Image and video hosting by TinyPic

19 July 2013

Puisi Dayana! bukan dari Dayana

eh tajuk! kenapa gitu?
hahaha.lantak lah.
aku baca entry kak lekit td.

lohhh bukan dayana yg tulis lah puisi tu.
puisi tu org copy paste dr status ana hawana.
kat bawah skali status tu ana ada tulis,
may Allah bless u Dayana,
tu yg org x copy.

so dh jd salah faham.
tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~
xkisah lah,
tapi puisi tu sangat menyentuh hati.
aku baca sampai naik bulu roma.
kesian dayana,
yang paling sadis nya bila
Ashraf dah kawen kat " luar negara "
kalau disebabkan anak,
kenapa nk kawen sampai ke luar negara nun?
knp x buat elok elok.
dh failkan poligami kan?
tapi knp xsabar?
nafsu?
cinta?
anak?
mana satu?
pilih pilih.

smlm banyak org up status pasal ni.
aku bengang jugak kat status sorg LELAKI ni.
yg backup Ashraf,kata kita ni pompuan,
xleh terima poligami.

Ya Allah,benggang nya aku baca.
sape yg suka bermadu?
kongsi kasih?
sape?
jawap?

aku bukan menentang,
kalau menentang kang org kata aku jahil.
tapi bia lah dgn cara yg elok.
yg sopan.

bukan dgn cara mcm ni.
aku naik jelik tgk muka ashraf tu.
huh! harap muka jeee.


huh! tema entry harini ada sedih ye kawan kawan.
k bai!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 comments:

  1. Akk dh tahu dr smlm..puisi tu bkn dr dayana..tp kesiankan dayana..dpt laki hndsome pun merana..huhh

    ReplyDelete
  2. pagi td jenguk abg ben..dia pun bgtau puisi tu bukan dayana tulis..As women mmg kita sedih dan mcm2 pk..tp as i mentioned before..Allah lebih tahu..kita boleh terima poligami tp..erk...xnak ckp byk sbb kalau terkena kat Lynda..ntah tak tau macam mana nak ckp..kan? Berserah kepadaNya :)

    ReplyDelete
  3. laaaa... tula kan org ni nk kopi pes tak abis. sabor jela. sapi jugak dapat nama..hikhik..

    ReplyDelete
  4. aish tipah tertipu la ni, ingt btl dayana...tp mmg kna pun dgn apa yg tulis dlm puisi tu...
    ye pompuan mna la yg sggp berkongsi kasih kan...
    org laki tu ckp je sng, dorg yg sonok dpt kawen byk...*emo*

    ReplyDelete
  5. Klu nak poligami, kejujuran tu titikberatkan. Lelaki yg suka enangkan lelaki tanpa belajar stuasi tu adalah lelaki yg bodoh dan suke permainkan ego sendiri.

    ReplyDelete
  6. lelaki tak kena boleh la ckp kite ni menentang poligami, rin selalu ckp dgn hubby mmg poligami tu dibolehkan, tapi apa perasaan awk klu sy duakan awk, ada boifren lain, awk marahkan?? sama la mcam perempuan jugak, marah klu diduakan, bezanya lelaki boleh kahwin, kitaorang tak boleh. dari segi perasaan tetap same, rasa marah n rasa dikhianati.

    ReplyDelete
  7. tak pasal2 orang ingat itu Dayana yang tulis. tapi dia memang tabah kan,muka keluar mahkamah semalam pun tenang je. tapi dalam hati dia menangis siapa yang tahu

    ReplyDelete
  8. Smlm bila tersebar puisi tu, dah terfikir mcm tak logik...yelah, baru sgt dah smpt upload puisi. Tapi biasala...ramai yg ghairah share benda tak pasti sumber asalnya.

    Kawin lari...satu 'dapat', tapi ramai yg 'pergi' dari hidupnya.

    ReplyDelete
  9. betul bukan dayana yg tulis tp ana hawana punya tulisan

    ReplyDelete
  10. lor..
    upanyer puisi org lain punya..
    hehe..
    dayanan jugak dpt nama.
    top story btuil minggu nie

    ReplyDelete
  11. Dah knape dayana plak dpt name buat puisi ni... tp mmg kena dgn dia dan agak tersentuh...

    ReplyDelete
  12. Cepat betul tersebar puisi tue..Sedih jugak ingat cuma khabar angin ja.Harap Dayana tabah dan semoga ada hikmah yang tersembunyi disebalik semua tue :)

    ReplyDelete
  13. tersentuh juga baca puisi tu...hati perempuan...

    salam ramadhan..

    ReplyDelete
  14. orang lelaki akan pertikaikan perempuan. ala, xde apa la..blh je bermadu. boleh je adil. ehh, ppuan mana sanggup berkongsi kasih ha??


    ReplyDelete
  15. sy pon tahu smlm tp pastu terfikir, eh kenapa dayana nk buat puisi mcm tu then beritahu kpd org ramai ttg kemelut yg berlaku..tp pd ms yg sm terfikir, org skrg boleh buat apa shj diluar jangkaan... tup tup nah, pg ni da terungkai jawapannya...

    ReplyDelete
  16. U lari topik jap. Kang free free i update entry i balik bg resepi eh. X sempat nk menaip ni on9 guna phone

    ReplyDelete
  17. X baik buat mcm tu dibulan ramadan ni. Lg la mengeruhkan keadaan.....

    ReplyDelete
  18. puisi tu mmg sangat2 menyentuh hati, simple tapi deep

    masa baca tu dah agak dah, tak rasa dayana akan keluarkan statement sebegitu. dia mesti jenis yg menjaga air muka keluarga.

    kenapa la yg copy pun,apsal tak nak masukkan sekali yg may allah bless u dayana tu ! kesian dayana

    ReplyDelete
  19. puisi tu boleh buat lagu tu..hehe

    ReplyDelete
  20. org lelaki ni nafsunye 1 tapi tu yg paling susah nak kawal.

    ReplyDelete
  21. aduh....sana sini orang dok cerita sajak dari Dayana ni...

    ReplyDelete
  22. http://dunia-iekafarhana.blogspot.com/2013/07/ana-hawana-penulis-nukilan-sebenar.html

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com