08 July 2013

IKEA : misi mencari HIGH CHAIR


dh nk puasa dh kan kite ni.
esok dh bersahur.
eh mcm x caye je.kejap nya masa berlalu.
haih~ 

bila dh nk nk dekat puasa ni.
aku mula lah terpikir.cm ne berbuka nt.
princess cm ne.sblm sblm ni biasa je.
bawak diri je g meja makan.
tapi skrg kena hangkut princess skali.
dye kalau kite ke dapur,dye pon sibuk nk kedapur gak.
now dh pandai sgt ke dapur.dulu x berani.
tanpa segan silu melajuuu je ke dapur.

and! aku terpikir nk beli high chair kat princess.
sblm ni mmg nk beli.tapi rasa mcm xperlu lg.
but now mmg perlu.time berbuka,kalau dye x tido.
mmg kena bawak ke dapur skali lah jawapnya.

aku tanya MIL aku.high chair kat ikea tu mahal ke.
then MIL aku kata rm49 je.eh murahnyaaaaa~
bab bab brg murah ni mmg aku suka lah kan.
so trus ajak laki aku g,
laki aku pon ok ke pulak.
mcm x caye! hahaha.

semalam dlm kul 1lebih,
berangkat lah kami ke IKEA.
tempat yg kalau g hari hari pon aku suka.
hahahaha. kenapa kul 1lebih?
owh jgn tanya lah.kami anak beranak mmg bukan morning person.
hahahaha.

sampai sampai mmg dh jem,sendat parking.pusing 2 3 kali gak.
last last dpt gak.Alhamdulillah.demi high chair princess.
ibuu sanggup bersabar.hehe.

masuk ikea trus g mkn dulu.
lapooorrr weh.dh nk dekat kul 3pm,
xmkn mkn lg.trus g food court.bapak ramai.
seyes,sampai ke hujung org beratur.
aku suh laki aku g beli,aku g cari tempat.
lama gak berdiri tunggu tempat.nasib ada mashu.
ada jugak kawan kawan nk borak.
gelak gelak.tuptup adik aku panggil.

" kakak kakak! "

rupanya belakang kami ada org pengsan.
mmg pengsan betul betul uooollsss.kesian dye.
tapi korg nk tau! org depan n belakang dye leh lari.ketepi.
bukan nk tolong angkat ke hape.aku hangin betul masa tu.
adik aku je yg tolong pompuan tu.pas tu nasib ada akk sorg lg tolong.
dye amik air,renjis renjis kat muka.then dye sedar.
bangun call hubby dye.then hubby dye dtg amik.
kesian sgt.aku menggeletar tgk pompuan tu.
sian sgt.kesian sbb xde org nk tolong.sume org lari.
gila kejam jugak org mesia ni kan.haih~
aku kalau x pgg princess masa tu.aku mst tolong.

lepas tunggu nk dekat 30mint.last last dpt tempat.
gila lama kena tunggu.sbb ramai gila org.
kalo x disebab kan meatball and daim cake tu.
mmg x koserr aku nk tunggu lelama.
hehehe.last last dpt mkn meat ball.haih sedapnya.
makan lelaju.bg org lain duduk pulak turn to shopping.
yeay!


masuk dlm ikea punya showroom.
mmg best lah.paling best g bahagian ruang tamu.
katil,and bilik baby,Ya Allah. dlm hati ni pk,
kalau lah ada rumah sendiri.mcm mcm aku nk buat.
best nyaaaaa~

masa g bahagian bilik baby tu.
kami dh perkenan katil untuk princess.
cantik sgt.harga pon not bad lah.
murah gak.soo start from now.
lepas raya,simpan duet.misi membeli katil untuk princess.
yeay! boleh melasak sorg sorg kat katil dye.
hehehe.

kami tgh pening nk pilih yg mana 1.hehe


quilt pon murah taw smlm.harga member just rm49 je.
aku ingat nk beli.tapi non member lak.kalo non member rm79 
rasanya kot.so x jd beli.sedih gila.
laki aku kata,xpelah.lain kali kita dtg kita beli eh.
jap g kita g apply member card.
so lepas amik high chair princess segala.
g lah apply IKEA Family.
senang je rupanya.isi form kat PC kat lua.
then amik temporary card tu.
pas tu baru buat permanent card.
sape nk pinjam kat aku pas ni boleh lah.wiwiwiw.





habis shopping ke ikea,kami trus ke curve pulak.
hahahaha.nanti lah cite pasal kat Curve.panjang sgt dh ni.
kang muntah lah org baca,hahahaha.
ok lah.bye! 

tgk budak ni.siap leh tido nganga2 lagi kat ikea.hehehe.letih sgt lah tu.
last but not least! pic ibuu yg bengkak gusi.adehhh~

19 comments:

PinKy MoMMa said...

hehehe bestnyer tengok org shopping ni..nak nak barang ikea kan..waaa tak boleh tahan..

nak buat card berapa eh rara?

mama leen said...

letih sgt princess tu.. tp lagi bagus dia tido.. senang nak shopping kan.. hehe

diana said...

akak tak terpikir lak nak beli kerusi tu..bagus jugak kan..selama ni kalau kami nak makan ke letak je dia dalam walker..heheh..sian ..ekekek

AnneRaini said...

dah lama tak ke ikea..kena cari brg yg betul2 nak beli br leh pegi..

Mimy Hamid said...

akak rasa rugi tak buat ikea family sbb hari tu soping RM500..nyesalll tak buat...

shaFazie said...

kalau msk IKEA ini memang rambang matakan..semua cntek..:)

J.Syazwana said...

kite vote katil kiri!
hahahaha.

geram betul la tengok sophea ni. cubit kang pipi tu. haha

Nurzakiah Hanum said...

best shop @ ikea

hayati hashim said...

Bru plan nk wat kad ikea. Tp dh kena pndah kb. So hasrat tergndala. Huhu
ibuu bengkak gusi pun comeii.

QueeN TerataI said...

ada misi nak ke ikea juga ni.. bila la agaknya tu... hehehe

Aeen said...

pic ibu cantek ...heheeh..bestnye gi jalan2...:)

Papa Mifz said...

tempoh hari pun PM sekeluarga pergi Ikea jugak...:)

Munnafendy said...

kalau dpt pg ikea mmg besttt..rasa mcm nk amik semua je.comel2 lawa2...besarrr dh anak awak rara!

Haslinda Sadiken said...

katil tu rm49 ker..wahh..nak kirim..hahahha

~ NANA ~ said...

wuwuuuu takleh bayang kalau i yg pengsan lepas tu takde org nk tolong...adoiii

eh i suka katil yg bawah bed canopy tu...tp kalau princess mcm sesuai yg kerawang tu je kot? hehe

mrs maryam said...

Sale highchair rm49 tu dari bila smpai bila? Teruja laks tgk. Less rm20 tuw~

cha said...

kesiannya akak tu smpai pengsan. ramai sgt kot org u

i pn pg ikea ahad lepas. saje makan meatballs before puasa ni huhu

Aty_Fared said...

aty suker katil yang besi macam klasik tinggi feature wall pink tuh..rasenyer lebih sesuai tuk pinces kot..[pandai2 jer] heheh..:)

saya tak tipu....nina the mummy n the boys said...

bengkak2 gusi pon CANTIK!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...