12 July 2013

Menu Berbuka : Ayam Berempah Gulai Lemak Labu


Assalammualaikum,
hai korg! dh sahur td?
heee,selalu tanya dh breakfast ke belum.
ni tanya dh sahur ke.betullah kan?
aku sahur td mkn lauk yg sama,
menu berbuka mlm td.
ada lebih,MIL aku panaskan balik je.
MIL? knp x aku yg buat?
hmm aku ngantok gila korg tau,
anak dara aku tu,mlm td 2am baru tido.
main sorg sorg,nyanyi nyanyi,
memanjat.haih~ sabo jelah aku.
last last aku terlelap,
aku sedar sedar dye dh tido terbongkang kat sebelah aku.
hehehe.sian princess.

semalam berbuka MIL aku masak gulai lemak labu.
huh ni mg fav kami,laki bini,tapi laki aku xde,
sian dye,berbuka kat surau,best katanya berbuka kat surau.
mcm mcm ada,lg pon boleh berjemaah skali.
cari pahala lebih sikit bulan bulan puasa ni katanyaaa~
sejuknyaaa hati.kalau ikutkan aku,aku nk jugak g surau,
tapi anak dara aku tu sape nk jaga.xpelah.tgu besar sikit.
leh lah bawak dye skali nanti kan.
* eh lari tajuk dah.

pas tu MIL aku buat ayam berempah.
fuhhh~ mmg selera lah berbuka kan.
tapi aku cuba minima kan nasi aku.
hahaha.tapi kali ke 2 tambah jugak sikit nasi.
xboleh tahan lah.adoiiii cane nk kurus raya ni.
xkuat semangat betul!

* apa? korg nk resipi ayam berempah?
hahahaha,boleh boleh.jap g aku buat!
biasa lah.skrg kan keyword resipi ni mencanak canak naik.
aku pon nk jugak try.hahaha.

eh ok lah,nk buat keje jap,
membebel je dr td,
letih lak korg nk baca kang.
ke skip skip baca?
hahahaha.aku tauuuuuuuuuuuuuu.

ok lah.bye!

19 comments:

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Sama la sya pun..teringin nak g terawih..tapi xdak org nak tlg jagakan Emir..huhuhu

:: Mrs.Eady :: said...

TAK SKIP BACA LA :)

shaFazie said...

waduh sodapnye masak lomak labu itu..

haha skip2 bc nie..bos dtg wt2 kerja :)

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah dpt pg terawih

Byzura Mj (By) said...

aku tak sahur. kesian terima kasih

lieyalatif said...

wakakakak...mmg ade yg skip2 bace...tgk dari care mengomen pun dah tau heheeheheh

alah untung dok ngan mil...ye laa kalo kite terbabas nak bangun ke ape ade laa backup....

menu sedap tuuu...kalo ade sambal belacan lagi mengancam tuh...


selamat berhujung minggu rara....

Nurul Husna said...

sedap ayam berempah tu.. :)

SarahSyafiq said...

Blh la share kn.mn tau nnt refer rara pny resepi.sarah dh few times buat.tp hampeh-gagal.rasa tak ummphh.

faraherda.razalan said...

Amboi, pandai die cri keyword best bulan pose eh? Heheheheh...

Gulai lemak labu tu, sy suke mkn dgn ikan grg cecah sambal belacan. Heheheheh...

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

hehe resipi oh resipi.. wahh sedapnya lemak labu tu.. fav saya juga!!

mama_ka0ri said...

share la resepi ayam berempah tu..en.hubby kita suka..nanti boleh buat..hihi..

Dzil Khadeeja said...

sedapnya gulai labu tu..feberet tu hehe.. =')

SweetLikeWhat said...

perghhhhhhhhh..dapnyeeeee

♥ Wina ♥ said...

ayam grg berempah fav jugak!

nak jugak tau resipi orang lain..sila share ye :)

are_lin@yu said...

sdpanya tgk ayam tu..

ArELeEz said...

cer add-on pulak dgn ikan masin goreng, perrgghhh.. mau ke arah p'tambahan pinggan yg ke-3! ha3..

wawa syaida said...

gulai lemak labu tu best...kat penang rasa macam kurang klu gulai lemak...bestnya gulai lemak labu :)

diana said...

wah..masak lemak labu.kegemaran akak ni..dah lama tak makan,sejak ngandung sampai sekarang sebab angin..hehe

With Julia said...

Ala....umi Qi buat tomyam tp x amik pic huwaaaaaaaaa...sedap tgk rara masak...sedappppppppp

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...