Image and video hosting by TinyPic

28 August 2013

BENDA yang orang TUA benci tapi BAYI suka~

aku xtau knp budak budak suka iklan tv.
kalau tgk iklan tv tu.mcm x kelip kelip mata.
tambah ag anak dara aku tu.
kalau tgh main or makan,sanggup benti.
tgk iklan jap.

aku rasa sbb iklan tv tu menarik,
warna warna ceria,pas tu lagu lagu dye rancak,
so far princess suka sgt iklan susu dutch lady tu.
pas tu iklan tv3,kan kalau nk start satu satu rancangan tu
ada iklan kan.hah dye suka sgt lah yg tu.
pelik aku.bg aku biasa je.hahaha.

anak sedara aku zara pon sama.
kalau dorg main berdua.
boleh 2 2 berhenti tgk iklan.hahaha.
bagus gak iklan ni.tapi mcm melalaikan yek.
nasib lah iklan 2 3 minit je.

mak mentua aku siap cakap.
" boleh ke kita beli je iklan ni "
hahahaha.sampai mcm tu lah kan sbb nk bg cucu cucu diam.
bukan apa.kalau time nk pakai pampers tu.
susah gila.menjerit jerit aku ni mcm dlm sarkas.
kalau ada iklan tu senyap sikit kan.hahaha.

bagus ke x eh kalau budak ni suka tgk iklan je?
 risau gak aku kan.kalau mcm kita dulu idak lah suka
iklan sgt *tak silap aku lah~
skrg ni kalo tanya mana mana budak.
mmg suka sgt iklan.kalo nk tutup x sampai hati.
sian lak dorg tgh tgk.

xpelah.kita anggap jelah otak dorg tgh
memproses sesuatu masa tgk iklan tu.hehehe
boleh x gittew?

p/s : tapi kalau kita,nampak je iklan masa rancangan drama tgh best.
mau kena sumpah seranah iklan nk stesen tv tu.tambah tambah ag tv3,
kalau cite tu best,rank tinggi,time tu lah dorg pulun masuk iklan
banyak banyak.pandai ko kan!

tgk lah tu.khusyuk bukan main.
ni pulak geng dye,kakak zara.suka jugak tgk iklan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments:

  1. eh btl la, klu anak2 buah tu mmg dorg skaaaaa tgk iklan!

    aah tv3 mmg mguasai carta klu bab kluar iklan byk n lama! huh

    ReplyDelete
  2. hahahaha...kan..kan...aisya pun cam tu... siap menari lagi bila tym iklan...

    ReplyDelete
  3. ada sstgh iklan yg merangsang otak baguslah kan, kita org dewasa mmg tak suka cite sekejap, iklan lama ! stress

    ReplyDelete
  4. masa kecik ni takpe lagi suka tgk iklan.. nanti dah besar mcm anak2 akak tu bahaya.. sbb bila tgk je seme benda dalam iklan tu dia nak.. hehehee

    ReplyDelete
  5. memang betul agaknye budak kecik ni suka tgk iklan...raees pun cam tu gak..tgh main2 dgr je iklan tv..bukan main mengadap..lagi satu dy suka tgk orang dikir barat kat karoot komedia tu...siap ikot tepuk2 sekali..hehe

    ReplyDelete
  6. betul2 budak2 mmg suka iklan..hehe anak sy pon cmtu jgk..

    ReplyDelete
  7. Sama la anak sedara MJ suka tengok iklan, bila iklan je terus mata terpaku kat TV :D

    ReplyDelete
  8. betul2..budak2 suka betul dgn iklan..

    ReplyDelete
  9. hannah suke iklan jom heboh tu..haha

    ReplyDelete
  10. x pe...sbb iklan kan warna warni..pastu sia sound effect bnyi yg mnarik...nnti umurnya dah 4 5 keatas..x heran dah iklan....anak sy gitu ler....:-)

    ReplyDelete
  11. ufairah tak berape suke iklan.. tapi kalau zikir ke.. bace quran ke.. sibuk ajak kite tengok.. tapi yang ni.. kite yang tue pon suke kan.. :)

    tapi mase kecik dulu.. fifi suke iklan.. abah yang cerite..

    ReplyDelete
  12. rasa nye semua budak yg suka tgk tv suka time iklan...

    ReplyDelete
  13. sophea comel. hihihi. sebab iklan menarik. hihi

    ReplyDelete
  14. akak masa kecik suka iklan..sebab suka tengok gambar bertukar cepat2 dan ada warna +muzik dia tu..heheh..

    Mikhail pun suka iklan jadi bagi akak mungkin dia pun rasa yang sama dengan akak..mikhail paling suka iklan samsung.hahahha..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com