Image and video hosting by TinyPic

10 July 2013

BATALKAH Puasa bila korek telinga dan Hidung?


salam ramadhan,selamat berpuasa.
so sepanjang puasa ni kita buat entry yg baik baik je eh.
no gossip gossip.no sentap sentap k.
kikikiki.

korg bangun sahur x pg td?
aku bangun.si princess pon bangun jugak.
aku bawak dye turun bawah skali ngan aku.
tetiba bila dye dgr bising bising kat dapur,
dye pun celik.xnk tido.
last last aku bawak je sahur skali.
nasib ada high chair.hehehe.
so senang keje.letak dlm tu,bg roti.
dye mkn roti dye,even muka blur blur je.
knp aku mkn pg sgt ni.hehehe.

aku sahur mkn ayam masak kicap je pg td.
hmm sedap gak pg pg mkn ayam kicap kan.
kalau dulu aku mkn nugget n sosej je.
ni MIL aku rajin,smlm dye masakkan ayam kicap.
hehehe.so xde nugget lah pg ni.
hehe.

bila dtg je ramadhan,dan puasa,
aku selalu takut satu benda,
xtau kenapa,mind set aku kata,
benda ni xleh buat.kalau buat nanti batal puasa.
hehehe.

apa lagi kalo bukan korek hidung.
hahaha.kdg kdg tu terlupa.korek jugak sikit sikit.
ala korg pon buat kan? jgn tipu aku.kikikiki.

pg td nmpk dorg post video ni kat Fb.
UAI kata korek hidung ke,telinga ke,
xbatal puasa,tapi makruh je.
tapi jgn ko suka suka lak main nk korek korek.
korek kalau rasa gatal ke.ada benda ke.
kalo saje saje amik cotton bud,then korek tu 
aku rasa korg mmg nk mintak penampo lah kan.
hehehe.

so skrg ni,aku xtakut takut dh.
kalau gatal ke apa,boleh je korek.
hehe.aku dulu,takut sgt batal puasa,
kalau hidung gatal.aku tekan tekan je hidung.
nk hilang kan gatal tu.
punya lah takut kan.hahaha.

eh,korg buka apa rini.dh pk menu dh ke?
baru kul 9am dh pk menu buka.boleh?
boleh kan.xsalah kan.hahaha.

ni lah budak yg mangun sahur pg td.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments:

  1. perut dok kenyang lagi..tak boleh fikir lagi nak berbuka makan apa..heheh

    ReplyDelete
  2. tang tekan2 hidung time gatal itu..samalah kita hahaha

    ReplyDelete
  3. comei je part princess makan roti muka blur2

    ReplyDelete
  4. hahaaa mmg makruh tp janganlah over sampai nak feel² bagai korek hidung isskkkk

    pagi nie sahur sorang², hubby outstation...budak dua org tu tido..aman sket tp boring hehehee

    ReplyDelete
  5. boleh tp makruh je kan..hihi..

    jgn dok jolok dlm2 udah..kih2

    ReplyDelete
  6. tengah pikir gakk ni nak masak ape berbuka kang..

    ReplyDelete
  7. Salam Ramdhan....bgn gak sahur td tp minum air n kurma 3 bijik je...mmg xbley mkn kang sakit perut...huhu
    Tula klu pose menu tu menjadi tajuk utama kan...hehe

    ReplyDelete
  8. stiap kli puasa cm tu la..asyik ingatkan dri sbb tkut terbatal kn..haha...oo makruh ek..

    ReplyDelete
  9. Selamat berpuasa ya... hihihi korek sikit2 je tau..
    Amboi princess pun nak pose ya.. :)

    ReplyDelete
  10. dh pikir dh. ingt nk masak nasik putih + petola tumis air + ikan termenung goreng + cicah cili kicap. aumm2..!! ha3..

    ReplyDelete
  11. kang kalo terbatal.. adalak yg suka2 p korek hidung ngan telinga sbb nk buka pose punya pasal.. hehehe

    ReplyDelete
  12. Thank you sharing, tapi tu lah kadang terpikir gak boleh ke? hehee :D

    ReplyDelete
  13. time pose jg la nk korek...time lain x nk melombong plak kn rara hehehehehe

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com