28 August 2013

Handbag Victoria Bekham boleh membawa penyakit

ko jangan ingat salah makan je boleh bawak penyakit.
salah pakai,salah pilih handbag pon boleh bawak penyakit taw.
aku pon baru tau hal ni.aku baca Berita Harian td.
wakakaka,aku baca berita harian?jgn xpercaya ye kwn kwn.
kdg kdg BH ada ilmu yg kita tak tau.

menurut kata BH, *eh
Victoria Beckham skrg ni ada pesen baru bawak Handbag,
pesen nya bawak beg besor besor.
mcm dlm pic kat bawah ni.bawak beg besor ni
konon nya nk menutup badan yg gemok!
*bertujuan memberi ilusi kurus pada tubuh
*katanyerrrr ko! tapi gemok ke VB ni?
haih xpaham aku.

dan pakar kesihatan kata,
bawak beg besar dan berat ni boleh menyebab kan
kecederaan di bahagian otot dan tendon siku.
dan jugak boleh memberi kesakitan pada bahu dan leher.

kalau korg pk balik.beg yg korg bawak tu boleh mencecah
sampai 2kilo? percaya x?
aku percaya sbb nya aku lah salah sorg yg
suka bawak handbag berat berat.
mana x nya,handbag tu dh berat,tambah ngan
kunci kete,hp laki bini,purse,wet tisu,
pampers anak,makeup,pencuci muka.
dgn kata lain nya sume nk sumbat selagi ada ruang!
nasib x bubuh anak je skali dlm handbag! hahaha.

dan kesan jangka panjang nya :
Kesan jangka panjang membawa tas tangan mencecah dua kilogram 
saban hari juga akhirnya boleh merosakkan tisu lembut dan 
ketidakjajaran postur tulang belakang tanpa disedari yang 
akhirnya memberi kesan terhadap otot tulang belakang.

dan boleh pulak artikel ni kata,
penyelesaiannya suh kita bawak beg sandang belakang!
hoiiii~ x stylo lah gittew.mana leh bawak beg beg sandang belakang ni.
hahaha.nt org xnmpk lah handbeg ittew~ hahahaha.

hmm tu lah sbb nya artikel ni kata pompuan sanggup sakit demi cantik.
kan kan.apa yg dipakai,dibuat,dibawak sume mengundang.
haih~ kesian kan pompuan ni.buat itu xbetul.ini x betul.
hmmm~ lepas ni VB akan cipta trend baru! 
bawak beg beroda.herettt je.kan senang~
xde risiko sakit lg lepas ni.
wiwiwiwi~

Foto

Foto



beg beso gini nk galas.mmg lah sakit otot~


18 comments:

lieyalatif said...

kikiki mcm2 hal kan...tapi henbeg lieya pun tak berat mane....just purse ngan kunci kete jek...

Umi Nazrah said...

masa bila dia gemuk eh. hehehehhee kompius :D

missayu said...

hahaha..itulah gunanya stroller anak..muahahaha...beg sangkut je kat stroller...sbb tu ade beg sandang brg Nia,sng mama tumpang wallet and make up beg...

Ρυαи Gојεѕ said...

style dia bw bag tu mcm tu la PG bw :D kalau berat bag tu, memang sakit la tangan :D

Cik Mun said...

hahaha..mun pon jenis suka bwak beg besau2..senang nak letak sumer brg..

Wawa Yusoff said...

daku juga salah satu golongan yg suke membawa beg berat dan besar.

so boleh join spice girl la lepas ni? haha!

aizamia3 said...

kalau beg besar cenggini, dah sama besar macam beg nak balik kampung.. ;)
cukuplah beg yang sederhana.. ;)

Nurzakiah Hanum said...

cantik
comfirm mahal

Asz Miza said...

kita pun rasanya bawak beg besar tapi xsakit badan la..sebab bag besar nk sumbat segala barang anak nanti! hahaha..

Myra Jay said...

Beg besaq senang bawak bnyk brg.. tp kalau jejaskan kesihatan kena cuba elakkan la kan :D

Posh ni part mana yg dia gemuk pun xtau ;D

CheNamNam said...

cnn syak kan VB nie gemuk tang poket kot kannn...melampau jugak cekeding gitu kate gemuk..ini kalau depan2 cnn diyer kater diyer gemuk compom cnn tak lalu makan dah pastu..tersentap punya pasal..huhuu...

cnn pon selalu bw beg berat2 sebab letak botol susu pampers segala damlam handbeg...ibu mithali sangat ko..:)

mama ila said...

hehe..ila pun suka bawak beg beso..senang nak letak pampers anak dan segala bende..haha..tapiiii xder ler beso cenggitu... =P

Cik Eka said...

eka antara pompuan yng bawak beg berat.

hahahaha rasa sekilo ada kot. tah2 lebih.

dengan dompet,minyak wangi, losyen, tisu,kamera, eclipse. eh macam2. hahaha

Che Rosliza Che Mat said...

kita kurang sikit beg besor hihihi...baru tahu bawak beg berat2 ada kesannya..

ZazaMyMoon said...

si VB ni tidak lah gemok pun.. sebab trend bawa bag besor.. lagi besor lagi banyak barang boleh humban dalam handbag mcm yang Rara buat kann?? hahha
Zaza pn sama jg, mmg suka bw bag besar sebab senang letak semua barang sekali kat dalam handbag.. hehe

eima said...

hahaha aku tak de handbeg kecuali ke opis je ... klu SIL aku henbeg die letak batu ke hape ..mmg berat gile...

diana said...

berita harian baru keluar berita ni hari ni ke?laju lagi la blog akak kalau gitu..berita ni dah keluar 2,3 bulan lepas kat blog akak..hahaahha...

CikPuanHaLia said...

dia bawak henbeg beso sbb buh duit banyak dalam tuh ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...