11 July 2013

Princess : Pneumococcal 2nd Dose

ok.aku tangguhkan entry lain dulu.
buat entry pasal princess dulu.

pasal pneumococcal dye,
td princess amik 2nd dose,
aku order hari isnin haritu.
semalam dh sampai.
cepat jugak.

* aku amik kat Klinik Fauziah Ampang - rm215

kalau yg nk info lagi,
ada entry sebelum sebelum ni aku dh buat,
pneumococcal-1 pneumococcal-2 pneumococcal-3
kat baby centre pon ada penerangan,
kat blog mummy QI pon ada penerangan jugak.

1st dose ritu Alhamdulillah Princess x demam,
2nd dose ni pon aku harap dye x demam,
td masa cucuk,kami dpt doc fav kami.
doc apa ntah lupa dh nama,
tp dye mmg baik.aku suka dye.
ckp lemah lembut je.hehehe.
cara dye cucuk princess td pon aku suka.
princess diam je masa meniarap tu.
kali ni princess kena cucuk kat bontot,
ritu masa 1st dose kena cucuk kat peha.

masa cucuk xnangis,
masa masuk ubat tu princess nangis sikit.
sakit kot masa masuk ubat tu.
tapi dye nangis kejap je.
lepas doc bg gula gula.trus diam,
drama sgt anak ibuu ni taw!
hahaha.

mcm biasa,selalu klinik akan bekal kan ubat demam,
tapi ubat demam princess ada lg kat rumah,
so xyah amik dh.

lepas cucuk princess mcm biasa lah,
akan mengantuk,tp mmg time tido dye pon skrg ni.
so dlm kete td sblm sampai umah dh lelap lelap sikit.
hehehe kelakar tgk dye mengantuk.

kalo nk info lagi.korg boleh baca kat link link yg aku bg td k.
tapi mcm doc cakap td.vaksin ni bertukar setiap 6 bulan taw.
sbb virus or bakteria akan bertukar tukar.
xsama,so korg tanya lah serba sedikit pasal vaksin ni
kat doc yg nk cucuk anak korg tu nanti.
mcm aku,aku sbb dh google dulu.
and aku tanya jugak sikit sikit kat doc.
so ada lah paham sikit.

so tu jelah kot cerita nya.
ada pape,tanya je k.
bye!

muka moodak kena cocok td.hehehe.nangis kejap je.gud girl.


11 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

zara dah amik tiga2 dos
tp lom sempat update kat blog
huhuhuhu

mama_ka0ri said...

hehehe..muka macam dah besar budaknya..

bagus betul tak nangis ek..good gurl ni!!

Nurzakiah Hanum said...

ala tomei2

AnneRaini said...

baguslah princess tak demam ye. Kalau demam tu yang payah tu.

Munnafendy said...

rara..suntikan yg ni pilihan kan? ke kena amik jgk mcm suntikan2 yg lain?

Hana Soffelia said...

Naurah tak ambik lagi. Dah g appointment kat KPJ, then doc advice alang2 nak masuk 12thn, tunggu after kena jab MMR, baru ambik vaksin tu..

adrianna syaz said...

Bulatnya mata dia..hehe :D.comey

♥ Wina ♥ said...

my kiddos dah lepas dah zaman amik jab tiap² bulan hihihiii..

Khai♥Rin : anies said...

baik nyer dia...nanges skejap je...

watyz said...

comel nye dia... :)

ArELeEz said...

good princess..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...