30 August 2013

Princess turning ONE! ibuu sedih~

princess dah nk masuk setahun~
how times fly~
seronok anak dh makin besar.
mcm mcm ragam.
mcm mcm peel.mcm mcm keletah~
korg maklum kan yg princess x duk nursery.
adik bongsu aku jaga dye skrg.
janji dulu sampai princess dh pandai jalan,
dah setahun aku nk hantar dye g nursery kat rtm ni.
sbb syarat kat sini kena tau jalan.
and bila princess dah pandai jalan.
hint untuk aku bersedia hantar anak aku ke nursery.
now princess baru boleh buat 2 3 step.
berdiri dh ok dh.mmg dh boleh berdiri lama.
now dye tgh belajar nk imbangkan diri.
smlm ada lah banyak step jugak jalan.
tapi masih takut takut.
tapi kalau kita pimpin dye.
mmg laju dh jalan~
hehehe.
*omei anak ibuu terkedek kedek jalan.
aku sedih~
aku dh kena start hantar anak aku ke nursery nanti.
aku janji ngan adik aku sampai bulan 12,
kira bulan 1 princess akan duk nursery dah.
gila kau xsedih,before ni adik kau jaga,
elok elok,tatang anak mcm minyak yg hampir penuh.
lepas tu nk hantar nursery pulak.
huaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~
nightmare akan menjelang lg.
risau anak 24/7 dh mmg opcoz lah.
berdebar bila time amik anak lg 1 hal.
takut n fobia dh kalau nmpk kesan kena gigit ke.
lebam ke kat badan dye,seyes fobia~
adik aku ok je jaga princess.
dye x kisah.tapi yelah,sampai bila dye nk jaga anak aku.
aku kesian kat adik aku.duk rumah je.
tu sbb weekend aku gagah gak bawak dye kua jalan jalan.
bg dye sonok.sian dye,
dye pon mst nk kerja,nk sambung blaja kan.
dye pon ada life dye,aku paham cane lak
perasaan tiba tiba kena jaga anak sedara.
tapi adik aku mmg lah~ xdpt aku nk balas jasa dye.
banyak pengorbanan dye untuk aku,
masa aku dh nk bersalin,dye benti keje,
teman aku g spital,sampai masuk wad,
sampai beranak,sampai aku habis pantang,
dalam pantang,pakai kan underware untuk aku,
basuhkan pad aku,sediakan air mandi aku.
gila kau~ ingat senang nk dpt adik cm ni?
Ya Allah aku syukur kau berikan adik yg baik pada aku.
yang sanggup berkorban masa dan waktu untuk kakak~
dan tahun depan aku akan lepas kan adik aku,
kembali ke fitrah asal~
hantar anak ke nursery.
sedih tapi nk buat mcm mana,
kena hadapinya~ moga Allah lindungi princess selalu.
kita lepaskan mashu balik ipoh ye syg~
mashu nk sambung blaja,nk keje.
sian mashu~
mst princess sedih~
aku pon sedih~
even baru nk masuk bulan 9,
tapi jgn cakap lahhh,
skrg ni masa berlalu pantas.
jap jap g ko tgk kalender dh masuk bulan 12,
betul x?
tapi ibuu tetap happy bila princess nk masuk setahun~
ibuu x sbr nk tunggu princess betul2 dah boleh jalan.
kalau princess dh betul2 boleh jalan,
ptg ptg ibuu nk bawak princess g playground.
kita jogging sambil main main kat sana.
oke! sep sikit~ hehehe.
membesar dgn sihat ye anak ibuu~

8 comments:

Lynda Che Lah said...

sayu pula petang-petang ni bc pasal mashu..tp pasti kehidupan mashu tenang sbb dpt berbakti kpd kakak tersayang..
kalau rara antar princess kat rtm..dekat kot sikit nak tgk kan..
dan selamat menempoh alam anak berusia setahun..how i wish Qoid masih berusia 3 bulan..ahaha..tau minum susu n tido je..sekarang pandai menjawab..Apa lagi Ibu? erk....

ameris said...

baiknya ada rara berkorban sampai camtu skali... susah nk dapt adik cenggitu

FUZY said...

mana nak cari adik mcm adik rara tu..."mashu" sgt berjasa..... berbudi sungguh dia.... pasni princess akan ada ramai kawan..yeahhh jgn risau princess pandai bw diri....

Sheila Salim said...

Assalamualaikum.. princess dah besar. comelnyaaa. geram tengok. kak, jangan sedih2 :)

mrs kayrul said...

sedinya baca....untung princess dapat mak su yang penyanyang...

tabik spring untuk adik rara...pengorbanan dia sangat besar...

diana said...

tak pe la..masuk nursery nanti dpaat ramai kawan..princess pun masa tu dah besar sikit mesti pandai kawan2 nih..

Cik Mun said...

pejam celik pejam celik..sekejap je masa berlalu..

mychessypie said...

untung la ada adik perempuan..kita semua adik lelaki.. hihi.. betul2 terbaikkkk adik rara...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...