Image and video hosting by TinyPic

31 July 2013

ImannSophea : dah pandai mengamuk

hmmm ntah lah korg mengalami perkara yg sama ke x mcm aku,
anak aku tu skrg dh pandai nk marah.nk mengamuk.
baling barang tu biasa lah.kalo dye dh bosan ngan barang tu.
atau pon majuk.dye akan baling barang tu.

mcm kelmarin.masa kami nk g bazar.
ada botol air 100plus kat tepi aku,
dye nk amik botol tu.
berusaha g amik.then papa dye acah nk amik botol
tu dr tangan dye,dye boleh nangis mcm kena pukul tu.
sambil menjerit jerit.air mata ni berlinang linang ni.
mcm kena pukul.dye pegang jugak botol tu kuat kuat.
tapi dlm keadaan nangis.papa try amik lg skali.
nangis lg.jerit lagik.haih pelik aku.ntah sejak bila
pandai mcm tu pon xtau.

then kes -2,aku nk basuh berak dye,
masa tu dh mlm dh.nk masuk tidur,dye mcm biasa lah.
kalo masuk bilik.Almari makeup fav port dye,
sambil main main dye proooottttt kentut kuat gila.
hahaha,nk gelak aku.then berak.tapi selamber je main lg.
aku ajak g basuh.g toilet,kalau dulu masuk je toilet dye
takut,sbb sejuk.tapi skrg tidak lagi ye kawan kawan.
dye akan duduk atas lantai,
and nk tarik paip tu.nk main.
dh tu kalau duduk main.cane nk basuh berak nya.
dh lah dh malam.aku xnk bg dye sejuk.tapi dye nangis
nangis nk tarik paip tu.nk duduk main,
aku lak yg rasa nk nangis.seyes wei!
aku pgg kuat kuat.bg dye diri.nk basuh berak.
nangis lg.buat buat lembik badan.
aku dh lah penat.mengantuk masa tu.
nasib adik aku ada.kalo adik aku xde lepas ni.
aku xtau lah.adik aku pgg princess.
settle gak basuh.tapi dlm keadaan yg x best lah.
aku marah dye,xjalan.dye nk jugak paip tu.
aku nyaris nk babap peha dye.
aku geram,tapi pas tu menyesal.even xkena pon
babap dgn aku.tapi aku kalau boleh xnk ajar diri aku naik tangan
ngan anak aku.tapi haih~ ntah lah.kdg kdg geram.

org lain kata,anak dorg girl.tapi baik.sopan je.
hmm ye! anak aku dulu pon sopan.
baik je.lemah lembut,suka senyum.
tapi skrg dh lain.dh lasak.memanjat sana sini.
suka protes kalu xdpt ( nasib dye nangis kejap je )
suka suka nk sepak aku kalau aku tido.
hahaha.TAPI,kalau time dye nk tido tu.
amboi.manja kemain.gerammmm sgt aku rasa.
nk geget geget je pipi tu aku rasa.haih~

ntah lah korg.kdg kdg org complain itu ini.
itu xbetul ini xbetul.padahal dorg xtau.
aku ni kdg kdg x cukup tido.
anak bangun main tgh malam,
nk susu kul 3am,salin pampers.
sume main senang je nk ckp itu ini.
laki aku jauh.xde yg nk tolong bangun.
dan even kalau laki aku dekat pon,
mungkin aku akan bangun pg buat susu anak aku,
salin pampers segala.tolong lah jaga sket pertuturan kamu
bila nk bercakap.aku pon ada hati.
korg xtau apa yg aku rasa.apa yg aku alami.
korg bukan aku.aku bukan korg.tu je.
jaga je diri masing masing.waktu korg beranak
akan tiba.aku nk tgk pulak korg mcm mana nanti.

bye~

moodak musyuk ngade ibuu~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 comments:

  1. dah makin banyak akal dah budak princess ni hihi...

    ReplyDelete
  2. tertiba rasa berdebar2 lak bila syukrii makin besar ni.. sekrg pun kalu amik mainan dia menangis merajuk sungguh2.. cengeng!. cuba ra buat merajuk ngan dia lak.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum rara. budak nak meningkat umur kan. tak kira laki pompuan depa akan aktif lain macam. sabar lah yee. semoga segalanya dipermudahkan :)

    ReplyDelete
  4. Melayan kerenah anak siapa yg dah jadi ibu mesti tahu. Kakak dah lepas semua itu tapi bila kenang balik indah jadinya. Dulu memanglah letih, tapi bila dah besar rindu nak mereka kecik comel macam ini balik...

    ReplyDelete
  5. hehe..marah nmpk..xpe rara..lain org lain pengalaman..anakpun lain perangai..jom bertahan sbg ibu cemerlang!

    ReplyDelete
  6. Biase la bdk2..dia tau dia sorg :)

    ReplyDelete
  7. alahai..macam anak saya jugak..hehehe...diaorg nie makin besar..makin banyak akal..

    ReplyDelete
  8. isk..rissa sekarang baik sopan santun lemah lembut..tapi dah ada ciri2 nak memanjat sume tu.agaknya bebudak ni nak cecah toddler memang gitu kot?

    ReplyDelete
  9. ramai yg cakap kalau anak aktif dan lasak tu cerdik budaknya. In sha Allah akan jadi anak yg bijak bila dah besar nnti. sabar banyak2 k..mulut org mmg susah nak tutup. cakap mcm tahu semua benda je pasal kita. huhu..

    ReplyDelete
  10. dah semakin bijak tu..heheh

    ReplyDelete
  11. same la rara..
    afiq tu sikit2 merajuk klu tak bagi pe dia nak.. tak dukung pn dia dh sujuk melalak dgn kuat..oi angin gak mak dia yg tgh boyot nih..

    ReplyDelete
  12. sabar jelah.. lain anak lain ragam nya. rara doa je banyak2 supaya princess besar nanti akan jadi anak paling baik sebab kecik2 nakal gini..

    ReplyDelete
  13. comel je princess. dah besar dah dia..

    ReplyDelete
  14. memang rara..anak biler dah besar..dah banyak kepandaian..dah tau macamane nak tarik perhatian..tunjuk protes..bertabah lah...heheh...

    ReplyDelete
  15. Sabar ya rara...Akak pernah mengalami peristiwa seperti itu...time akak kerja dulu...nasib baiklah...hubby akak ada jugak menolong..

    ReplyDelete
  16. anak akak pun camtu rara.. kalau dia nak benda tu kita tak bagi mulalah mengamuk.. biasalah budak2 nak membesar.. itu tandanya dia cerdik dan bijak! peduli apa orang kata, janji anak kita membesar dengan sihat..

    ReplyDelete
  17. Tengah membesar tu kak memang ragam diorang sukar ditelah..
    MJ ada anak sedara sorg umo 1thn 3bln, cenggitu jugaklah ragam lebih kurang :D

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com