17 July 2013

Menu Berbuka : Ikan Taucu Kari Ayam


kenapa aku kecik kan pic?
sbb dgn harapan korg x tgk pic ni dan teliur.
aku ni kalo buat entry,xsuka kalau xbuh pic.
rasa x lengkap entry aku.
hahahaha.kejam kan.

semalam punya menu berbuka aku,
MIL aku masak ikan taucu,
kari ayam,kobis goreng ngan air bandung cincau.

aku suka taucu tau!
hehehe.mmg fav,tp pesen MIL aku buat mmg kuah kering.
kalo mak aku buat kuah banyak.
tp 2 2 aku suka.
aku kalau ada taucu ni,mmg aku xpandang dh kuah lain.
kari tu pon semalam aku rasa sikit sikit je.
aku kalau mkn nasi,xsuka banjir,
suka cap cap je.
tau x cap cap tu apa? *tu bahasa org perak.
maksud nya kua tu sikit je.
sikit sgt.baru sedap.kalo banjir susah nk mkn,
bg aku lah kan.hehehe.

kubis goreng tu pon aku suka jugak.
kubis ni rasa dye mcm manis manis sikit kan.
mkn ngan kuah apa pun sesuai.

air bandung tu adik aku request smlm.
aku mcm ternampak ada cincau semalam kat rumah.
pas tu aku suruh adik aku potong potong.
pas tu dh nk berbuka,aku bancuh air bandung.
minum sejuk sejuk.
segar rasa tekak ni.

sekian idea menu berbuka untuk korg.
xyah lah resipi eh.mengada kalo nk resipi.
senang je masak sume ni.hehehe.

ok lah! bai!
selamat berbuka.

*tadi aku g kenanga,xde apa yg best.
xde sale raya pon.sume mcm biasa je.
mcm xraya.so xbest.harga masih mcm biasa.
xde sale pon.org nk tgk tag SALE besar besar.betul x?
cancel shopping kat kenanga,
kite g terjah PKNS pulak nanti.


12 comments:

Umie Artoqiemie said...

airrr airr airrr T__T

:: Mrs.Eady :: said...

tetap terlioooo sebab nmpk yg pink tu..hehehe..

diana said...

AKAK PULAK TAK MAKAN TAUCU..TAPI KALAU HIDANG MAKAN JE LA..REZEKI KAN..HEHEH

faraherda.razalan said...

Wah! Sy pun suke ikan msk taucu. Bt pedas sikit. Sedap Rara. Kite sama. Sy pun tak suke mkn nasi kuah banjir. Suka cap-cap gak (blaja base baru ni Rara). Hehehehe...

Sy dah lama banned PKNS. Ramai org. Pilihan terhad. Somemore, mhl gedabak. baju kurung kain2 biase yg tak best pun nak jual smpi dkt ratus. Selalunye, sy suke terjah Jusco. Baju kurung sana, ctk2. Tapi kena pegi cpt sbb klu g ujung2, tgl yg tak best je. Hehehehe....

ieda immi said...

sedap2 ... tgh masak nie .. akak rehat jap ekeke .. aci !

D Yatie said...

baru berhajat nak ke kenanga.. dah tak ada sales besau2 malas ah. hahaha. eh salam kenal tau kat belog! kite Mak Arissa. group gojez tuh ha. hihi.

shaFazie said...

azie kalau mkn taucu suka asingkan dah las2 br mkn..sodapkan ;)

AnneRaini said...

dah lamanya tak masak kari... Dulu akak tak suka taucu tp sejak dah deawasa ni baru reti mkn.

puansazusarin said...

Taucu!!! Pebret kita kecik2 dl..skrg dh lma xmkn..

Izan Ishak said...

bandung cincau tu nampak sangat best!!!

Izan Ishak said...

bandung cincau tu nampak sangat best!!!

Fifi Nadhrah said...

gambar kecik pon terliur la.. hihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...