11 July 2013

Minyak Yu Yee Cap Limau bebas lemak babi


sejak princess lahir,
aku mmg gunakan minyak yuyi ni kat dye,
aku suka bau dye,
sedap.
and bagus minyak ni.
kalau kembung,mmg letak je kat tapak kaki,
betis n perut.Alhamdulillah anak akan ok.
sampai skrg aku pakai kat princess,
lepas mandi je aku sapu kat perut dye.

and sejak amalkan minyak yuyi lepas mandi,
princess jrg kembung.

tapi haritu kecoh kan kata minyak yuyi ada minyak babi,
aku lah org pertama yg tension.
sket punya lama dh org pakai minyak ni,
knp now baru nk kua pasal babi.
aku tension lah,knp sume benda nk buh babi?!
babi tu mmg bagus ke? *pertanyaan ni.
kalo buh minyak binatang lain x ok ke?
adoiii~

tapi aku tetap gunakan minyak yuyi tanpa waswas.
selalu org kata kalo waswas jgn guna kan.
tapi aku yakin,minyak ni xde unsur babi.

dan aku tgk masih ramai lg yg guna minyak ni.
bukan aku je.dan dlm hati,aku masih berharap yg minyak ni
mmg bebas dr apa apa unsur babi.

td aku BW, blogger phat yg up entry ni.thanks phat!

dye bg link dr http://www.halalscience.com yg dh buat ujian pasal minyak ni.

minyak ni di buat 2 kali ujian di makmal berbeza.dan dikatakan bebas unsur babi.
so lepas ni mmg boleh guna tanpa waswas.

tapi mcm jijah kata,minyak ni xde logo halal.
*minyak kena ada logo halal jugak ke? -pertanyaan

hmm hope buat masa ni isu babi dlm minyak yuyi xde dh lah.
pape korg leh rujuk blog halalscience eh.


25 comments:

Nurzakiah Hanum said...

ermmmmmmmm
anum suka guna myk nie

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Emir sblm nie pn pakai minyak nie..tp bila dengar ada unsur babi terus stop.. tp btl minyak nie mmg bagus.. kan bagus dicetak tanda halal pada botol utk elakkan timbul keraguan kita.. ;p

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin suke bau minyak telon
lembut je
tp spare jugak minyak yuyi nie
sbb penah kembung skali
die lega gne yuyi nie

e k i n ♥ y u s r i said...

rara, esok ea
1 hr, 1 entry je
kang esok xtau nak up entry ape
hahahahaha

fazilzura said...

tq le dear ..
good sgt info ni .. anak dara akak pun gune yu yi jgk

shaFazie said...

turun menurun guna minyak yuyi ini hehe...
betul2 kalau was2 jgn guna ;)

Love Razila said...

Kite pakai gak...tapi that day husband yg apply kat anak, sudahnyer sampai lar ni I x jumpa minyak tu kat mana dia letak...now pakai minyak telon or pakai minyak lessa forluma... lom berkesempatan nak membeli padahal minyak tu dah hilang dekat sebulan kot. HEHEHHE * asyik lupa je nak beli =)

Khai♥Rin : anies said...

ada dgr jg tp sy terfikir, kalu ada knapa lps msk tv kn?

JunAina said...

Bau minyak ni sekali bau cam baby jekan. Akak selalu guna minyak telon je.

YanaUjang said...

i pnh guna sekali je minyak yu yi..pastu kazen ai keje sepital kt jb dia ckp sepital dh banned pn minyak ni..pastu byk lg rumors psl yu yi buatkan ai jd was was nk guna...psl halal haram tu xsure...tp klu was was mmg xleh guna la kn..

dr zafirah br lahir smpi skrg ai guna jerslin oil..ada logo halal..hehe~ mslh kembung, selsema, batuk, luka, parut sume ai guna jerslin oil..so far Alhamdulillah...mslh kembung mmg xde..cubalah! :)

fifi said...

rissa memang guna yu yee ni ra..memang elok sangat..

:: Mrs.Eady :: said...

takde la dlm minyak yuyi nie..

watyz said...

salam kenal..
sejak dgr berita pasal minyak ni kite x guna jugak. la ni pakai minyak yg dibuat sendiri oleh sorang nenek dr kelantan. bile makcik balik sana mesti kirim 1. even nenek tu dh xde tp alhamdulillah anak2 dia teruskan. minyak ni pon bagus jugak... :)

CikNaa said...

ntah kenape last guna time afiq lahir, panas yg hamat sgt.. mgkin terbeli yg tiruan kot..merah2 tangan kite yg tua ni, dia apetah lg..

fizafantagirO said...

sy pun suka guna mmyk yuyi ni. skrg pun guna utk diri sendiri.hihi.suka bau dia.alhamdullilah kalau selamat dr unsur pig tu..

Chekgu Azrine said...

Dulu anak2 akk pakai minyak ni jgk..since ada aish akk tak.pakai dah sbb isu ni la..so kalau kompem akk nak pakai balik..hehe

Nursaila Norman said...

ohhhh..yeke..xtau pun..tp mmg dh byk kali beli minyak ni sbb suka bau dia..pastu mujarab giler kalau hidu bau dia time pening or kembung..plus suka sbb bau mcm baby :D

Fifi Nadhrah said...

fifi memang tak pakai minyak yuyi cap limau.. memang tak ambil port pon.. hihi.. ufairah pakai minyak hijau.. atuk fifi bagi..

ArELeEz said...

tauke yu yee oil ni kene amik p'dekatan dptkn sijil halal jakim kot.. so, muslim buleh gunakn tanpa was2.

fizazbd said...

sy pn ada dgr pasal ni.then mse anak sy lher sy pakai miyak tel0n je. 1 hari die x td0. die kembung. .adik sy ckp gune la yuyi. sy ckp leh lah. .mula2 xnk gune. .tp kakak sy dr dulu gune yuyi tok anak2 die.s0 smpai skang gune yuyi. .insya allah yakin. s0 xde pape la.

fizazbd said...

sy pn gune

fizazbd said...

sy pn ada dgr pasal ni.then mse anak sy lher sy pakai miyak tel0n je. 1 hari die x td0. die kembung. .adik sy ckp gune la yuyi. sy ckp leh lah. .mula2 xnk gune. .tp kakak sy dr dulu gune yuyi tok anak2 die.s0 smpai skang gune yuyi. .insya allah yakin. s0 xde pape la.

Anonymous said...

hai semua....

Anonymous said...

ada berita terbaru pasal Minyak Yu Yee

Anonymous said...

Hari tu masa Raya Aidiladha saya ada ternampak iklan ...kat iklan tu ada tunjuk logo halal kat Iklan Minya Yu Yee tu lg pun saya ada juga terbaca kat forum Cari.com yg minyak ni dah ada sijil Halal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...