29 August 2013

Misteri Makcik Berbaju Jalur Gemilang

Foto Menarik

kalau korg duduk area Pantai Dalam,Kl
mst korg kenal makcik ni.
aku baru je jumpa makcik ni.
tiap kali aku g Pasar malam kat Pantai Dalam ni mst nmpk dye,
Siapakah Dia?
semalam aku terserempak lg dgn dia,
dia pakai baju jalur gemilang dye tu lah.
dye tgk aku,aku tgk dye,
ikut hati aku,aku nk tanya,
knp makcik selalu pakai baju ni?
tapi aku risau aku kena hempuk je ngan payung dye tu.
so aku pendamkan hasrat hati ni.ewahhh~

myb korg akan ckp,
bia lah dye nk pakai,bulan kemerdekaan,
Masalah nya,dia pakai baju tu sepanjang tahun,
tiap kali aku g pasar mlm hari rabu,mst makcik tu ada,
dan tetap pakai baju jalur gemilang dye tu.
hmm knp ye?

kalau lah makcik tu pakai baju tu sepanjang bulan kemerdekaan je
aku ok,aku mcm xpelik.tapi kalau sepanjang tahun pakai mcm pelik
jugakkan~ hehehe.kalau kat pasar malam tu.mmg ramai lah org tgk dye.
tapi makcik tu buat lexxx je.hehe.wat lex wat peace.

persoalan aku :
adakah makcik tu mempunyai semangat patriotik yg tinggi,
adakah makcik tu xnk bazirkan bendera,so dye amik buat baju,
adakah makcik tu ----------------------
siapa makcik tu? hehehe,aku nk tau lah~
kepoci btol aku ni.hahaha.bialah~ 

eh harini dh 29hb kan,tapi kat kl ni aku xnmpk pon org kibarkan
jalur gemilang.kalo dulu,masuk je bulan ogos,sume kibar kan,
letak kat kereta,motor,sume lah.papa aku siap letak bendera besar
tu kat kereta.mmg best.aku suka sgt suasana tu.

tapi skrg ni mmg xde dh sume tu.kat KL ni apatah lg.
mmg lg takde lah.aku nk g keje td pon.pandang keliling,
xde pon jalur gemilang~
eh helllooooo~ ni bulan kemerdekaan taw.
huaaaa sadis~

eh ok lah.aku nk breakfast jap.jap g nk buat keje.
bye~

my homemade pizza asal boleh.hahaha.

12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi
singgah pagi

Cinta Cinta said...

maybe patriotik sepanjang tahun tu dek...

.::WaNiE::. said...

oit

byk sgt fikir ni hahahaha


anyway, tengah lapar so pizza segera tu buat perut berdendang2

cyda yusof said...

owh, mak cik ni.. makcik ni tiap2 hari lalu depan rumah kte pagi2.. time nak pergi kerja selalu terserempak dgn dia.. Sis, dia memang pakai baju tu sepanjang tahun.. tapi takdelah hari2, hari lain dia ada juga pakai baju mcm jalur gemilang tu, tapi guna kain yg selalu org buat baju kurung.kita tak pernah tegur, senyum je :)

beta kupu said...

spnjg 3 thn dok kat p.dlm n pegi psr rabu tu, xpernah pun jumpa mokcik tu?! mungkinkah gue ni 'tak bernasib baik'? haha

nuyui a.k.a miss YUI said...

pemes la dia ni ea..

mOoN said...

tym mengundi je org iya2 nak kibar bendera...huhuhu

mOoN said...

tym mengundi je org iya2 nak kibar bendera...huhuhu

ZazaMyMoon said...

dulu kerja kat SYABAS jln pantai, selalu lunch kat area pantai dalam tapi tak pernah pn jmpa makcik tu hehe

Deqla Manjew said...

tetibe rasa mcm malu pulak.. makcik tu berjiwa patriotik.. tp kita? huhu.. sapepun makcik tu .. meh nak tabik hormat sikit kat makcik tu.. hihi.. ;)

diana said...

kat sini pun sama je rarar..ada bendera kat sekolah dengan balai raya je..ehehhe

Sya Mimie said...

mkcik itu penuh misteri??
heheehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...