09 July 2013

Menjelang Ramadhan

dh dgr pengumuman ramadhan kan smlm.
aku x dgr,sbb aku sibuk mkn speggeti soup adik ipar aku buat.
sedap sampai x sedar pengumuman puasa.
haih~ atok tu dh xde kan? sedih.

laki aku lak siap tipu kitorg lg.
ckp harini puasa,pas tu g depan tanya MIL aku,
dye kata " aah esok puasa lah " pas tu aku gelak.
dorg pon gelak.nampak benooo nipunya! hahaha.
MIL aku mmg x pandai nk tipu.asek kantoi je.
hahahaha.

alaaa skrg ni puasa ke raya ke mmg ikut kalender lah kan.
dh xde ikut anak bulan.tgk anak bulan tu buat syarat je kan.

apa persiapan korg nk menyambut ramadhan ni?
aku siap kan fizikal dan mental je.
hehehe.fizikal cm ok.gusi cm dh ok sket.tp still sakit.
mental lak kata nk kurus.hahaha.
buka puasa mkn nasi sikit je.
konon! hope kurus lah sikit nanti.
kikikiki.

smlm laki aku dh g tesco.beli nugget,
ayam,kentang goreng.hot dog.sbb nya
aku ni time sahur mmg cm tu,dr dulu lg,
kalau sahur just mkn nasi n nugget je.
pas tu cicah sos.ahhh nikmatnya sahur.
sbb masa sahur je mkn cm tu.kalau time lain mmg
TAK lah kan nk mkn nasi ngan nugget cicah sos.
hahaha.belagak kau kan!

esok sahur,hope princess x bangun.
aku cadang time bagun sahur tu,xnk tido dah.
trus nk masak makanan princess,
so xyah masak mlm mlm dh mcm selalu.
hmm bagus gak kan idea tu.
lepas masak trus mandi g keje.
kalau tido balik kompom lambat aku g keje nanti.

korg lak cm ne?
ada yg buat kenduri sambut ramadhan x?
aku xdpt jemputan pon.mcm xramai je org buat kenduri cm dulu.
kan kan.ke aku yg x ramai kawan.hahaha.

ok lah korg! nk breakfast dh.hari last breakfast ni.
kikiki.poyo kan.mcm lepas raya x leh breakfast je.

*eh mlm td aku mimpi ular lah.takut sgt!

korg dh tgk ke video adik ni yg kapel seminggu ni?hahaha kelakar.

18 comments:

BUNDA a.k.a KN said...

assalam..salam ramadhan dr bunda...bunda xbuat apa2 persiapan spesial..biasa2 jer..anak2 keje..yang 2 orang tu tak dapat balik...nanti hujung minggu kot baru dpt berkumpul berbuka n bersahur bersama kot.

AnneRaini said...

selamat berpuasa rara..

faraherda.razalan said...

Tak berangin ke mkn nugget mcm tu Rara? klu sy, tak tahan makan frozen fast food.

Selamat berpuasa~

merahitujambu said...

tgok2 vedio tu.beria sgt budak tu..haish..dh besar tgok blk mesti blk sendiri serius..

thn ni berpuasa dgn somi..hehehehe

Aty_Fared said...

yeaahh...aty pon harap qaleef tak bngun waktu sahur nanti...:)

selamat berpose rara...

lieyalatif said...

lieya plak dah pi pasar pagi tadi beli barang basah sikit...masak tuk sahur jek pun..buka2 nanti pandai2 le beli simple2 jek...suntuk la mase kalo nak masak balik keje..tapi kalo sempat masak jugak laa time berbuka...sbb tak puas mkn mknn beli ni kan...ade ajek kurangnyer...

salam ramadhan buat rara sekeluarga...semoga ramadhan kalini memberi keberkatan kepada kite dan kite mendapat rahmat dari NYA...in sha Allah.....

Fifi Nadhrah said...

salam ramadhan dari fifi..

shaFazie said...

Selamat Berpuasa rara..

dah tgk kt fb..mcm2 hal dak2 skrg nie hehehe

mOoN said...

salam ramadhan rara.. :)

♥ Wina ♥ said...

excited sebab nak puasa, raya tak sampai feel lagi hihihiii

salam ramadhan & selamat berpuasa rara :)

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Salam Ramadhan..;p

Nurzakiah Hanum said...

selamat berpuasa

J.Syazwana said...

dah tengok semalam siap bergosip kat fb dengan member2. siap ade member stalk fb mamat tu. hahaha poyo gilerrr. pastu last2 macam weh esok pose aaaa insap2. kekeke.

Selamat berpose kak :)

::puan ungu:: said...

selamat menyambut ramadhan rara=)

mama_ka0ri said...

dah tgk video tu..kesian budak tu..kecik lagi..huhu..

belajar dulu la dik oiii..jgn duk pikir bercinta jer..lahai..

selamat berpuasa..:)

diana said...

beza pulak dengan akak..time sahur masak beriya sebab suami akak kalau masak simple2 dia tak de selera nak sahur.jadi kena masak macam kenduri..tapi..bila berbuka ada kuih dengan air je..heheh...tu la kuarge kami..ekekek

Rosmiza Ali said...

Selamat berpuasa esok! Kite awal2 puasa dah angkat bendera merah... Sabo jelah. Gugugu~~

Khai♥Rin : anies said...

sahur sy ringkas je. oat + susu + kurma...


p/s vid tu mmg lawak la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...