Image and video hosting by TinyPic

05 July 2013

GOOGLE READER - mcm mana cara korg BW?

korg selalu baca blog mcm mana?
g satu satu blog ke,
or korg baca blog yg dlm bloglist korg?
ke korg selalu BW balik org yg komen entry korg?

mcm aku ni.
aku selalu bukak google reader.
kat sana baca best.kua sume blog yg kita follow.
entry kua ngan pic skali.
kalau kita nk komen,kita klik entry tu.
kua lah blog org tu,then komen mcm biasa.
best taw.senang je kat sana.
dh habis baca.refresh je balik.then kua entry
baru blogger blogger lain.

tapi sejak 2 3 hari ni.google reader dh xde.
dah stop katanya,aku pon xpaham,mls nk baca lelebih.
dh xleh bukak tu.aku malas dh.
bia lah.

TAPI! aku bengang lah.susah aku nk baca entry terbaru.
kalo bukak blog je.kat reader list tu.kdg kdg bila dtg bengong nya.
dye x kua entry pon.kua news apa ntah.
bencik lah haku.
mcm pagi ni.aku refresh banyak kali.
xkua pon entry baru.
bila aku dh fedup.aku taip entry ni.aku bukak,
kua pulak entry baru.haishhhh! bengang nyerrr.
nasib lah rini jumaat.hahaha.


hah mcm ni lah maksud aku.
kat reading list tu.kdg kdg kua lah entry baru kat sebelah tu.
kalau dtg bengong nya.xkua pape.kosong je.
susah aku nk tgk entry baru.
kalau ada google reader.mmg senang je.
sume boleh baca kat sana.
aku mmg sedih skrg ni.
sedih gila.hahahaha.poyo kan!
tapi mmg susah lah bila xde google reader.

korg lak blogwalking cane?
ada x yg guna google reader?
ke ada cara lain?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 comments:

  1. memang kak..kdg2 kua iklan google merepek2, refresh2 baru keluar balik blogger punya story..huhu sabar ya :)

    ReplyDelete
  2. mai stiap hari bw ngn cara cm tu la..kte dpt tgok entry2 baru..klu tbe datang xbtul dye tummg 1 entry pn xkuar..so kne refresh byk3 kali la

    ReplyDelete
  3. kdg2x mia guna cara tu juga fura...kdg2x buka je link di blog mia sendiri..mia dh list kan

    ReplyDelete
  4. samalah dengan kita,pg td tgk list xkeluar pape2 pon,kosong je..risau dah

    ReplyDelete
  5. so far sy pakai google reader tu..oke jek..xde mslh lg.

    ReplyDelete
  6. Saya punya pun kosong jap td..kekdg g blog kengkwn dkt komen

    ReplyDelete
  7. saya kekadang jer tgk blog.selalu BW berdasarkan blog list jer.

    ReplyDelete
  8. mila akan tengok kat dashboard, kemudian baru reply kat orang yg komen

    ReplyDelete
  9. pakai google chrome kan? chrome mmg bengong sket ahahahh..

    wina pun selalu kena mcm tu..normally wina BW ikut blog update kat dashboard la...mcm tu je

    tp few days back pakai mozilla best jek :)

    ReplyDelete
  10. tak pernah tau pun google reader tu..haah pg ni die bengong sikit.

    ReplyDelete
  11. i biasa guna reading list je.google reader tu apa lak?adeh...tapi i memang tak pernah tengok kat reading list yang kat blog i tu...

    ReplyDelete
  12. akak bw ikut komen dan bloglist..lepas tu kalau petang jalan2 kat shoutbox je..hehehe..tapi jalan2 kat shoutbox tu dengan geng2 yang suka jalan2 kat shoutbox jugak la..Google reader ni akak guna kalau online guna tab je.

    ReplyDelete
  13. Selalu sy bw gune reader list....tak nah lak kua berita yg mcm rara ckp tu.

    ReplyDelete
  14. kalau saila, akan BW dari dashboard, org yg tinggalkan komen, pastu baru cari blog-blog lain :)

    ReplyDelete
  15. skrg ni boleh import blog yg u all follow tu ke akaun imotiv...

    ReplyDelete
  16. google reader dah bersara kan. saya pun suka baca dari situ. 100 blog boleh baca tak sampai sejam. so kalau dtg keje awal atau mls kuar lunch mmg sempat baca semua blog yg di follow. lagipun fast loading kan. kalau buka blog satu2 ada yg berat dgn widget ada berat dgn gambar. guna reader pantas =)

    so sekarang saya guna feedly.com. tapi sebab saya tak buat awal2 tak sempat nak import semua blog list. jadi kena la copy blog list satu2 semula. nak buat cane. masa google bagi notis tak amik pusing.

    boleh refer sini: http://beetleblooms.blogspot.com/2013/07/bye-google-reader-welcome-feedly.html

    ReplyDelete
  17. ok...just nak tambah sikit. boleh je klik import kat belah kiri tu. klik kat import OPML but make sure dah copy Google Takeout =)

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com