Image and video hosting by TinyPic

14 August 2013

Pengalaman Beraya dgn ANAK!

Assalammualaikum kawan kawan!
fuhhhh~ tiup dashboard.xberupdate blog kau yek!
sakan kau beraya eh.sepatutnya semalam keje,
kau bantai EL lg.hahaha.layannn lah labu.
mood raya masih membara,rini pon dtg keje lengang je lg opis neh.
mana g sume org ni.beraya lg ke woiiiiii~ hahaha.

sume org dh buat entry raya kan.
aku pon nk buat gak.
tapi xnklah cite pasal ketupat lemang segala.
bosan ah.nk cite pasal Princess.
alaaaa kan tahun ni 1st time princess beraya.
hehehe.so excited lah sikit.

perancangan kami beraya di kelantan berjalan dgn lancar,
hari selasa kami gerak balik kelantan.
tido 1 malam kat gua musang,rumah atok sedara suami.
princess ok je,cuma aku je pening pening masa nk naik.
kami ikut cameron,dekat sket sbb dr ipoh kan.
aku seyes pening.mcm nk angin.nk muntah,
nasib lah xmuntah,kalo x batal puasa.myb sbb duduk belakang kot.
kalo duk depan selalu ok je.princess pon myb mcm pening pening,
sbb bila dh sampai atas je,princess nk aku hug dye,
pas tu dye diam je tgk muka aku.
hahaha.kelakar,last last aku tido dgn princess.
tgk tgk dh sampai je.hehehe.

sampai kelantan.
princess ok jugak,x cranky,
xnangis,xmeragam,dye mmg suka lah kalau ramai org.
rumah mok ( nenek suami ) pulak ada beranda kat depan tu.
keje nya nk turun naik beranda jeee.
perak lah katakan,xpernah jumpa,kat kl mana ada beranda.
hehehe.pas tu teruja tgk cat,ayam,itik,hahaha.tu pon kelakar gak.
sbb x penah tgk ayam secara live kan.selalu mkn ayam je.
pas tu kalau kita ajar sebut cat,dye pon nk sebut,tapi sebut nya
" tetttt,tetttt " ikut bahasa dye.pas tu gelak gelak.konon suka lah tu.

tgk lah tu.dukkk je kat depan tu.minat sgt.

mlm tu tido pon ok.
kami tido dlm bilik.suami pasang ubat nyamuk siap siap.
and Alhamdulillah xde lah teruk princess kena gigit.cuma
mcm last last day ada kena sikit kat kaki.biasa lah princess,
org selimut dye tolak.last last kena gigit.
papanya pulak sanggup tido x pakai baju,
kononnya berkorban untuk anak,
bia dye yg jd " makanan " untuk nyamuk tu.
xnk bg anak bini kena gigit.hehehe u r sooo sweet papa.
we love u!

sok pagi nya aku org yg paling susah hati nk kejut princess.
biasa lah.bapak ngan anak tu bukan morning person,
termasuklah aku,tapi aku kalo ada event pape,aku tetap bangun.
mlm tu aku dh siap siap gosok baju raya dh.sbb mls nk kelam kabut
pg raya tu.

aku dh masak air siap siap,
pas tu aku gerak princess bangun,
boleh lak dye xnk bangun,pejam je mata,
pas tu aku gelak gelak ngan dye,sembang sembang,
pas tu ok lah.dye bukak mata gak,senyum,
tapi xde mood sgt sbb pg lg.

tgk tu.org tgh salam papa.dye pon nk jugak.

dh bg mandi,pakai baju segala.ikat rambut,
dye dh mula cranky,
nk tido,bg susu xnk,nk puting jeee,nk bergambar pon xnk.
salam org pon xnk,sume xnk,nk tidoo lah tu.aku paham sgt.
tapi aku tahan dye,xnk bg dye tido.
lepas dh salam salam,aku mkn sume,
papanya balik dr semayang raya,
kami pon dgn PIL nk g umah kakak ipar aku kat Jerteh,
so dlm masuk masuk je kete,
kena ekon.trus lena anak dara tu.kesian gila.
hehehe.tu lah susah gak bila anak x biasa bangun pg ni kan.
tapi ok lah,dye x lah nangis melalak lalak tu.
just merengek rengek je.
lepas dh cukup tido tu.dye punya aktif,
hah sindirik mau ingat lah.

1st raya tu mmg penat gila.
sana sini g beraya,aku x ingat sume nama tempat tu.
sbb nama dye pelik pelik.hahaha.
kat sana pulak panas,melekit lekit badan,
tapi princess berjaya pakai kebaya sampai petang.
hehe,berbaloi duet beli kebaya kat princess,sbb pakai 1 hari.
taun depan leh beli lg.
princess pon dpt banyak duet raya.
anak sorg lah katakan.
sume org sonok nk bg.tgk lak dye bila org bg.
teruja nk amik sampul tu.so org sume suka lah
tgk gelagat dye.hehehe.aku pon naik gelak.

masuk kereta,penggsannnn~

raya ke 2 dh boleh bangun lambat dh,
sbb raya ke 2 kami x kemana mana pon.
just buat makan makan kat rumah.
so boleh bangun lambat sikit.hehehe.
heaven lah anak ngan bapak tu.
aku jugak duk sorg sorg tgk kartun kat depan.
dorg sedap je tido sampai kul 12pm.
haih~ sabo jelah banyak banyak.

nk cerita pasal raya ke 3 ke eh?
hmmm dh panjang ni.next entry lah eh.
heheheh bye~

belah petang,dh aktif balik.hehehe

cik mek molek,pakai kebaya tawww~ hehe

kutip duet raya.hehehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 comments:

  1. salam puan rara
    Berkebaya tu..cumel..

    ReplyDelete
  2. ekekek comel berkebaya ..
    sofea sama macam anak buah akak .. masa bergambar tidoo ekke .. org berjalan dia tidoo lagi .. ;)

    ReplyDelete
  3. cumelnya si kecil molek tu pki kebaya....

    ReplyDelete
  4. alahai comelnye dia beraya pakai kebaya...btw..selamat hari raya! =)

    ReplyDelete
  5. Selamat Hari Raya! kemain tomey je si kecik tu pakai kebaya ;)

    ReplyDelete
  6. kemain lg princess dgn kebaya beraya yer.. comel nya...

    ReplyDelete
  7. comeynyeee princess pkai baju kebaya.hihi

    ReplyDelete
  8. selamat hari raya rara... :)

    bestkan beraya ngan anak... :)

    ReplyDelete
  9. Alololo..comelnya princess pakai kebaya.. Mummy princess pun comel gak :D

    ReplyDelete
  10. comelnye princess...ber kebaya lagi tu :)

    ReplyDelete
  11. nama je beraya kat kelantan tp tak sempat jumpa pun. sob2. tp pasir putih dengan kg hana tu jauh ooi.

    memang panas ra kat kg hana pun sama. naurah pakai baju raya pagi je. ptg dah pakai singlet. mihmih

    ReplyDelete
  12. sekejap jerkan da beso...bole tambah lg rara

    ReplyDelete
  13. Comel.mak ngan anak..princess pun xmo kalah..pakai kebaya kemain lagik..ngee

    ReplyDelete
  14. alololo comelnya baju raya dia... aunty nk pinjam bole? hehehe ni baru sorg rara.. blm 2 3 4 lg.. hehehe

    ReplyDelete
  15. Kemainnn cik mek molek pakai kebaya omeyyyyyyyyy...terserlah keayuan sofia hikhikhik suka taw umi QI tgk rara bergaya sedondon satu family :)

    ReplyDelete
  16. wiwiitt. anak dara comel pakai kebaya. :)

    ReplyDelete
  17. amboooii comelnye berkebaye ;p eh tema warne kite lebih kurang lah.. selamat hari raya rara :)

    ReplyDelete
  18. amboooii comelnye berkebaye ;p eh tema warne kite lebih kurang lah.. selamat hari raya rara :)

    ReplyDelete
  19. cute kebaya princess!pandai dia kutip duit raya ek.:-)

    ReplyDelete
  20. bergaya sungguh princess pakai kebaya..comel sangat

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com