Image and video hosting by TinyPic

11 July 2013

Princess : Pneumococcal 2nd Dose

ok.aku tangguhkan entry lain dulu.
buat entry pasal princess dulu.

pasal pneumococcal dye,
td princess amik 2nd dose,
aku order hari isnin haritu.
semalam dh sampai.
cepat jugak.

* aku amik kat Klinik Fauziah Ampang - rm215

kalau yg nk info lagi,
ada entry sebelum sebelum ni aku dh buat,
pneumococcal-1 pneumococcal-2 pneumococcal-3
kat baby centre pon ada penerangan,
kat blog mummy QI pon ada penerangan jugak.

1st dose ritu Alhamdulillah Princess x demam,
2nd dose ni pon aku harap dye x demam,
td masa cucuk,kami dpt doc fav kami.
doc apa ntah lupa dh nama,
tp dye mmg baik.aku suka dye.
ckp lemah lembut je.hehehe.
cara dye cucuk princess td pon aku suka.
princess diam je masa meniarap tu.
kali ni princess kena cucuk kat bontot,
ritu masa 1st dose kena cucuk kat peha.

masa cucuk xnangis,
masa masuk ubat tu princess nangis sikit.
sakit kot masa masuk ubat tu.
tapi dye nangis kejap je.
lepas doc bg gula gula.trus diam,
drama sgt anak ibuu ni taw!
hahaha.

mcm biasa,selalu klinik akan bekal kan ubat demam,
tapi ubat demam princess ada lg kat rumah,
so xyah amik dh.

lepas cucuk princess mcm biasa lah,
akan mengantuk,tp mmg time tido dye pon skrg ni.
so dlm kete td sblm sampai umah dh lelap lelap sikit.
hehehe kelakar tgk dye mengantuk.

kalo nk info lagi.korg boleh baca kat link link yg aku bg td k.
tapi mcm doc cakap td.vaksin ni bertukar setiap 6 bulan taw.
sbb virus or bakteria akan bertukar tukar.
xsama,so korg tanya lah serba sedikit pasal vaksin ni
kat doc yg nk cucuk anak korg tu nanti.
mcm aku,aku sbb dh google dulu.
and aku tanya jugak sikit sikit kat doc.
so ada lah paham sikit.

so tu jelah kot cerita nya.
ada pape,tanya je k.
bye!

muka moodak kena cocok td.hehehe.nangis kejap je.gud girl.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

  1. zara dah amik tiga2 dos
    tp lom sempat update kat blog
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. hehehe..muka macam dah besar budaknya..

    bagus betul tak nangis ek..good gurl ni!!

    ReplyDelete
  3. baguslah princess tak demam ye. Kalau demam tu yang payah tu.

    ReplyDelete
  4. rara..suntikan yg ni pilihan kan? ke kena amik jgk mcm suntikan2 yg lain?

    ReplyDelete
  5. Naurah tak ambik lagi. Dah g appointment kat KPJ, then doc advice alang2 nak masuk 12thn, tunggu after kena jab MMR, baru ambik vaksin tu..

    ReplyDelete
  6. my kiddos dah lepas dah zaman amik jab tiap² bulan hihihiii..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com