Image and video hosting by TinyPic

14 August 2013

Imann Sophea : Perkembangan 11 bulan

Happy 11month Birthday anak ibuu.
dah besar dh anak ibuu.bulan depan dh masuk 12bulan.
eh dh setahun.Allahuakbar~ ibuu rasa mcm baru je lepas
bersalinkan awak.baru je lepas rasa mcm perut nk terburai ke
bawah masa nk bangun g toilet lepas bersalin kan awak.
ibuu ingat lagi esok paginya lepas bersalin kan awak.
ibuu gagah bangun kencing n berak sbb nurse kata
kalo ibuu x bangun,ibuu x boleh kua hospital.
ibuu bangun.g toilet.masa tu perut ibuu sakit gila.
mcm nk terburai isi perut.tapi lepas tgk muka awak.
hilang segala sakit.wahai anak~ awaklah pengubat sakit ibuu.

11 bulan :
Alhamdulillah.progress awak sama mcm budak lain.
now dh boleh berdiri dlm 4 5 saat mcm tu.
nk berdiri sendiri belum lg nampaknya.
tapi kalo berpaut.memanjat tu dh hebat sgt dh.
kalo meniti tu laju je.meniti je segala sofa,meja semua.
kalau duk atas sofa,dah pandai nk turun sendiri,
atas katil pon sama.

awak manja sgt skrg ni.tido nk kena peluk.
nk kena pegang tangan.kalau terjaga tgh malam,
mst nk baring atas perut ibuu.situ pon awak jd tido.
heee but ibuu suka.ibuu rasa awak syg sgt kat ibuu.
even kdg kdg awak tampar ibuu kuat kuat masa ibuu tidur.
huaaaa sakit~

yg part ni paling ibuu suka.
awak dh tumbuh gigi.sebelum ni sume org tanya,
" mana gigi lain? " takkan bawah je.
hah lepas tu hamek kau,4 batang skali gigi atas tumbuh.
hahaha.tanya lagi selalu.
habis lah.lepas ni kalau gigit org mst lg sakit.
Alhamdulillah.tumbuh gigi kali ni awak x demam,
cuma agak lebih manja je.
xpe,ibuu ada nk layan awak.

baru baru ni banyak lg peel baru yg awak pandai buat.
awak dh pandai sebut banyak perkataan,
awak cepat belajar,bila kita ajar cakap,
awak mst ikut.apa org buat awak nk buat jugak.
hehehe kelakar sgt.sonok ibuu tgk awak.

nyanyi nyanyi,joget joget pon dh pandai.
and dh boleh make a few step.
whooaaaaa. *tear.
sonok tgk awak.
tahun depan dh cukup setahun.
xsbr ibuu nk buat birthday party awak.
moga awak membesar dgn sihat syg ibuu.
i love u.

11bulan dan beberapa minggu.hehehe.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 comments:

  1. comelnye baby...seronok kan tengok perkembangan baby...

    ReplyDelete
  2. eh eh eh...main cak2 ke sambil senget2 duduk...hehe...comel!

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.. moga dia kuat dan sihat dari sehari ke sehari.. ;)

    ReplyDelete
  4. comel2.. alhamdulillah berkembang dgn sihat

    ReplyDelete
  5. dah nak setahun yerk rasa cam barujer lagi... memang seronok sesangat tengok perkembangan anak2 sekecil ini...

    ReplyDelete
  6. happy 11 mo princess. kalau dekat,nak jer pegi party princess ni..

    ReplyDelete
  7. Oloh2..sweet je ibu awak xiter pasal awak..happy 11mos pwinces!!

    ReplyDelete
  8. hihiii. sekejap je kan masa berlalu. pejam celik pejam celik je. ;)

    ReplyDelete
  9. Alolo comelnye princess... xlama lg jalan la tu...pnt la ibu awk kejaa :)

    ReplyDelete
  10. salam lebaran dari bunda...comey bb...

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah...kejap je rasa masa berlalukan... :)

    p/s : tahun depan dah boleh blaja pakai mekap dah.. hehehe

    ReplyDelete
  12. Sonok baca entry rara kali ni...sgt tersentuh dihati bila anak2 kita nk menjangkau umur setahun kan rara...happy 11 month my dear...nk pi besday sofiaaaaaaaaa...nk jumpa sofiaaaa sayang...tp sebelum tuh nk jemput dulu rara mai pi besday Qi ye 31 ogos nanti...nanti umi Qi invite dlm mommy gojes minggu depan... :)

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah, kejap je masa berlalu kan :D

    ReplyDelete
  14. bila dah dekat setahun ni memang banyak la perkembangan anak yang buat kita seronok sangt kan Rara..kejap je daH nak masuk setahun..bulan ni akak dah start buat bunge telur bagai..sebab bulan depan nak buat marhabban dan baca yassin kat kampung.maisara dulu sampai umur 3 tahun sambut hari jadi buat majlis marhabban ,jadi adik pun nak buat jugak la..

    ReplyDelete
  15. hihihi cepat betul budak2 membesarkan....comel sofea..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com