22 August 2013

mana pergi DUIT GAJI?


sebelum tunggu gaji ni.menggagau jugak rasa kan.
jimat habis habisan.ke korg ok je? xde masalah?
nasib lah aku ada simpan duet sikit utk belanja lepas raya ni.
kalau x mau naye~ hehehe.

hari org gomen dh gaji.
hehe.muka atak sunyum~
tapiiiii senyum x senyum lah.banyak benda nk kena settle.
harini je aku dh tolak sume bil bil.
astro,bil telefon,kereta,nursery princess,
pas tu bg duet sket kat adik adik.
hmmm balance,baru lah simpan sikit utk tgu sampai hujung bulan.

baru masuk harini.dh tinggal separuh.ahcaner tu?
hahahahaha.sabo jelah kan.

penah x korg tertanya mcm ni bila g atm.

" eh tinggal ni je gaji,mana pegi lg eh "

aku selalu mcm ni.kdg kdg x sedar duet kua,
jenuh nk ingat balik g mana sume duet.
pas tu pening nk pitam sorg sorg.hahaha
kelakar gila~

kdg kdg dlm 1 hari tu,
cucuk rm100,pas tu just g speed mart je,
beli susu anak,milo,roti,brg mkn sikit,sabun sikit,
balance tinggal 2 3 hengget je.
kan kan.besoknya kena cucuk lagik.
tu belum g tesco ke giant ke JJ ke.
kalau g sana kompom 300++ punya.
adoi~ pening.

bestnya kalau jd org yg xde masalah ngan gaji kan.
org yg gaji bulan lepas pon x habis lagi,dah masuk gaji bulan ni.
hahahaha bestnya~
masa aku keje Intel Kulim dulu.mmg best,
gaji bulan ni x habis ag.dh masuk gaji baru.
mmg boleh menyimpan sgt sgt.
tapi keje 12jam lah.hardcore sket.tp puas hati.

tapi xpelah.semuanya ada hikmah kan.
dgn cara mcm ni,kita boleh tgk diri kita,boleh manage duet
dgn betul ke x.
Alhamdulillah so far kami laki binik ok lah.
xde lah mewah sgt.cukup lah berserdahana.
kan itu lebih bagus kan.hee~

11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

awal gaji

Anne Nurain said...

kalau student lak kena save duit pinjaman dari awal sem sampai ujung sem.. tapi susah sangat nak bertahan.. tak sampai 2 bulan dah habis.. hehe..

QueeN TerataI said...

tula situasi yg sama gak tu.. tp masih cukupla... jgn smp negatif plak

Wawa Yusoff said...

sama lah rara, wa pun tolak sana itu ini tup2 separuh dah hilang.

Seakrang ni RM 100 tu mcm 10 hengget je. beli 2,3 barang dah abes..!

"kalaulah aku kaya hari hari hari raya" hahahah

D Yatie said...

Hahaha. Sama la. Lagi2 pulak debit card skrg. Tak cucuk pun habis. HewHewHew.

mama ila said...

bestnye gomen dah dapat gaji yer..kami2 nie yg keje swasta..belum lagi..sob..sob..sob

Khai♥Rin : anies said...

ms mula2 keje dulu mmg terasa. almaklumlah gaji kecik ms tu. tp alhamdulillah skrg mmg da letak dlm kepala at least RM1k mmg da peruntuk utk belanja bulanan (bil, kete etc.) dan selebihnya br utk diri sendiri dan simpanan

Tentang Kita said...

betul la tu...sakang nie RM100 leh beli 2 barang jer....

kalau gi beli brg2 dapur mmg sellau hbs dlm RM300- RM400...yg tu mmg sah dah

kita kena ingat gaji kita bukan sepenuhnya utk kita. ada bahagian utk org2 disekeliling kita...

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

gaji sume bayar taska anak...huhuhuuu tingal la sket jawabnya...maintance mak bapak kena slow

Nurul Aziz said...

kawan mak mertua, dia doktor lah.. slumber je cakap, 'eh hari ni dah gaji ye? gaji 2 bulan lepas pun belum sempat guna'.. wakakakaka.. yelah, kalau doktor pakar, gaji dah berapa k pulak.. pastu hidup lak takde nak mewah-mewah sangat.. hidup macam orang gaji biasa.. memang duit tak mengalir sangat lah..


kita ni? lebih kurang je.. lagi-lagi macam saya tak kerja, pastu sambung study tak guna loan, harap duit suami je.. huaaaaa kesian nya kat suami! takpela, susah sekarang, nanti senang lah (kot).. amin.

wawa syaida said...

Berlaku jugak kadang2 situasi tu...tp sebab wawa x kawen lg...so far mmg xde mslh...tp xtau la klu pas kawen nti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...