Image and video hosting by TinyPic

27 August 2013

Kes budak didera sampai mati: Berdepan hukuman gantung

Kes budak didera sampai mati: Berdepan hukuman gantung

Kalau aku ckp padan muka boleh x?
hmmm mmg patut ke tali gantung,
apa lg hukuman yg setimpal yg harus kita bg?
alasan x sengaja?
sampai otak bernanah,sampai kena jangkitan virus dlm darah?
kesian budak ni.mmg xbersalah~
kalau nakal pon mmg budak.ko marah marah dh lah.
tgk lah pic asal budak tu.comels sgt kan.
nak nangis aku rasa.

aku pon ibuu~ aku paham mcm mana perasaan marah kat anak,
aku paham mcm mana rasa mmg tangan nk naik je kat anak.
tapi setakat ni kalau aku marah,
aku jerit.jerit bukan sbb marah kat anak aku,
tapi jerit sbb aku nk keluarkan perasaan marah aku kat anak.
aku jerit ckp " ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh~ "
pas tu princess diam.pas tu aku peluk dye n usap kepala.
hilang rasa marah.

kdg kdg kita mmg xboleh handle.
aku paham,mmg tgn mcm nk naik je.
xsedar~ masa tu setan mmg suka lah.
tapi kawal.belajar kawal.
aku sejak ada anak mmg aku banyak belajar sbr.
sabar banyak banyak~
mcm aku ckp td.kalau aku jerit,
aku boleh release marah tu,
aku harap Allah berikan kesabaran banyak banyak kat aku
untuk aku didik princess dan x naik tgn dekat princess.

sape x sayang anak kan?
tapi mcm ibuu yg dera anak ni aku mmg xpaham,
dye x sakit kot masa beranak.tu relax je kan.

hmmm sedih~

p/s : ( berita harian ) Ipoh: Seorang suri rumah yang mendera anak perempuannya berusia lima tahun sehingga mangsa meninggal dunia kelmarin, didakwa di Mahkamah Majistret di sini semalam atas tuduhan membunuh.

Choong Mee Chin, 30, didakwa di depan Majistret Nor Haslinda A Raof, mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana menyebabkan kematian Ho Yan Hui di ruang tamu rumah mereka di No 19, Laluan Kledang Utara 7, Taman Wang, Menglembu, di sini, kira-kira jam 9 pagi 12 Ogos lalu.  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments:

  1. memang padan pun muke mak budak tu..bangang sungguh..sekian.

    ReplyDelete
  2. Ya Allah, tak sanggup Ros nak tengok gambarnya ni.

    ReplyDelete
  3. elok pun..baru la org nak takut sket..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum awak. sedihnya tengok anak dia pergi dalam keadaan sakit derita. apa punya mak lah dia ni. tak rasa sayang kat darah daging sendiri ke >________<

    ReplyDelete
  5. anak sendiri ra...anak sendiri...ke dia terlupa itu anak dia...ya Allah umi Qi tgk pic baby nih sebelum selepas terus sebak....comel sgt dia...nakal sekalipun itu tandanya dia sihat, aktif, cerdik....rara, umi Qi dh start nangissssssss....ya Allah...menitis air mata...tingat kt Qi...huwaaaaaaaa

    ReplyDelete
  6. ye la..marah cemana pun kat anak tak kan la sampai nak membunuh kan..ni dah macam apa punye perangai la..akak serndiri kalau marah kat maisara ,marah yang sangt2 akak rotan kaki tu.tapi habis kat situ je la..tak de la rasa nak kerjakan dari kepala sampai ke kaki..

    ReplyDelete
  7. btol tu Safura, kite kalo marah anak, pas marah tu rase cam nyesal la.. terus say sorry kat anak, walaupun dia kecil n tak ngerti apa pun.. tapi dia leh faham melalui air muka kite, muke kite marah ke, sedih ke, dia faham... budak2 pun cerdik n ada akal gak ape.....

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com