Image and video hosting by TinyPic

28 August 2013

babymoon Hatyai : teringat kenangan lalu~

laki aku baru balik keje malam.
now dye keje dr kul 8mlm-8pg.
keje 12jam woii~
so waktu tidur dye dh terbalik.
org tidur mlm,dye tidur pagi.
hehehe.

selalu sblm tidur dye akan call aku,
td dye call mcm biasa.then tido.
aku pon ok lah.boleh layan blog and buat keje.
tapi x lama lepas tu laki aku call.

tiba tiba dye kata.
ada benda yg syg selalu pikir,
dan bila pikir mst buat syg sedih.
aku pon cuak lah.apa benda nya,
sampai nk sedih sedih ni.kannn~
hahahaha.

lepas tu dye kata,
" sayang teringat lah masa kita g Hatyai dulu,
eb masa tu tgh sarat mengandung,pas tu jalan,
mlm tu balik syg x hantar eb balik Kl,
bia je eb sorg sorg naik bus "

hahahahahaha,trus aku rasa nk nangis.
bila ingat masa tu mmg kelakar,
bayangkan lah,lepas kami bercuti ke Australia,
kami trus g hatyai lak,
hatyai tu mmg dh lama plan,
cuma g aussie je x plan.
main g je,tu yg jd berderet deret tu.

penat bercuti ke aussie x hilang ag.
trus g hatyai.mula x nk g,tapi dh byr,
so gagah g gak.dh lah naik bus.
aku dr Kl balik Ipoh,pas tu trus ke Hatyai,
gila penat~ pas tu sampai sana jalan jalan.
non stop.gila betol,mmg gila.
masa tu kaki xsakit.sbb dpt bejalan kan.
sonok benooo lah~

tapi yg tragis nya bila nk balik.kami sampai Manjung lambat.
sbb nya turun kat manjung,sbb aku join kawan kawan laki aku g sana.
tu yg naik bus tu.biasa lah sampai lmbt sbb banyak tmpt nk singgah.
lepas tu aku nk kena balik Kl pulak.
aku dr manjung,nk kena balik ipoh,2 jam perjalanan,
lepas tu naik bus lagi balik Kl pulak.masa tu pon dh nk tgh mlm.

dh sampai Kl MIL aku lak kena amik aku kat pudu,
yang menjadikan cerita tu jd sedih~
laki aku kata,KENAPA lahhhh dye x hantar aku balik Kl dulu.
knp lah dia boleh biar aku balik sorg sorg.
hahahaha.aku pon relax je.xde lak nangis nangis suh laki aku hantar,
hahaha.maybe dh biasa hidup berdikari kot.
boyot2 pon naik lah bus sorg sorg.
sedih kan~ tapi aku x rasa benda tu sedih.aku rasa ok je.

mst korg tanya kan.knp aku gagah jugak nk balik mlm.
knp x balik esok je.sebabnyaaaaa~ aku keje esoknya,
ada kursus pulak tu.tu gagah jugak nk balik.
kalo x dh lama aku MC,hahahahaha.

itu lah kisahnya.jenis aku ni kalo bejalan suka yg hamat~
xkesah lah boyot ke hape.janji dpt jalan! hahaha

hehehe ngade~

makan je keje laki bini ni.hahaha

22weeks!

sedap wei menda alah ni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 comments:

  1. best nye dpt jln2..
    mimi skang ssh dah nk p bercuti..
    hubby bz ngalahkn PM..huwaaaa..

    ReplyDelete
  2. Rara...romantiknyer asben rara...tetiba umi Qi pun sedih cm papa sofia...yelah mesti dia rasa bersalah biar wife dia sarat mengandung naik bus balik kl sorang2...rara kamu sgt hebat...kuat semangatnya...kalu Umi Qi dh nangis kot naik bus sorang2 blik kl...sbb umi Qi nih manja tahap gaban ngan asben x leh renggang huwaaaaaaaaa :p

    ReplyDelete
  3. ada kenangan yang macam ni yang buat kasih sayang bertambah erat kan :)

    ReplyDelete
  4. menggamit kenangan lalu betuii hhahaha.. ada plan nak gi lagi lettew :p

    ReplyDelete
  5. tp ye la, mgkin somi akak terpikir yg klu jd apa2 time otw nak blk kl tu kan, maklum lah tgh pegnen kan...tp tu lah kan, kagum ngn pompuan esp mak lah kan, mmg kebal, sbb tu org pggl supermom! ;)

    ReplyDelete
  6. xkisah asalkan dapat berjalan ye..hehe

    ReplyDelete
  7. jalan2 pya pasalllll....xrasa penat kn...hihihi bestnya g obersea....

    ReplyDelete
  8. hehee.. Puteri dah nak setahun suami Rara masih ingat lagi. bagus betul.. nama nya prihatin.

    ReplyDelete
  9. Mmg gigih tu...22 weeks pregnant berjalan bagai..tapi semangat tu penting...hahahaha..Saya teringin nak ke Hatyai ni..

    ReplyDelete
  10. best oooo... akakpun snaggup susah asalkan jalan2... tapi kalau dah pegnen akak tak leh lasak sebab memang der problem kalau ngandung...

    ReplyDelete
  11. menggamit memori betol..kalo minat berjalan, mmg tak kisah boyot ke tidak..pasni mesti jangkit kat princess lak ni..suka bejalan..hehe

    ReplyDelete
  12. amboiii.. mengimbas kenangan ye. lalalalala rasa nak terbang lagi ke siap throwback. ngeee

    salam ukhuwah dr nanie ^_^

    ReplyDelete
  13. masa nie rara bape bulan eh? syaz nk p hatyai jugak hujung bln dpn..tp tkt gk sbb preggy..hehe

    ReplyDelete
  14. best apa jenjalan..tp masa time preggy anak no.4..mmg x suka nak g mna2...duk umh je...xtau la nape...huk3..

    ReplyDelete
  15. princess pun kaki jalan macam maknya jugak :)

    ReplyDelete
  16. memanggg... kalu berjalan x penat sikit pun. tingat masa akak gi guangzhou, china thn lps. masa tu pregnen yaya 7bulan ++. tak penat langsung kuar dari bilik hotel kul 10pagi balik ke bilik semula kul 10mlm. langsung tak penat.

    ReplyDelete
  17. bio jalan dgn perut boyot..dr jalan dgn baby kecik

    ReplyDelete
  18. teringat kita pernah balik dari kl-tg malim naik bus kat pudu. sekali je. tapi husband kemain mintak maaf la apa, pastu tiap minit nak tanya dah kat mana dah sampai ke.. adehh!

    yang kelakar, bila dah sampai kat tg malim, kita cakap kat dia, bus tu tak hantar sampai UPSI, berhenti kat pekan je. Terus gelabah dia.. kakakakaa.. terus suruh tunggu, dia nak shoot ke tg malim.


    memang sekali tu jela dia lepas bagi naik bus, pastu pastu memang tak la... memang dia akan hantar.. time exam pun dia sanggup tunggu..

    paranoid lebih.. ntrah apa nak jeles. kat upsi bukan ada lelaki pun, student perempuan je banyak, arhh sudah ke dia nak cuci mata sebenarnya? kekekeke..

    ReplyDelete
  19. kalau akak hentak2 kaki suruh laki antar..hahaha...

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com