14 August 2013

Imann Sophea : Perkembangan 11 bulan

Happy 11month Birthday anak ibuu.
dah besar dh anak ibuu.bulan depan dh masuk 12bulan.
eh dh setahun.Allahuakbar~ ibuu rasa mcm baru je lepas
bersalinkan awak.baru je lepas rasa mcm perut nk terburai ke
bawah masa nk bangun g toilet lepas bersalin kan awak.
ibuu ingat lagi esok paginya lepas bersalin kan awak.
ibuu gagah bangun kencing n berak sbb nurse kata
kalo ibuu x bangun,ibuu x boleh kua hospital.
ibuu bangun.g toilet.masa tu perut ibuu sakit gila.
mcm nk terburai isi perut.tapi lepas tgk muka awak.
hilang segala sakit.wahai anak~ awaklah pengubat sakit ibuu.

11 bulan :
Alhamdulillah.progress awak sama mcm budak lain.
now dh boleh berdiri dlm 4 5 saat mcm tu.
nk berdiri sendiri belum lg nampaknya.
tapi kalo berpaut.memanjat tu dh hebat sgt dh.
kalo meniti tu laju je.meniti je segala sofa,meja semua.
kalau duk atas sofa,dah pandai nk turun sendiri,
atas katil pon sama.

awak manja sgt skrg ni.tido nk kena peluk.
nk kena pegang tangan.kalau terjaga tgh malam,
mst nk baring atas perut ibuu.situ pon awak jd tido.
heee but ibuu suka.ibuu rasa awak syg sgt kat ibuu.
even kdg kdg awak tampar ibuu kuat kuat masa ibuu tidur.
huaaaa sakit~

yg part ni paling ibuu suka.
awak dh tumbuh gigi.sebelum ni sume org tanya,
" mana gigi lain? " takkan bawah je.
hah lepas tu hamek kau,4 batang skali gigi atas tumbuh.
hahaha.tanya lagi selalu.
habis lah.lepas ni kalau gigit org mst lg sakit.
Alhamdulillah.tumbuh gigi kali ni awak x demam,
cuma agak lebih manja je.
xpe,ibuu ada nk layan awak.

baru baru ni banyak lg peel baru yg awak pandai buat.
awak dh pandai sebut banyak perkataan,
awak cepat belajar,bila kita ajar cakap,
awak mst ikut.apa org buat awak nk buat jugak.
hehehe kelakar sgt.sonok ibuu tgk awak.

nyanyi nyanyi,joget joget pon dh pandai.
and dh boleh make a few step.
whooaaaaa. *tear.
sonok tgk awak.
tahun depan dh cukup setahun.
xsbr ibuu nk buat birthday party awak.
moga awak membesar dgn sihat syg ibuu.
i love u.

11bulan dan beberapa minggu.hehehe.


18 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

wawa syaida said...

comelnye baby...seronok kan tengok perkembangan baby...

Hana Soffelia said...

happy 11mo incess..

Wawa said...

eh eh eh...main cak2 ke sambil senget2 duduk...hehe...comel!

Azwar Syuhada said...

alhamdulillah..Comelnya dia.. :)

aizamia3 said...

Alhamdulillah.. moga dia kuat dan sihat dari sehari ke sehari.. ;)

QueeN TerataI said...

comel2.. alhamdulillah berkembang dgn sihat

Cho Zila said...

dah nak setahun yerk rasa cam barujer lagi... memang seronok sesangat tengok perkembangan anak2 sekecil ini...

fifi said...

happy 11 mo princess. kalau dekat,nak jer pegi party princess ni..

Chekgu Azrine said...

Oloh2..sweet je ibu awak xiter pasal awak..happy 11mos pwinces!!

ct kektus said...

hihiii. sekejap je kan masa berlalu. pejam celik pejam celik je. ;)

Liyana said...

Alolo comelnye princess... xlama lg jalan la tu...pnt la ibu awk kejaa :)

BUNDA a.k.a KN said...

salam lebaran dari bunda...comey bb...

mOoN said...

alhamdulillah...kejap je rasa masa berlalukan... :)

p/s : tahun depan dah boleh blaja pakai mekap dah.. hehehe

Umi Qi said...

Sonok baca entry rara kali ni...sgt tersentuh dihati bila anak2 kita nk menjangkau umur setahun kan rara...happy 11 month my dear...nk pi besday sofiaaaaaaaaa...nk jumpa sofiaaaa sayang...tp sebelum tuh nk jemput dulu rara mai pi besday Qi ye 31 ogos nanti...nanti umi Qi invite dlm mommy gojes minggu depan... :)

Myra Jay said...

Alhamdulillah, kejap je masa berlalu kan :D

diana said...

bila dah dekat setahun ni memang banyak la perkembangan anak yang buat kita seronok sangt kan Rara..kejap je daH nak masuk setahun..bulan ni akak dah start buat bunge telur bagai..sebab bulan depan nak buat marhabban dan baca yassin kat kampung.maisara dulu sampai umur 3 tahun sambut hari jadi buat majlis marhabban ,jadi adik pun nak buat jugak la..

Che Rosliza Che Mat said...

hihihi cepat betul budak2 membesarkan....comel sofea..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...