25 July 2013

3 Things that make me happy today!

ewahhh~ tajuk omputing lah harini.
hahahaha.
harini aku happy sikit.bangun pun awal.
g keje pon awal.sampai pun awal.
yeay! tahniah untuk diri sendiri.
mlm td princess pon tido ok je,
xbangun main.so lena sket tido.
cuma bangun kul 3 mcm biasa lah.
tukar pampers dye n buat susu.
pas tu tido balik.

rini aku happy and semangat nk g keje
sbb suami nk balik harini.
2 minggu x jumpa.sok jumaat perak cuti,
so rini dh balik,bestnya~ esok dh start nk shopim raya.
yeay yeay~ sukanya!

korg tau x sbb apa aku x suka shopping raya awal awal?
sbb nanti aku xdpt nk feel raya tu.
mmg dr kecik lagi kami di ajar mcm tu.
nk dekat dekat raya,ataupun petengahan puasa,
kami akan keluar cr baju raya,
kasut raya,baju tido raya,baju jalan raya,
seluar dalam raya pon ada taw.
hahaha.yelah,nk balik kg punya pasal.
kena pakai sua dalam lawa lawa sket.
hehehehe.

sblm ni mak n papa aku shopping kan utk aku.
now aku lah shoppingkan untuk princess.
huaaaaa~ aku dh ada anak tahun ni.
bahagiaaanyaaaaa~

kedua sbb smlm PM dh umum ada bonus raya.
dpt rm500,aku bersyukur sgt sgt.Alhamdulillah.
dapat jugak kita rm500.
dr x dpt pape kan.syukur lah.
gaji naik 2 kali,bonus lg.ok lah tu kan.
tapi aku tgk ada jugak lagi yg menyalak
kat FB tu.ada yg kata 

" kenapa 500 je? "
" ala 500 je? " " aku nk 1/2 bulan lah "

eh eh ko ni.mmg dasar x cukup kan.
dh lah ko tu asek mengata PM,kutuk sana sini.
bila dh dpt merungut pulak.x penah nk bersyukur.
aku mmg xpaham lah org yg mcm ni.
kalo kata ko di pihak yg lain pon.
jgn lah mengata ngata dan mengeluar kan
ayat ayat yg boleh menyakitkan hati org.
haih~ aku mmg mls nk layan org yg mcm ni.
hope sedar lah nanti eh.

ketiga sbb harini Payday!
hahahaha.aku x cek lagi akaun aku.
hehehe.aku ni jenis bila dh dpt gaji,
aku syg sgt duet aku.syg gila wei!
hahaha.tapi bila dh bayar sana sini.
tuptup dh habis gaji.huaaaaa syg nya duet!
tapi nk buat cane kan.bil bil kena byr,
kua sana sini,beli brg brg keperluan.
habis! ich lah duet.mmg berhantu lah ko ni.
tapi xpe.aku akan rancang baik baik punya.
jgn sampai lepas raya aku puasa lg sudah.
hahaha.

korg lak cane?
happy ke x harini?
korg nk buat apa dgn bonus?
eh menyibuk pulakkan.
bai!

*oh aku dh habis dh tgk korea smlm.
best! rini nk sambung cite lain lak.
suggest please~

muka happy! hehehe happy ke.baju batik oren hokehhhh~

20 comments:

beta kupu said...

sama la,arini pay day juga, tp sy bukan gomen jadi xdpt la bonus tu....untunglah sapa dpt...

Anastasyea Aida said...

Happy jugak, sebab start esok, cuti 3 hari, gaji lagi, :D

www.anastasyea.com

Mila Ahmad said...

bestnye gov dapat duit raya...

Umi Qi said...

Lawaaaaaaa eh rara...ayuuuu sgt...weeeee asben balik ye...patotlah berseri2....suka tgk rara makin cun..apa rahsia yer hehehhe

Wawa said...

Gaji masuk nx week. Hihi tp alhamdulillah jugak tmpat baru ni dpt wet raya....yeay!

Aeen said...

pay day ain lambat lagi....31hbln baru dpt...waaaa..betul2 hujung bulan baru boleh shopping raye..bonus pn 31hbln tu baru dpt..huuhh....

aimi adilah said...

wah2 mamy hot nie.......

gembire gak dpt 500 walaupun bleum tentu lagi kami dpt... al maklum lah pekerje kontrak kn :D

*xthn ade suar dlm n bju tdo rye hihihihii

CikNaa said...

hamoi hamoi.. hehe. ciknaa epy jgak boleh la beli barang baby sikit lagi :)

Ratu Hatiku said...

seronoknya dpt bonus kan.. Alhamdulillah..
Cantik tuan tanah ya.. :D

SarahSyafiq said...

Happy jugak la.wiwi.maklumlah kali pertama dpt gaji since berenti keje 2taun lepas.hehe

Erna Nordiana Zamri said...

rara...semangat mengosok baju batik dari malam tadi. muka memang nampaj ceria. mata boolat senyum manis amik gambar. hehehe

Asz Miza said...

I gaji esok...takdak bonus pon..haha..sedeyy..tumpang bonus husband je la nampak gayanye//

Umi Qi said...

Rara menang give away tau...tahniah lalink :)
http://msieda.blogspot.com/2013/07/3-pemenang-giveaway-chocolate-fountain.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gedik+%28%3A%3A+.G.E.D.I.K.+%3A%3A%29

Aida Ismail said...

Seronoknya nak jumpa husband ye! ^^ Hee~

Sheila Salim said...

Assalamualaikum, sheila pun sama. malam raya baru sibuk nak keluar pergi shopping. heeeeeeeeee :)

Aty_Fared said...

Waaaahhh..ni memang betul2 punyer hepi nih..:)

diana said...

king of ambition..bukan citer comel2..citer serius memanjang..tapi best sangt..tak pun citer rooftop prince..yang ni lawak...memang lawak..heheh..2 kali akak tengok.lagi cter full house 2..pun ok jugak..

Hana Soffelia said...

tak happy walaupun dpt rm500 sebabnya hsuband janji nk blik ari isnin then nk pi kl esok tp katanya keje tak settle lagi. sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhh

~misshuny~ said...

samala..xshopping rye pun lagi..hihi..
memang la hepi gaji masuk..tp bila tolak hutang sana sini.kempis balik purse..hihi...

Mysara Ab Rahman said...

wah..ni mmg hepy ni...kte pn sok nk shopping rayer!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...