02 August 2013

Kuih raya : MALATOPSSS

Dulu asalnya aku bukan peminat kueh raya.
Kalau kat umah mak aku tu.kueh raya mmg xpandang.yg kami layan just kerepek kerepek.
Hehehe.tapi sejak dh jd mak mak ni.
Aku xtau knp aku suka sgt kueh raya.

Tahun lepas masa preggykan princess.
Aku craving biskut sarang semut.
Masa tu xtau knp payah gila nk dpt.
Biasalah.kalo nk mst xde kan.
Tapi bila jumpa kueh sarang semut kat umah
Sedara aku.aku mkn banyak gila.
Dorg pon bg je aku makan sbb takut aku
Kempunan.hehhhe.seronoknya jd org preggy ni
Sbb nk mkn apa sume org bg.kan kan.

So tahun ni mmg aku nk jugak buat sarang semut.xkira.buat sendiri leh letak coklat
Rice banyak banyak.kalo beli sikit je.
Kan kan.pas tu boleh buat lemak lemak.
Mst sedap.haih xsbr nya nk buat.

Eh tapi ada lg 1 biskut fav aku sejak 3tahun
Lepas taw.biskut MALATOPPSS.
hehe.biskut ni kakak opis mate aku jual.
Mula nampk cm xsedap.tapi bila dh rasa.
Sedap nya weiiii.aku mkn sorg boleh habis.
Dye ada cornflakes.badam.n manis manis.
Tapi xmanis sgt lah.sesedap rasa je.
So tiap tiap tahun mmg aku amik.
Tahun ni aku amik 2 bekas.
Hmmm xsbr nya nk mkn.

Harga sebekas rm23 je.

Pas tu ada opismate aku ada jugak jual
Kiuh sepit.korg tau kan kuih sepit cane.
Hehehe.yg best nya kueh sepit ni berperisa.
Ada kopi,plain,bijan,and habbatussauda.
So aku amik yg plain 1.habbtussauda 1.
Sebekas baru rm11.
Rasa sedap n rapuh.
Xsbr nk mkn jugak.hehehe.

Lg 1 tart nenas utk mak aku.
Mak aku mmg fav dye tart nenas.
Order 2 balang.utk mil 1.mak 1.
Sebalang rm25

Tujelah kot kueh raya aku.
Jap g nk g jalan tar beli serunding.
Nk buat popia gulung.
Beli.mahal.so buat je sendiri.
Senang.malam ni kita main gulung gulung yek.
Hehehehe.

24 comments:

Nurzakiah Hanum said...

nyum2

beta kupu said...

tetiba terlio tgk kuih sepit padahal xsuka! huhu
sy pun nak buat popia simpul tp kulit popia brand frizz dah habis okeh?! tensi mak!
kalau guna brand len asik lah putus, klu nak gulung cam mini popia tu pnat daa..hihi

beta kupu said...

tetiba terlio tgk kuih sepit padahal xsuka! huhu
sy pun nak buat popia simpul tp kulit popia brand frizz dah habis okeh?! tensi mak!
kalau guna brand len asik lah putus, klu nak gulung cam mini popia tu pnat daa..hihi

ct shah said...

sedapnya kuih2 raya tu.
saya 1 hapa pun x beli lagi.takut tak abis.
mmg padanlah ngn namanya MALATOPS!!:-)

Puan Awin said...

rajinnya nk munggulung popia mlm2 ye rara...princess x mengacau ke nnt ;)

~misshuny~ said...

hani baru lepas buat popia nestum.tu pun rse nak patah pinggang nk gulung sume tu..hihi

HanNis SaNia said...

amboi rara, bape byk kuih beli nih ? hihihi =) kt opis gomen time raya mesti macam pasar jgk kn org sbok jual2 . lagi trust dorang untuk beli biskut raya

cha said...

amboi nama kuih raya malatops tau haha

i nasibla mak mertua i pandai buat kuih raya so mmg jimat duit i tak pyh beli almond london, tart nenas, popia nestum hahah

ZazaMyMoon said...

Ok azam tahun ni zaza nak mkn kuih raya manyak2.. hehehe

AnneRaini said...

ada nmpk kuih malatops ni kar pusat kraf smlm tp xbeli sbb xtau best ke tak..

Sheila Salim said...

assalamualaikum... sheila beli kuih sepit rm12 dengan ex boss. hehehehe. sampai 5 balang. niat nak bagi kedua keluargaaa sheila hehehehe. bestnyaaa wanita mengandung. layankan aje permintaannya, kan :D

::puan ungu:: said...

wah banyaknyer kuih raya die

Cinta Cinta said...

sedapnyer ada kuih sepit... peberet tu..

dak-eiza said...

kuih sepit tu siap ada flavor..uniknye
misti best rase dia
kita pon feberet sarang semut..bak mai sebalang haha

QueeN TerataI said...

wah.. malatops! queen tahun ni xde beli2... semua buat sendiri

the malay male said...

boleh buat bisnes ni :-)

mas saari said...

rasa confirm malatoppss gak ni..he3

Sya Mimie said...

sedapnyaaa kuih raya tu.. =)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

macam2 kuih ada zaman ni kan..

cikpingu said...

kherlasss nama tu.. MALATOPS!!

Farah Shamsudin said...

kuih sepit? bes bes!!

ziana said...

Biskut sarang semut.. KIta suka tapi susah la nak dapat skrg

ct kektus said...

kuih malatopss gituu. hahaa

ekceli kan kak, kalau kat rumah kite pon, yg banyak laku kerepek2 je. kihkih

Amanda Suria said...

Amboi...byk betul beli kuih...nama pun gempak....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...