuk mikhaill..entah apasal dia tak nak pegang sendiri la..kalau bagi dia pegang kejap je benda tu dah melayang ke luar.dia baling..geram betul la..asyik nak disuap je..

Supplement Point said...

bestnyaa rara..i want that

jemputlah ke blog kita! :)
Mak...In Progress

Asz Miza said...

I beli jugak yg basilic cooking tools tu baru2 ni..baru tak baru sangat la..memang sesuai utk 7 8 bln sebab tak halus sangat kan..pastu paling suka sudu dia cenonet je..yang mangkuk dia tu i punya pandai g masuk dalam sterilizer, pastu jadi herot sebelah sebab panas sangat...hahaha..terus tak muat nak letak tempat nak melenyek tu..kakaka..i beli masa tu 45.90 kot...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...