20 August 2013

Menyesal beli Furlaa Candy

Ni lah handbag raya aku.
Tu kasut raya.
Kasut mcm biasa lah.aku cr kat Charles&Keith je.tp handbag tahun ni aku gedik nk beli Furlaa Candy.suami aku ok je asal aku suka.hahaha.

Sbb kn teringin sgt aku pn dapatkanlah furlaaa kesayangan.mmg puas hati lah beli furlaaa ni.sonok gila aku.kalau dulu aki xkesah sgt nk beli handbag jenis mcm mana.tp lepas tgk Furlaa Candy kat Princess Victoria tu.trus aku suka gila.

Tapiiii.......
Aku menyesal pulak rasa beli furlaa nk.mmg lah lawo.rasa stylo mylo gittew.
Tapi furlaaa ni agak berat.beg saje dh berat.belum letak hp lg.wallet.kunci kete.pampers anak.wipes.lotion.beg makeup.bertambah tambah beratnya.

Pastu pulak beg ni keras.maksudnya kalau nk letak kat sebelah kita bila dlm kereta mmg xmuat.kalau handbag kain mmg senang je letak kat sebelah kita kan.

Pas tu paling sadis bila laki aku kata. " ich syg xsuka lah furla ni.mulut dye boleh bukak kecik je.susah nk amik barang.sakit tgn syg kena zip dye " hahahahaha

Furlaa ni dye xleh bukak besar besar.kecik je.then kalau tangan kita masuk nk amik brg or simpan barang.agak susah sikit.aku pon tension sebenarnya.hahaha.

Lepas tu furlaa ni selalu hempuk laki aku.dah kalau naik kete xleh letak depan or sebelah sisi.so kenalah letak handbag kat seat belakang kan.tp bila hp bunyik.nk amik dlm beg.kelam kabut dr seat blakang.selalu terhempuk laki aku skali bila nk angkat beg tu ke depan.laki aku tension jeee.hahahaha.

Kalau bawak g keje pon aku tension gak.sbb xleh nk letak dlm laci meja.huaaaaaa *nangis. So esoknya aku pinjam handbag adik aku.senang cita.furlaa simpan je dlm lemari.hahahaha.

Moralll.furlaaa xbest.best untuk melawo jeee.hahahaha nangis lagik skali.rugi duet!

15 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, wahh cantiknya. tapi jadi menyusahkan awak dengan suami pulak kan. hehehe. memang khas untuk melawo je lah :)

Khai♥Rin : anies said...

cantik la rara..padan sgt dgn kasut tu

diana said...

Akak lak tak minat dengan bentuk dia tu..rasanya macam bermusim je .nanti dah habis musim simpan dalam lemari je..nak guna lagi kang orang kata dah ketinggalan kan..heheh..

lady scooter said...

lepas ni kalau nak beli handbag kena check serba serbi la yekk.. he3

Daddy Ziyyad said...

Wauuuu...ni kasut org org kaya ni...:)

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

I suka furla!..tp btl la furla nie sesuai utk melawa jer..:)

imie fatiema said...

serious lawa kasut tu**

Wawa said...

Nak gelak..bhahaha...sebaik tak terbeli2 walaupun terkenan siket...:p

mama leen said...

tu la keras sikit kan.. macam tak praktikal.. tapi cantik.. kasut tu memang cantikkkkkkkk

D Yatie said...

kte tgk furla tu ssuai mcm nak g event ke dinner ke candle light dinner ngn husb ke.. heeeee

DIARI FARISHA said...

sblum ni mmg bkenan dgn beg furla candy ni..tpi bila fikir balik, takat pkai 2,3 kali je, xjadi nk beli

S.A. said...

Sy tengok ramai pakai beg furla nih tapi tak tau beg ni mcm tak banyak kelebihannye. Goodlah awak bg review pasai beg nih.

mama ila said...

haah..keras sikit..tapi yg nie cantik!!!! suka warna biru cenggitu =)

Siti Nursyamimi said...

tergelak plak baca entry bab kne hempuk tu..sbb hubby i pn slalu kne cmtu..mklm r beg besar..semua brg anak sumbat dlm tu..hahha

CAHAYA MATA said...

hahahahaaa...
lawak la entry ni..tergelak akak baca bab nk ambik hp dlm handbag sampai terhempuk en.suami tu...ghaaa..ghaa..ghaaa..mesti bengang je muka en.suami kann.. :)

sepupu akak pun beli handbeg mcm ni..tp x de shinning2 lahh..colour oren..hubby dia kata, nasib baik x beli colour merah..kalau colour merah sebijik post box depan rumah..silap2 abg posmen salah letak surat...

hahahahahaaa..!! kejam hubby dia kan.. :-p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...