15 July 2013

Berbuka dengan Family itu BAHAGIA~

Assalammualaikum!
hai!
heee.lama x jumpa kan.
dh kul 12 baru nk up 1 entry.
aku dlm mood balik kampung lg.
masih terasa rasa mcm ada kat ipoh.
tp dh kat opis ni.depan PC.ahhhh kenapa masa
cepat sgt?

jumaat ritu aku bali Ipoh.sonok nya.
kul 1.30 dh kat tol jalan duta.hahaha.
kul 3lebih sampai ipoh.
sedapppnya hirup udara ipoh.
hahahaha.*poyo!

( pic xde taw,sbb bila balik kampung,aku trus jd hilang mood
nk snap pic,nk berFB,nk berIG,berBlogging,xtau knp )

so pic makanan berbuka hari jumaat sabtu ahad mmg xde.
hahaha.nasib pic cheesekut aku ada,ahad tu gigih buat cheesekut,
sedapnyaaaaa~ suka! senang gila buat rupanya~

sabtu ritu aku berbuka umah atok aku.
best berbuka ramai ramai,ada atok,opah,
maksu,pakcik pakcik,family aku.sonok gila rasa,
penuh meja dgn makanan,
sepanjang panjang meja penuh.hehehe.
riuh waktu berbuka.
dgn anak anak lagi.hahaha kelakar sgt.

baru 3 org.dh kecoh.haih~

mak aku masak gulai taucu haritu.
aku request,pas tu goreng ikan talapia,
cicah dgn kicap + cabai burung
pas tu ikan siakap sweet sour.
sayur toge kucai goreng,fav laki aku.

tapi opah aku masak lagi best,
sambal tumis udang,
yeay! mmg potong segala makanan yg ada.
aku rembat sambal tumis udang tu je,
aku kalo ada sambal tumis udang,
aku mkn tu je ngan nasi.
lain x pandang dh.

singgang ikan untuk atuk aku.
atuk aku x bape nk sihat sgt.
atuk pon makan banyak haritu.
sonok tgk atuk mkn,

aku beli kek jugak.
konon surprise untuk mak,maksu,adik aku,
yg birthday bulan ni.sblm berbuka,
gigih aku keluarkan kek,pasang lilin.
hehehe.nyanyi nyanyi lagu birthday,potong kek skali.
hehehe.lepas tu kek simpan.
hahaha.kek x dilayan.nk mkn nasi dulu.

maksu aku buat lontong,
ahhhh mmg terbaik.sedap gila lontong dye.
start raya tahun lepas lah dye buat lontong,
lepas tu aku asek terliur lontong dye je.
ntah mcm mana leh sedap buat lontong pon aku x tau.
raya ni request lagi! hehehe.


tapi masa cepat sgt,lepas mkn.solat solat.
borak borak dh kul 10pm.
rasa mcm xsempat nk borak sgt.
haih~ soknya ahad,dh balik KL.
ahhhh xpuasssss~
dh rindu balik kat ipoh.
sedih~

tapi nk buat mcm mana.hidup perlu diteruskan.
nanti balik lagi.berbuka lg sesama.
poyo nya ayat! hahaha.

ok lah korang.mood kelaut lg.nk BW jap!

17 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

bestnye balik kg
waaa....puase nie x dpt nak balik kg
tngu mama & ayah ekin dtg KL je
huhuhuhu

wawa syaida said...

rasa camni time study dulu...time keje ni xrasa sangat sbb tempat keje negeri yg sama...cuma xlah dekat sgt dgn umah

Mila Ahmad said...

sedapnya lontong tu tergodaaaa -.='

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

mesti meriah kan dapat balik kampung berkumpul makan ramai2.. ;p

♥ Wina ♥ said...

berbuka ramai² dengan family mmg best! wina pblm ade chance nak berbuka dengan family mertua uhuhuu..

~ NANA ~ said...

memang seronok...i setakat ni masih hari2 buka puasa dgn family...dah nama pon duk dgn parents kn? hihi

beta kupu said...

klu dah bebuka dgn famli mmg la best berganda! aish terlio plak tgk lontong! fuh~

faraherda.razalan said...

Amboi, sonoknye die blk kmpg. Heheheheh...Turn sy bile nak dkt ujung t la.

Lontong? Alahai...mane nak cr ni.

:: Mrs.Eady :: said...

syok kannnn :)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

sedap nya nampak lotong tuh !!

JaSSNaNi said...

walaweh.... syok nya dengar citer org balik kg... dah tu memang wajib kan.. kalau ramai2.. kekdahnya makan je.. macam2 buleh request.. yg best bila ramai2 lagi meriah.. :) lontong tu nampak sedap sangat.. terliur jugak la ni..

Nurzakiah Hanum said...

seronok kan

kaklong said...

terus kak long rasa nak mkn....lontong!!1 arghhhhhh :)

Khai♥Rin : anies said...

nama pon blk kg...kalu x happy x tau la kot...amboi princess & co. ;-)

ArELeEz said...

meh sama2 t'liur tgk lontong tuh. sambil kesat airmata ngan air liur. tsk3..

Aty_Fared said...

ada dak tecit tu lah yang lagi meriah tu kan sebenarnyer.. :)

diana said...

bestnya rara..memang seronok berbuka ramai2..kemarin akak balik kampung suami.tak de sapa pun.berbuka pun biasa2 je..kalau ramai yang balik mesti best..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...