20 August 2013

Luahkan Kreativitimu : Mesin Jahit - Meja Hiasan



sebelum balik KL ritu aku singgah umah acu aku,
acu aku,kan tahun ni raya kat Kelantan,
so xsempat lah nk beraya rumah sedara mara aku,
dh nk balik kl baru sempat g umah acu n maklong aku,
acu aku buat laksaaa wooo.
sedap woooo~ hehehe.
tapi aku bukan lah nk cite pasal laksa,
aku nk cite pasal mesin ni.
aku masuk je umah acu aku,
aku terus tgk mesin jahit ni.
unikkan,mesin jahit yg di transfer menjadi meja hiasan.
mengikut cite acu aku,
dye bukan lah peminat hiasan vintage ni.
tapi lepas kawan dye hadiahkan dye
sebijik hiasa vintage,so dye pon kumpul sket sket.
and terhasillah meja hiasan ni.

bg aku amat unik dan ichhh mmg x terjankau dek fikiran lah.
meja ni dr mesin jahit zaman dolu dolu tu.
ingat x mesin jahit yg guna kaki tu.
yg " gdek gdek gdek " bunyi dye bila kita menjahit tu.
hehehe.jenama singer x silap aku.
kalau mesin nya dh rosak.jgn dibuang kakinya tu.
besi tu mahal tu.berat gila!
korg buang je bahagian atas mesin tu.
pas tu g tempah kaca sebagai meja.
kaki besi tu cat dengan warna putih.
then korg belilah sticker vintage tu.
ala dekat kedai jual barang kawen banyak ada sticker vintage tu kan.
hehehe.dh kering cat,baru lekat ye.
lepas tu letaklah meja kaca tu.
then hias lah ikut suka korg.
hehehe.

then siap lah meja DIY.
hehehe.kreatif kan!
kat rumah mak aku pon ada mesin mcm ni
yg dh rosak.nt nk suh laki aku buang mesin atas tu.
nk buat cm ni gak.korg pon try lah =)

masa aku post pic ni kat IG,aku ada buat satu kesilapan
yang sgt memalukan taw.sape yg follow IG aku n fren
fb aku tau lah pasal kes ni.seyes malu gila!
huaaaaa~ 

korg cari lah kesalahan tu sendiri yek.hahaha



16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

kreatif

as ♥ Leenda said...

hahaha..tau takpe..mase tgk IG, eh betul ke tak rara ni..kite scroll balik gmbr tu..ni masin jahit ni..hihi..

wantie said...

akak masih lagi guna mesin jahit tu dik oi. buat jait baju anak anak yang carik. terutama kat celah kangkang...

ok..nenanti leh la ubah gaya gini. unik la pulak.


kikikikik... ko lemau kejap le tu. tetiba tertype washing machine.

jgn ada yang deco washing machine tuk jadi meja vintage plak pas ni udah le ye..

Aeen said...

washing machine...hahaahahah..lawak la rara nie...:D

ZazaMyMoon said...

creative nya.. tak terfikir pun benda macam tu boleh jadi perhiasan yg cantikkannn :)

mama ila said...

hehehe..mesin basuh yer..alaaaaa..biasa lah typing error..hehehe apa2 pun mmg kretif lah =)

mychessypie said...

kah kah kah kah .. mmg lawak la awak ni raaaa... kita mmg xsempat tgk ig awak..mebi byk sgt..xsempat scrool..hahahahahahah

diana said...

pening makan laksa banyak nih..hahahha...

beta kupu said...

washing mashine pun boleeeeh! haahah siyes lawak

tp mmg kagum lah dgn kekretipan dorg tu ;)

mama aryan said...

menarik dan kreatif

mrs kayrul said...

kreatif sesangat nie....x terpikir boleh jadi macam tue

mama_ka0ri said...

hahahaha..excited nak sharing sampai salah beza dah..hahaha..

tapi mmg kreatif betul lah..suke!!

TelingaBulat said...

ambui kreatifnyee...cat baru ke semua tuhh?

Aesya Zealous said...

washing machine. hahaha

lady scooter said...

pernah jumpe meja camni kat umah mentua adik. memang tak sangka asalnya dari mesin jahit dan diubahsuai jadi meja hiasan.

QueeN TerataI said...

makcik queen pun ada buat gini gak.. comel jer tgk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...