Image and video hosting by TinyPic

21 August 2013

Mesir Kini dan Metallica Concert


harini dlm radio heboh pasal konsert Metallica mlm ni.
sume buat topik pagi harini.
kepala aku naik bengong dgr lagu rock.
aku bukan peminat rock.
dan x suka sgt rock omputih ni.
sbb dorg heavy,kalo rock melayu,
rock jiwang tu aku suka lah.kikiki.

tapi hati aku agak tersentuh lah bila konsert matellica ni
mcm di agung agung kan sgt.
SEDANGKAN pergolakkan kat Mesir masih lg berdarah.
aku sedih.bila mlm ni dorg agak menggoyangkan kepala
mcm org gila.terlompat lompat terkinjakinja menjerit
sedang kan kat Mesir sedang menjerit kesakitan.
Ya Allah lindungilah Mesir.

aku tau itu hak korg,
duet korg.biarlah,tapi aku xpaham knp
masih ada lagi konsert konsert lua yg masuk,
yg boleh melalaikan org kita.tambah lg rock rock ni.
bukan kah itu jarum yg akan merosakkan org islam kita?
melalaikan org islam kita?
bukan ke?
betul kan aku kalau aku salah.

aku xkata aku baik,
aku x kata sbb aku bukan peminat rock aku
x pegi konsert tu.aku xkata org pegi konsert tu jahat,
tapi dgn keadaan negara Islam kita mcm tu.
kita patut bersimpati.

tapi ntah lah.itu pendapat aku.
pendapat org lain maybe,

" alaaaa tu negara dorg,bia lah dorg,takkan kita nk bersedih jee "

" alaaa suka hati lah duet aku "

" wei aku g konsert pon aku semayang taw "

betul x?

ok lah.tu je tazkirah pagi.hehehe
selamat berkonsert lah ye.
moga tak lupa doakan Mesir.
moga Allah lindugi bayi bayi,kanak kanak,org tua yg x berdaya.
aku sedih tgk pic pic dorg.Amin.
sedih sgt.

bye~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 comments:

  1. setuju ngan awak
    sedih kann
    moga allah lindungi mesir

    ReplyDelete
  2. bila tidak berada dan merasai keaadan di Mesir mungkin diaowang takkan sedar dan rasa

    ReplyDelete
  3. Husband i pegi konsert ni. I pun nk pegi tapi tak dapat pegi. Ala tak semestinya ban luar tu melalaikan u. Artis malaysia ni pun byk jugak yg melalaikan. Yang seksi meksi tu lagi la melalaikan takpe pulak ye dak?

    Tak semestinya pegi konsert tu tak prihatin pasal apa yg berlaku skrg. Tiket tu dh lama beli lgpn u. I pelik kalau artis korea datang beyonce ke BSB ke takde plak bising eh? You pernah dgr tak lagu metallica ni? Dah baca lirik dia x? Sikit pn xde pasal setan ke apa hehe

    Just my two cents :)

    ReplyDelete
  4. tu la rara..ramai jer yang tak pikir padahal dorang kat sana sangat menderita..kalo berlaku kat negara sendiri baru nak faham gamaknya..

    ReplyDelete
  5. btol tu..saya setuju dgn pendapat kamu...

    ReplyDelete
  6. ituler yang terjadi kiranya kita mengagungkan wang... tak kisah penderitaan orang.. tapi yang kat mesirtu pun akak tak paham ngat.. awatler jadi lagutu...

    ReplyDelete
  7. xminat rock tp rasa sdh dgn keadaan mesir skg.

    ReplyDelete
  8. hurmm mcm2 pendapat manusia skr kan Rara..
    apa2 pun, kita doakan semua ok2 aja :)

    ReplyDelete
  9. Ermmm konsert rock metal? ish mmg x layan gak rara...kalo rock kapak umi Qi layan hehehhe sebab jiwang habis hehe

    ReplyDelete
  10. pray utk saudara islam kita. Aminnn

    ReplyDelete
  11. Ermmm. Benda2 gini mmg sensitif kan. Tp itu la. Kita ni sama2 beringat je.

    ReplyDelete
  12. Tak kuat hati akak nak tengok gambar Mesir yang penuh darah. Doa yang terbaik buat mereka.

    Konsert? Akak mana2 konsert pun tak pernah pergi...

    ReplyDelete
  13. bila saudara muslim kita sudah kehilangan semangat jihad..ini la jadinya..huhu..doakan mereka di Mesir..

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum awak. saya pun tak paham knp bagi green light kat konsert yang melalaikan ni. saya memang tak gemar yang rock2, yang mental2 ni. bagi saya, sebagai org Islam kita perlu saling bersimpati dan doakan Mesir tidak lagi terus dianiaya. sedih tengok rakan seIslam dikasari :(

    ReplyDelete
  15. salah satu cara kafir nak rosakkan org islam, muzik..

    pd musim2 pergolakan di mesir ni, pttnya kena hormat dan lebih pd perhimpunan utk solat hajat..batalkan sebarang bentuk hiburan..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com