Image and video hosting by TinyPic

09 July 2013

Happy 10month Birthday Princess!






dh besar dh anak dara aku ni.
dh 10bulan.lagi 2 bulan boleh sambut buffday!
yeay! dh boleh buat tutu skirt kot. *eh hover! hahaha.

lambat pulak aku hapdet pasal princess bulan ni.
ibuu bz sket.biasalah kan.hehehe.

perkembangan princess 10 bulan :

berdiri dh pandai nk lepas tangan,
lepas tu kalo merangkak tu dh angkat buntot.
mcm org dh nk berdiri,kalo merangkak tu jgn cite lah.
dh kemain laju nya! hehehe.

makan makin kuat.tapi lately ni mcm kurang sket makan,
jemu kot asek mkn salmon singgang je.
ritu dye suka salmon singgang.tp now mcm dh kureng.

gigi mmg 2 batang tu jelah,xnmpk bayang pun nk tumbuh yg lain.
xpelah syg ibuu.slow slow eh.2 batang bawah pon comei.
tapi ibuu x sbr nk tgk gigi atas awak!

kalo memanjat,mmg num satu lah.
lepas tu kalau memunggah.hebat sgt!
beg makeup ibuu,nenek,handbag ibuu,
kalu nampak je,tu yg dye terkam dulu.
habis sume di keluarkan.

suka lap lantai,
amik kain apa yg dye nmpk.
habis lantai dye lap.
tudung ibuu pon dye amik buat lap lantai.

suka menjerit,
kalau org gelak,dye pon sibuk nk gelak sama.
hahaha itu sgt kelakar k princess!

kalau borak tu ntah hape hape dh.
membebel kuat.sblm tido nk nyanyi dulu.
mengendeng kat ibuu,nyanyi nyanyi,then tido.

skrg ni suka sgt tgk iklan.
tgk iklan oreo,kakao talk tu.suka sgt!
sampai lompat lompat suka.pelik aku.
hahahaha.

kalo bab main tu.mainan dye xnk main sgt.
suka mainnya plastik.pinggan,botol susu,
susu pon lepas habis minum,dye bg dora pulak susu dye.
konon mcm suapkan dora susu.hahaha.sabo jelah nak oiiii!

skrg tgh ajar dye salam,flying kiss,
salam mcm dh pandai.cium tanga.
t boleh salam salam ngan aisya anak aunty syim.
aisya pon dh passed salam kan.hehehe.
kalau bye bye tu xyah cite lah.mmg dh expert sgt dh.

pas tu skrg dh pandai dh,
bila org panggil nama dye.
dye angkat tgn.mcm org beso beso je awak eh.

then pandai agah agah org.
kalau org mintak makanan dye,trus suapkan masuk mulut.
kalo kite mintak,dye acah acah bg,then amik balik.
amboi.takmo cm tu ye!

yg terbaru,last week.
ANAK AKU DH BOLEH PANJAT TANGGA WEI!
aku mmg terkejut gila masa tu.mula nya dulu dye 
berani panjat sampai anak tangga ke 2 je.
skrg ni kalau kite kejar,sampai ke atas dye naik.
aku penah tinggal dye sorg sorg kat depan.
aku masak bubur kat dapur,adik ipar aku kat bilik dye,
dr dapur aku dgr suara dye. " eh eh eh "
aku bia je,ngat kan dye main,aku terus ke depan,
nk tgk dye,aku tgk kat ruang tamu xde,
paling ke tangga dh naik 4 anak tangga,
dye " eh eh eh " tu sbb nk turun xreti.
Ya Allah,berderau sgt darah aku masa tu.
hope adik aku selalu lah tgkkan dye kat rumah tu.
mmg dh xboleh nk biar dye sorg.
dh boleh dh kalau nk pasar satety gate kat tangga ni.
kalau masuk dapur aku xrisau sgt,
kalau naik tangga ni bahaya.

and now aku dlm process nk ajar princess
mata,hidung,gigi ABC, alif ba ta.
aku google google.dorg kata since 8bulan dh boleh ajar dh.
and now aku rasa masa utk aku ajar slow slow.

princess,ibuu harap princess membesar dgn sihat ye nk.
ibuu syg awak sgt sgt! mmmuaaahhhhh.
happy birthday syg!


jom lunch! nk mkn kepsi.sok dh puasa.hahaha.
nomnom nom!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments:

  1. Comeynya princess...pipimu tembam skali :D

    ReplyDelete
  2. dah besar dah dia yee... hehehe.. bila la bleh jumpa iman ni...

    ReplyDelete
  3. happy 10 months old princess!

    mcm² pe'el ye :)

    ReplyDelete
  4. hehe..comei..

    anak dara ni lahir bulan bape? kalau bulan 7 sebaya la ngan anak teruna saya..hihihi..

    ReplyDelete
  5. wah..hebat2 dah pandai salam..
    mikhail kalau sua tangan nak salam dia gigit..hahhah...tapi bab memanjat dari 8 bulan dah boleh..cuma tu la..gigi sampai sekarang tak de lagi..yang lain smea dah boleh.berdiri dah lepas tangan siap tepuk2..cuma tang gigi je..penat aih nak kisar nask hari2..hahah..pasal makan tu jap2 lagi akak nak tanya rara sikit la..kompius nih..

    ReplyDelete
  6. comel....dah nampak gigi dia tu.....

    ReplyDelete
  7. semakin byk kerenah princess skang.. suke bila rara update pict princess kt ig..

    ReplyDelete
  8. pejam celik pejam celik da 10 bln ye princess

    ReplyDelete
  9. semoga doa ibu utk princess dimakbulkn. amin..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com