30 July 2013

Persiapan Raya Kami

fuuuhhhh~ fuuhhhh~ tiup habuk
3 hari blog terbiar sepi.kesiannnnn~
sorry lah eh bloggy,i is bz,bz nk buat persiapan raya,
sampai xde mood nk update blog.
jumaat ritu aku halfday,
g hytex disney warehouse kat AU tu.
sesat jugak cari.rupanya dekat sebelah aeon tu je.
hampesss btol lah kan.sabo jelah.
tu nanti ceite lain.hehehe.
kalo cite kat sini skali kang mau panjang gila entry aku.

baju anak dara yg baru siap di dobi.baju raya,baju tido raya,baju basahan raya.
sume raya punya.hahahaha

lepas habis berabis kat AU,kami g bazar,
cari makanan sket.lepas tu lalu depan dewan MPAJ tu.
tgk2 ada warehouse The Store.
hah apa lagik,trus terjah jugak.beli lagi baju princess.
less banyak wei.gila aku.lelawo lak tu.
beratus gak habis.
baju ibuu? dpt lah tshirt disney 2 helai.

pas tu balik,mlm tu g aeon lak.
ingat kat ada member card,
rupanya JJ maluri xde,ada sale biasa je.
tapi xpe lah,bli pampers pek jumbo tu
3 pack.murah jugak 66+4 baru 41.90
so boleh spare sampai hujung bulan.
xyah pk pasal pampers anak.
susu pun beli 3 pack trus,princess minum 1kg seminggu skrg.
tu pon kdg2 jumaat dh masuk pack baru.

sabtu lak dlm kul 11,keluar dh,
g PKNS,jalan xde lah jem,ok lah sbb aku raya
sume org bersesak sesak nk ke KL,
kami ke S.A,so ok lah.
dpt parking trus masuk.aku ckp kat suami,
xyah cari cari dh.tepi jalan pon tepi jalan lah.
tapi g PKNS sgt mengecewakan aku.
aku mmg kecewa sgt,
sorry Syim,bukan salah u.hehehe.
i yg salah,sbb i xleh kalo nk shopping bila
x jumpa baju suami aku dulu.
aku target nk cr baju melayu suami dulu,
sbb nt senang kita ikut tema baju melayu suami je.
baju melayu mmg payah sket nk cr.melainkan tempah.
and nasib baik lah kami x beli baju dulu.
mmg tema kami lari sgt sgt.bukan royal blue,
dh jd blue ke arah green green gittew.
hahahaha.

tapi xpelah.aku xkisah pon.asalkan kami dpt pakai
sedondon pagi raya je sudah lah.xde apa yg lg bermakna bg aku.
hee sonoknya nak raya.
PKNS xde baju melayu size besar,yg ada paling besar XL.
aku pon pelik.dah kenapa xde pulak XXL,
ko ingat malaysia ni lelaki lelakinya just sampai XL je ke?
aku mula tension.dgn ramai org nya.dgn sesaknya.
korg tau sesak tu kenapa?
sbb dorg suka berkumpul.1 family tu berkumpul satu kedai.
bukannya beli pon.kalau anak nk test baju.
habis makpak,adik kakak,kakak ipar,nenek sume berkumpul depan kedai.
eh korg g lah tunggu tempat lain,xyah lah sesak sume kat situ.haih.
tapi aku selamber je,jerit kuat kuat " excuse me! excuse me! "
hahaha,sume org tgk aku.hah yelah,kalau nk tunggu.
mmg x dapek lah kan,sampai berbuka x jumpa baju.
dr awal booth sampai hujung xde baju laki aku.
cari baju aku pon xde yg pekenan,sume sarat barat dgn manik.
lace,hiasan segala.ich xmo lah aku pakai.bukan lawo pon.
dh lah sampai nk dekat rm300,kalau mcm tu baik beli baju HD.

baju princess pon xde.pelik aku,
aku xtau lah xde atau aku yg xjumpa.
tp mmg xde lah,ada pon size 2,ahcane anak aku nk pakai.
haih~ last last kami larik ke Jakel.
hah puas hati.laki aku beli baju Aaron Aziz tu.
wei jakel ada sampai size XXXL taw! mmg terbaek!
masa kami g tu bos besar ada situ.dye bg happy hour sale,
rm247 dpt rm120 je wei! murah gila.sonok kami.
then aku pon trus cr baju aku kat situ.
aku dpt baju kurung pahang ala ala kain pelikat tu rm150 untuk 2 helai.
lepas tu baju pg raya dpt baju kurung paisley tu.sedondon ngan laki aku.
baru rm120 lepas sale.best gila.eh baju melayu tu free sampin taw~
hehehe

mlm tu plak g uptown damansara,nk cr baju princess.
tapi xjumpa kedai akk tu.trus kecewa.balik lah sbb jam pon dh 1am,
princess pon x tido masa tu.pelik aku.tahan mata dye.
haih~ aku pon penat gila.balik trus flat x ingat apa,
dgn princess pon sama,x bangun pon minum susu.

ahad lak kua tgh hari.dlm kul 1,g kenanga n Pavilion,
cari kasut dgn handbang pulak.ahad xde lah sesak.
best je jalan.parking pon lucky sgt.
senang dpt.so settle dh handbag and kasut raya.
fuhhhh~ lap peluh.

eh tapi tudung xde plak lg.
semalam lak isnin,ajak opis mate aku g jalan TAR,
cr tudung.tapi sume x pekenan.
hadoiii~ dgn hujan nya.
tapi dpt jugak lah baju princess.
bli baju kebaya je kat dye.rm45
ok lah.baju pg raya 3 pasang.
sedondon baju kebaya tu dgn kami.

tudung mak aku pon dh jumpa.
tudung aku je x jumpa lg.
so kira settle lah persiapan raya kami.
dh xde apa dh kot.

aku ingat nk cr jeans ke,kemeja ke.
tapi xpelah.lepas lepas raya lah baru cari.xde masa dh ni.
aku xpe.leh je pakai apa yg ada.yg penting anak tu.
kena ada sume,1time beraya lah katakan.hehehe.

pape pun thanks buat suami ku!
hehehe.sbb sedia kan bajet raya untuk kami shopping anak beranak.
sume dh dpt.hehehe.thanks sgt syg.xtau nk ckp apa dh.
kalau ada terkasar bahasa,nt raya eb mintak maaf eh.
hehehe.

haih panjang dh ni.k lah korg~ bai!

26 comments:

ZazaMyMoon said...

xoxox meriah bersuping uolls.. hehe

mama leen said...

lega kan dh siap beli.. akak ni boleh terlupa pulak kat hytex tu.. padahal dekt sgt dgn umah.. tp taun ni belum meronggeng ke jalan tar lg ni.. kalau tak, rasa tak sah raya.. huhu

Aeen said...

fuuh...shopping sakan rara...hehehe....bestnya..

dak-eiza said...

hamboiiiiiii
kemain meriah soping
baca pon dah letih kakaka
best kann seseklai pulun menyoping

S.n.Fariza said...

AMBOIII byk bj lil princess ni..
byk yg cantik2 kan.

suka yg jenaka tu

Zee Suhaini said...

woww sakan soping nih..
selalo senang jer nak dapat size besor, yang kecik susah skit tapi terbalik plak nih..
ruginya yang kat jakel tu..murah giler..kalo tau leh gi jugak..hihi

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. tak sabarnya sheila nak pergi shopping sabtu ni. heeeeeee

e k i n ♥ y u s r i said...

amboi
byknye baju princess
hehehehe

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

fuh Yana yg baca ni pun terasa sama penat nya.. tapi puas hati lah dah dapat apa yg pekenan kan

Cik Siti Hajar said...

laa... jakel tu buat sale ke.. padahal rumah dekat je dengan jakel shah alam tu.. tapi tak tahu pun..

kalau kat pkns tu.. malam raya je saya pegi.. 2 baju RM120 dia jual.. serius!

mas saari said...

akak pun banyak shopping utk anak2 je.. untuk diri sendiri mmg takde pun! huhuhuuu

ct shah said...

tak penat ke straight shopping?hehehhe..
meriah ler raya tahun ni ek.
saya utk anak kena beli double.baru fair sbb dua2 princess.:P

ziana said...

amboi Semangat sungguh mendobi..

AnneRaini said...

wah sakan berjalan....

mama_ka0ri said...

sakan betul dia shopping raya!!

ieda immi said...

sure ko mabuk pilih kan dik ekeke ;)

beta kupu said...

fuh bca citer pengembaraan awk bli brgn raiya pun dah berpeluh, apetah lg tuan pny bdn yg merasai kan...hihi

Nurzakiah Hanum said...

SELAMAT TENGAHARI
ANUM BR LEPAS HBS EXAM
SINGGAH SINI LU

Aty_Fared said...

Pheewww...betul2 bershopink ni..tp murah ar yg kat jakel tuh...!!

wawa syaida said...

dah ada baby ni mesti la best shopping kan...betol cakap UAI tu hihi :)

mama ila said...

fuhhh..semangat nye shopping..hehehe

Amanda Suria said...

Mak oii...meriahnya shopping..tgok baju princess tuh....telan lior akak...

~AmyLiana86~ said...

wah bestnyer..

Che Rosliza Che Mat said...

baju tidur raya pun ada...

shark said...

waaa..
pink kaler semua..
mmg melaram ler raya nnti.

glazsliper said...

Idok ke tempek gambo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...