Image and video hosting by TinyPic

11 July 2013

Cara BLOGWALKING lepas GOOGLE READER bersara



tgk tu tgk tu.comels kan google reader dah bersara.
hehehe.bye bye GR! lepas ni xjumpa dh.thanks sbb
berkhidmat utk kami dgn baik.
lepas aku up entry pasal GR dh stop.
ada cik anon komen,boleh pakai service lain
utk BW,senang jugak.lebih kurang mcm GR.
whoaaaa,masa tu aku rasa seronok sgt.
thanks anon! thanks sgt sgt.awak mst ada blog kan.
tp knp jd anon?
munculkan lah diri,
tapi thanks sgt sbb tunjuk ajar.


anon ni ajar aku guna feedly.
mula mula aku nong sket.
punya lah lama aku nk transfer all data aku tu.
jenuh aku cuba satu satu.sampai give up.
last last bila dh give up baru boleh pulak.
so now boleh BW guna feedly je.
mudah.meh aku ajar korg!


ni lah rupa bentuk feedly tu.b4 korg import sume korg
punya data dlm google reader.
mula nya jenuh jugak nk copy link satu satu kan.
tapi pas tu anon tu ckp.boleh ke import dr GR trus.
kena donlot archive kite.then import dlm ni.
sila guna google take out. ( LINK


korg pilih archive blogger.
then donlot lah.dh donlot,sila unzipkan file korg.
pas tu boleh import masuk dlm ni.
benda ni take time sikit taw.
sila bersabar dgn banyak.hehehe.


bila dh unzip

korg jgn amik .atom ni taw.kalau amik .atom,sampai besok x siap

sila amik XML document untuk import dlm feedly.lepas tu tgu kejap.siap!


okay,ni lah rupanya bila dh masuk sume data korg dlm feedly

so now,aku dh boleh BW guna feedly.senang sgt.
suka! tapi masih terkial kial ag.
sok sok expert dh lah.hehehe.
korg boleh try,
untuk android user pon ada taw.
gila seronok BW pakai hp jugak.
sok aku tunjuk utk android version k.
hah ok lah bai! penat dh ni.hahaha.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 comments:

  1. thanks rara & anon... akak pun mencari jugak cara lain selain GR..

    ReplyDelete
  2. thanks for the info. memang malas la kalau nak klik satu2. hehe

    ReplyDelete
  3. thank rara..
    kita dah cuba so far ok :)

    ReplyDelete
  4. saya pakai dashboard blog jerlah hihihihihi....

    ReplyDelete
  5. Dh try buat..mmg super fast..tp tak dak color la blog kta..hehehe ;p

    ReplyDelete
  6. Salam ramadhan rara..

    terima kasih ya atas perkongsian yang baik ni.. senang nak bw..

    ReplyDelete
  7. bagus..bagus...nnt bole prtikkan

    ReplyDelete
  8. bagus..bagus...nnt bole prtikkan

    ReplyDelete
  9. adoi rara.. satu pun tak tau... nak pulak tengah lapar ni.. :)

    ReplyDelete
  10. cara baru ni.. terima kasih Puan Rara n Cik Anon :)

    ReplyDelete
  11. ra..i tak faham..i dah terlekat takat nak donlod tu

    ReplyDelete
  12. semakin rajinlah b'blogwalking lps ni, ek?

    ReplyDelete
  13. rara..kalau erna dok baca kat dashboard je x ok ke? ni lg senang ek?

    ReplyDelete
  14. rajin la rara buat tuto bagai..btw tq ye sis..nanti akk ada masa panjang nak praktikkan la

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com