04 July 2013

Review Buggy Mamalove

jalan jalan

ni pic petang smlm,bawak moodak mucuk ni jalan jalan depan umah.
aku selalu balik keje akan bawak dye jalan depan umah jap.
yelah,sian anak aku,seharian duk umah kan,
bg dye tgk cat,bird,pokok pokok,tgk abg abg main bola pon best jugak.
kasik segar mata dye,princess suka tgk bird.
pg pg pon sllu mashu akan bg dye duk lua tgk bird,
dpn umah MIL aku,selalu pepagi banyak burung merpati dtg
bertenggek.sonok lah dye tgk.hehehe.
kalo tgk cat pun cm tu.mcm teruja gila tgk cat.hehe.

petang smlm baru dpt aku bawak dye keluar,
before ni kan jerebu kan.so aku xnk take risk.
bia je dye duk depan pintu.smlm aku tgk langit cerah.
cantik je,xpanas sgt,so boleh lah bawak keluar.
letak dlm buggy,tolak keliling padang.
heee.

happy je aku tgk dye,tapi kalo buggy benti.
dye marah.suh jalan lg.adoi! hahaha.

pg td,tgk bird.

bg aku,buggy mamalove ni sgt best!
murah satu! harga asal rm 129.00 *mampu milik lg
masa aku beli kat warehouse ritu just rm89 je.
murah kan.kaler pon striking,
aku suka! ada kaler pink,biru,kuning.
mula mcm nk amik kuning.tapi xsesuai lak ngan princess kan.
hehehe.so amik pink.pojaan hatiku! haha.

then buggy ni ada palang depan.so aku xyah beriye sgt
nk ikat princess,princess boleh duk free je.
x terikat.

buggy ni ringan sgt.

masuk bonet myvi mmg best lah.
banyak space ag.

buggy ni bg aku mmg sesuai utk baby yg dh boleh duduk.
kalo xboleh duduk ag aku rasa jgn lah bg duk dlm ni.
sbb kesian.buggy ni xleh nk baring kan.
mcm princess sbb mmg dh boleh duduk tegak.
so ok lah duk dlm ni.kalo dye nk tido pon nanti,
aku kena spare bantal.

so bg yg nk beli buggy mamalove ni.
mmg recommended sgt lah.g lah cr kat mamalove eh.
hehehe sekian! 

12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

suka dia dapat kuar umah

Wawa Yusoff said...

murah tuuuu...!!!

nampak selesa plak tu...

Khai♥Rin : anies said...

murah tu rara... warna pun cantik.yg penting ringan kn..bleh hangkut ke sana sisi ;-)

faraherda.razalan said...

Dulu ms ydin kck, takde peluang nak jln2 dpn umah mcm ni sbb duduk apartment. Heheheheh....

Dak comel! Geram tgk awak!

Suria Lekatlekitgurl said...

bestnya dapat keluar jugak hari2.. macam lala ni seminggu 2 3 kali je kot dpt tgk luar. umah tinggi2 ni nak turun 1 hal.. nak naik 1 hal.. buatnya lift rosak pun jd 1 hal jugak.. hal plg besar bapak dia yg overprotect. nak keluar dr rumah kena ada dia.. hari2 kerja mana la dpt keluar budak lala tu. akak pun risau jugak la sebab lala byk abiskan masa dalam rumah. kalau dpt blk kg tu akak memang guna kesempatan tu bagi lala main kt luar. akak pun dok igt nak cari buggy ni kat lala tp risau takut lala x nak duduk. stroller dia pun dah ada dua.. jarang guna lak tu. bawak pun dia bkn suka duduk dlm stroller sgt

Umie Artoqiemie said...

Kalo saya jadi dia bahagia hidup hahaha.

ZazaMyMoon said...

homellll angatttt :D

hayati hashim said...

Suka la dpt tgk bird.. crta pasal buggy mmy pn tringin nk ada 1 sbb ringan. Tapi apa daya. Pakai jek la quinny gabak tu.

With Julia said...

Tingin nak beli tp Qi kuat naa la panjat stroller...acaner nih hahaha...sofia baik jek dok dlm buggy.... :) lawa lah buggy pinkkkk....lawooooooo

fazilzura said...

cute... pink gitukan

mizzy amalina said...

bestnye!!eusoff punya stroller tu besar+berat sgt lah sampai kdg2 malas nak bawak.last2 pakai ssc je...kalau dpt buggy camni pun ok gak kan.comel je.sng bwk gi mn2..hehe.. :)

Chekgu Azrine said...

Akk bli stroller lbh kurang gini gak..tp blh baringkan dan dudukkan..ringan..banyak space klu ltk dlm bonet..murah jgk..150 kat manjaku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...