21 August 2013

Imannsophea : pandai mengajuk

Td aku baru lepas baca entry wawa donutz.pasal naila dh pandai mengajuk.hehehe.kelakar.budak diusia mcm tu mmg pandai mengajukkan.kalo x.xde lah mak mentua aku cite.laki aku tu sampai panggil bapaknya abang.sbb mengajuk mak mentua panggil.last last mak mentua aku kena panggil arwah abah mentua aku abg gak.hehehehe.langsung xleh nk romantik romantik taw!

Mcm tu jugak citenya ngan si princess ni.
Dye mmg xpandai lah nk ajuk kita ckp sebijik sebijik.tapi dye suka ajuk apa kita buat.mcm mengejek pon ada.lama dh aku intai apa yg dye buat tu.tapi paling ketara baru baru ni lah.

Kan aku xsihat kan last week.
Aku selsema batuk batuk sampai xde suara.
Masa otw kami ke manjung.aku batuk.batuk kuat lah.pas tu aku dgr ada suara kecik pon batuk jugak.pas tu aku saje batuk lg.ehhh dye tiru jugak.tp dgn nada yg ngade ngade lah.tipu tipu punya batuk.

Aku cite kat laki aku.
" syg,princess dah pandai ajuk org batuk "
Pas tu suami aku pon buat buat batuk main main.tp dye boolayan je.pas tu aku kata.buat mcm batuk betul.pas tu mmg seyes dye ajuk balik.dye tgk.muka kita.pas tu dye pon "uhukuhuk" lahaiiiiiii mengada sgt bunyi taw.rasa nk geget je.hahahaha.

Banyak jugak benda lain yg dye suka tiru.
Kalau kita sikat rambut dye.dye pon sibuk lah nanti.amik sikat nk sikat balik rambut kita.habis sampai kusut masai dye sikat.tapi xpe.learning process katanya yerrrr.kita layannn je si tecik ni.hehe

K lah.
Bai.
Aku puasa harini.hehe.
Baru lepas sahur td.
Mkn nasi n nugget.hehehe

9 comments:

fifi said...

rissa memang sukaaaaa sangat ajuk orang batuk.hahah.dari kecik lagi..dia pandai ajuk orang batuk jauh lagi awal dari dia pandai panggil mama.. =.=

Cik Puan Rara said...

@fifi

hehehe wahhh hebat lah rissa.tapi 1st word baby mmg " mamamama " fy,nurse penah ckp kat i,baby panggil awak apa? i ckp ibuu,ooo knp x panggil mama,sbb 1st word baby yg akan keluar ialah mamama,papapap,so kita akan rasa mcm baby panggil kita.hehe

dak-eiza said...

alahaii kiutnye
rindu keletah baby baya2 princess
anak kita dh besar sikit
lain plak peelnye hihi

Nurzakiah Hanum said...

comelnya dia

mOoN said...

Ahahaha....betul tu.... aisya pun sama...

Umi Qi said...

Betul tuh rara...peringkat usia mcm nih diorg dh pandai meniru apa yg kita buat hehehhe kelakar kan...Qi kalu umi Qi joget dia pun akan joget gedik2 hahahahha rasa nak gelak guling2 tgk rara

D Yatie said...

Hihi. Arissa kalau sebut tidur, dia baring dan terus buat krohhh krohhh. Geram! Hahaha.

Nurul Aziz said...

anak sy panggil sy kakak? bolehhh?? hahaha.. kadang la dia terbabas panggil kakak -__- sebab selalu dengar adik-adik panggil kakak. puas mengajar sebut ibu. tapi taknak! mak/mama/mami semua boleh sebut.. ibu failed.. susah kot.

panggil nenek dia lak 'mak' sebab mengikut jugakla.. urghh!


tapi bapaknya dia panggil 'papa' la.. bukan abang. hehe. bagus.. takdela bapak kau tu bajet single, bajet cam keluar dengan adik ke apa.. kakakaka..



Riana said...

ala tomelnyerr ngajuk2,,hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...