01 July 2013

MAMALOVE and MY DEAR Warehouse

gigih nk jugak up entry Warehouse ni.
hahahaha.pestime pegi lah katakan.
yg sebelum2 ni aku xpenah g pon.
sbb nya rasa mcm xde benda nk cr.
tapi warehouse kali ni rasa cm ada benda nk cr,
so dh book tarikh warehouse ni siap siap
ngan hubby,ajak dye g.heee~

kami mmg bukan morning person,
papa konon je cakap,
" sok kita bangun lah pagi pagi,g awal awal sket "
ok baik! last last kul 11am masing masing baru bangun,
baik mak pak ngan anak.hahaha.terbongkang sume!
mana x nya,mlm tu kami tido nk dekat kul2 am,
tgk Final Destination 5, hahaha.xbest sgt pon.
merepek je pon ada FD 5 tu.yg before before tu jugak best.

*eh melalut dah.

warehouse ni kami nk cr buggy untuk princess.
princess skrg dh xnk duk dlm stroller dh,
plus! stroller princess tu besar gila.kalau letak bonet,
mmg dye je sengsorang dlm tu.benda lain dh xleh letak,
memandangkan princess dh boleh duduk elok,
and dh boleh rasanya beli buggy.

aku kalo x nk beli buggy kat MotherCare tu.
ala yg pink tu.comei kan yg tu.aku suka sgt!
tapi nk tgu sale kat MC tu ntah bila bila.
so lupakan lah,kite beli je buggy kat warehouse ni.

dlm kul 12 lebih kami gerak dr umah.
singgah makan kat Awan Besar dulu,
boleh lak masa makan tu princess nangis kuat kuat,
sampai bergegar tempat makan tu.princess kalo dpt nangis.
huh mmg xdpt nk bayangkan.sabo jelah.
dye mengantuk sebenar nya.tu sbb meragam,
makan laju laju,masuk kete,bg dye tido.
so papa pulak mulakan GPS,haaaaaaaa.

laki aku x expert sgt jalan ke Shah Alam tu,
tapi Alhamdulillah,cuma guna GPS je.mst jumpa,
so far even laki aku xtau tempat tu,dye tetap jumpakan jugak
tempat tu demi binikkk tercinta.hahaha.kalo x,aku majuk 40hari.
kahkahkah.no lah.aku xleh majuk lama lama ngan laki aku.
sbb dye suka buat lawak.haha.

last last sampai jugak kami! syabas bete!
tapi masuk masuk je aku ckp kat laki aku,
"syg ni bukan ware house baby,ni brg rumah"
hahaha rupanya kami salah warehouse daaaaaaaaaaaaa,
yg kami g tu apa benda ntah,jual cadar cadar murah.adoiiii!
ada jugak barang baby,beg,cawan pinggan bottle,
baju,mainan,tp cm x semenggah je,tapi aku cekau gak
botol minum princess and handbeg untuk princess isi duet raya nanti.
princess love it so much,pegang je handbag dye tu.hahaha.
over taw ibuu!

pas tu kami jalan lagi depan sket.
baru jumpa warehouse mamalove tu.
excited masuk laju laju.
sbb dh petang dh,so org pon xde.
bila org xde,barang pon dh jadi xde sgt lah kan.haaaaaaaaaaaa.
tapi nasib buggy yg pekenan di hati ada.
murah weh, asal rm 129, after less jd rm 89 je,
so mmg berbaloi lah.princess pon nampak selesa duk dlm tu.
aku suka buggy tu sbb dye ada penghadang kat depan tu.
x mcm buggy lain,kalo buggy lain xde kan.dye lopong je kan.
yg ni boleh princess pgg penghadang tu.xde lah nk baring je.
heee.


masa kat Mamalove tu.ada org tergur,
" ni ibuu Imann Sophea ke ? "
heee.terkejut i taw.heee.rupanya kawan blogger,
tapi kami xsempat nk snap pic pon.
sbb masa tu panas sgt,anak pon masing masing dh ek ek,
cepat cepat nk beli,and nk larik ke MY DEAR lak.
hahaha.terukkan.

aku pekenan high chair kat mamalove tu.
cantik sgt,harga nya pon cantik. rm235,
huaaaaaaaaaaaaaaaaa.kenapa mahal sgt!
pejam mata jelah.kite beli high chair kat ikea jelah ye nak.
senang.lg pon besar sgt yg tu.payah nk letak dapur tu.

ni lah high chair tu.cantikkan.

masa kami g tu dh x banyak sgt dh barang.
ada sikit je,tapi bagus pon ada sikit.sbb leh beli benda yg nk je,
kalo x kang melalut.habis duet ke lain.

lepas beli buggy,aku saje ajak hubs ke My Dear,
ingat kan dye xnk g,saje cuba nasib.hahaha.
tgk tgk dye tanya,ada alamat x?
hah! good! aku kan bini yg pantas! alamat mesti selalu ada.
hahaha,set GPS,trus g ke My dear warehouse lak,
kat puchong! senang je sampai!
mcm biasa,laki aku even x tau jalan.
ada je GPS mst jumpa punya.
hehehe.love u syg!

sampai sampai je,org ramai ag.best gak My Dear warehouse ni.
sampai sampai cr buggy dulu.even dh beli kat mamalove,nk jugak
sakitkan mata n hati cr kat My Dear lak.hahaha.
tapi nasib kat My Dear xde yg best! even murah,tapi mcm xbest.
so jalan jalan je kat Mydear tu.

tapi ware house My Dear lepas ni nk beli kan beskal kat princess,
comei beskal tu,nk beli skrg maybe princess x reti ag nk naik,
pas ni leh lah pulak beli kan.
heeee.

hahahahaha

kat My Dear tu sempat rembat spek ni kat princess,
hahaha.korg nk tau x,princess xbukak pon spek ni.diam je dye pakai.
hahahaha kelakar gila.spek rm5,jadi lah eh princess,
kalo nk gucci ke,guess ke,beli sendiri dh besar nanti k!

hah ok lah.dh panjang sgt dh aku mepek ni.
huh! bye!


14 comments:

cha said...

haha samala kita i pn bkn morning person maklumla tido pun 4,5 pagi. haha bagusnya iman diam je pakai spek tu. kalau anak sedara i jgn harapla nak diam je

MizzTina said...

hehehe..rileks je dia pakai spek tu kan.. feeling cleopatra gitu

PuanSyimaSyaz said...

princess mau ke dok dlm buggy? aisya ok tapi tak blh lama dok dlm stroller.pastu nak berangkat sbb nak tgk org dari paras tinggi...hehe

Khai♥Rin : anies said...

gigih betul ye ibu iman sophea ni... ;-)

mama leen said...

comelnya buggy tu.. murahnya.. ingat nak pegi gak hari tu tapi takut sesat jalan.. :)

mychessypie said...

alololololo.. kita mmg beli stroller jenis buggy sng... hihihi

~ NANA ~ said...

hahaha kelakar je salah tempat! syok la ek org KL, expo sana sini...kita ni putih mata je tengok org shopping...hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

lau mahal sgt mampu tgk jela..

nanti beli lain naa..hihi.

SarahSyafiq said...

comel je princess melaram dgn spek baru.kalau sarah kt kl mesti dh pergi.mcm best je.

Chekgu Azrine said...

Gigih princess pkai spec yek..homei!!btw..buggy tu lawa n murah!!

diana said...

hahah...dia syok tengok gelap je keliling dia tu yang dok senyap je..kalau mikhail bagi spek dia kejap je pakai..lepas tu cer intai celah2 spek tu,mata dia tetiba juling..hahah..takl lama lepas tu tarik spek masuk mulut le..

With Julia said...

Umi Qi x pi pun my dear...sbb x tau nk beli apa...sebab semuanya dh hado...dari umi Qi membazir x tentu pasai baik simpan duit diam2...nk beli hadiah hari jadi si Qi plak...aduyaiiiiiii duit :)

Aty_Fared said...

Aty nyer buggy mcm tu gak tp kaler biru...:)

::EIDA:: said...

princess nak pinjam spek boleh? hihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...