29 August 2013

Cara Memohon Rumah Mesra Rakyat ( RMR ) 1 Malaysia


Cara apply rumah mesra rakyat (RMR) 1 malaysia.

1. Wajib ada tanah sendiri
2. Pergi SPNB
3. Ambil borang dan isi.
4. Apply kat SPNB nak design ni.

Kalau nak print gambar ni silakan.

Harga - rm60k
Subsidi kerajaan - rm20k
Yang perlu dibayar - rm40k
Kalau buat loan 20 tahun - rm150 bulan


Kalau nak apply dan memohon boleh rujuk terus ke SPNB di -->http://www.spnb.com.my/

atau

Jumpa adun kawasan anda dan minta borang untuk RMR ini.


p/s : ada x sesiapa yg dh apply.best ni.nk bincang dgn suami.
nak beli tanah kat mana eh~ hahaha

9 comments:

Nurul Aziz said...

ada sedara kat kg dah apply ni, design dalam rumah macam serabut sikit.. ingatkan dia yang design camtu, rupanya memang kena camtu.. taktahula kot nanti dah lama sikit boleh ubah-ubah ke.. rasanya boleh kot nak extend2 sikit ke apa. tak pasti.


hoihhh bila la nak ada rumah atas tanah pulak ni.. penat la kalau sampai tua nak duduk rumah atas awan kikiki.. dahla rumah makin mahal :'(

Nurzakiah Hanum said...

cantik

ieda immi said...

haa cantik2 .. kemas aje kan ..

hurmmm nak apply lah .. ada tanah tapi lom letak nama akak layie .. sbb tanah atas nama mak ..

dah konpermm mak bg akak , cuma x letak nama sahaja .. yes !

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. ni design company boni kerja kan. hehehe sheila pun tengah usha2 design ni. tanah dah ada. tak sabarnya nak duduk kg dan rumah sendiri :)

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Ala kena tunggu org wasiatkan tanah kat i dulu la baru boleh mohon..hehehe ;)

Byzura Mj (By) said...

ikut gaji kan? huhuhu

nurul said...

oh...ingatkan buat kawasan perumahan RMR. so semua rumah pattern memang camni. nak extend ke ape lepas tu terpulang la kan.

kawasan rumah agak luas juga standard rumah teres la. bilik air pun besar. my hubby kontraktor buat rumah ni (tapi design consultant la buat dia buat rumah je). tengok design dia ok la juga. takleh la nak high expectation. tengok la harga kan. jgn la aim standard banglo.

cuma saya tak tanya byk la dgn hubby. ingatkan dia buat rumah kat kawasan perumahan RMR. rupanya buat atas tanah sendiri ek. tapi sebab dia buat kawasan tertentu je sebab tu saya ingat kerajaan buat kawasan perumahan RMR tu =(

Anonymous said...

Rumah ni blh x nk extend...xkn xblh kot..

Anonymous said...

Slm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...