Image and video hosting by TinyPic

11 July 2013

Princess : asek jatuh jeeee.

Anak korg selalu jatuh x?
I mean tersembam ke.jatuh sendiri ke.
Princess sejak dh melasak ni.
Asek jatuh je.xtau lah aku.
Naik tangga dh kemain laju.
Aku naik pitam tgk dye naik tangga.

Harini pulak.pipi lebam.
Sbb jatuh dr bathtub.
Adik aku kata dye sonok sgt main
Tepuk tepuk air.
Pas tu bath tub tu licin sket.
Terglungsur jatuh.pipi tersembam kat tepi
Bath tub tu.dah biru.lebam.
Ni 1st time sampai lebam.

Pas tu baru kejap td naik 2 anak tangga.
Ada bakul kain.dye nk main bakul tu.
Last last ntah mcm mana jatuh.
Ngan bakul bakul jatuh.
Kuat gila nangis.aku kat dapur masak bubur
Dye td.hmmm tp dye nangis kejap je.
Pas tu gelak gelak.now dh tido.
Kesian aku tgk.

Tgh melasak ni.korg bayangkan lah.
Kat sume tempat dye nk diri.
Nk bergayut.pas tu lepas tangan.
Awak tu dh lah montel.
Xstable.pas tu jatuh.

G kat meja.berpaut.amik brg atas meja.
Pas tu lepas tgn.jatuh lg.
Hari hari mst jatuh.aku risau nt kepala dye.aku doa xde pape lah.risau gak kan.

So far lepas jatuh xde muntah ke hape.
Ok je.aku doakan anak aku xpape lah.
Even jatuh pon.

Anak korg cm ni gak ke?
Ke tidak.ke ok je anak korg.
Aku kesian tiap kali tgk dye jatuh.
Nk sambut mmg xsempat.kdg kdg
Kite kat tempat lain buat keje kan.
Hmm ntah lah.
Hope xde pape lah.

Berbuka apa korg harini?
Aku MIL aku masak lemak labu
And ayam berempah.sedappppp~
Kikikiki.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. Aisy tidak. maybe sebab dia sendiri jenis berhati hati kot. kalau meniti pun mata tu aware jek ada tangan sambut ke tak.. tpi org kata jatuh is the way of learning kan...?

    ReplyDelete
  2. kesian princess asyik jatuh je..rara psg safety gate la kt tgga..risau jgk klau byk kali jtuh ni..hope xda apa la kt princess.

    ReplyDelete
  3. Anak akak yg 8 bln ni pun sllu jgk terhantuk.kpla..hadehh

    ReplyDelete
  4. Jatuh tersersembam takpe..jgn jatuh dr tempat terlampau tinggi sudah...kalo dia suka naik tangga,ce beli penghalang tuk tangga....

    ReplyDelete
  5. Jatuh tersersembam takpe..jgn jatuh dr tempat terlampau tinggi sudah...kalo dia suka naik tangga,ce beli penghalang tuk tangga....

    ReplyDelete
  6. alahai comelnya.... moga2 jadi anak syurga yang baik ya sayang...

    ReplyDelete
  7. zara pon slalu jatuh gak ms mule2 dulu
    tp kami memg sentiase awasi die
    cube jugak tngkap wlupun style cmne pon
    hahahahaha
    tp kdg2 terlepas jugak

    ReplyDelete
  8. sama la hannah ra..takmau die..asyik tersembam jer..ade sekali tu panjat katil nak tengok luar kat tingkap..tetiba dengar dah nangis jer..memang time skrg ni dorang tengah melasak ra..insyaAllah takde pape..kalau lebam tu tuam jer..kalau tak muntah ok la..

    ReplyDelete
  9. mmg mcm tulah budak melasak.. anak akak pun sama.. ni pun lebam pipi.. tersembam kat mana pun tak tahulah... tapi dah seminggu pipi lebam... kekadang risau gaklah.

    ReplyDelete
  10. Anak2 lasak ni diorang cakap anak nanti cerdas otaknya, sebab baby kan sedang meneroka dan mencuba ;D

    ReplyDelete
  11. saya xtau sbb sy blum kawen lg.....so xdpt ak bg idea @pglmn....sdpnya ayam grg berempah...sy bbuka ayam kcp & smbal tempe+ikan bilis+kentang je...hihi

    ReplyDelete
  12. kalau anak sedara time baru jalan tu memang kerap jugak jatuh...dah besar sikit dah ok dah... :)

    ReplyDelete
  13. risau jugak kan bile anak kite asyik jatuh je.. bukan ape takut effect dalaman lah.. klu jenis lasak tu lagilah.. kalau tak lebam tak bengkak tak sah...

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com