23 August 2013

PTPTN One Stop Center KL Central


semalam aku pegi jugak PTPTN.
nk tanya pasal status aku.
aku pegi kat Kl central tu je.sonang.
xyah jejauh.aku pon keje dekat situ je.
kalau aku tau.dr dulu aku g.

* oh ritu ada ANON gila mulut puaka ni komen kat
aku mls nk publish sbb selamber je dye kata kat aku
" dah tau pinjam bayar lah "
hai anon.ko gila apa? aku mmg nk byr lah.apa masalah ko?
ko mst x baca entry aku kan.ke ko bongok.
xpaham ayat aku? aku kata aku nk byr kan.mmg aku byr dh pon.
then selamber kata mak bapak aku pon x mampu nk
bg duet cm tu~ eh Hello babe~ makpak aku mampu oke!
aku pon pinjam ptptn sbb sume org pinjam masa tu.
suka suka~ paham?! bongoks!

ok.sambung balik cita.aku mls nk semak pasal anon gila ni.
mulut kongajo!

aku g smlm tgh hari.xde lah susah sgt nk park.
tp park kat tingkat 5 lah.but ok je.ada lift kan.
kalo korg nk g.korg kena masuk dr lua taw.
means korg xyah masuk dlm Kl central tu.
masuk ikut pintu sebelah HILTON.
and PTPTN sblh Air Asia.

aku g sana.ok lah.selesa.dah rasa mcm kat JPJ je 
akk opis mate aku kata.sampai sampai je x tunggu lama pon.
kejap je.org org sana pon ramah tamah.best je.
hehe.

tapi yg aku pelik.dorg kata tahun ni aku xbyr langsung.
padahal aku byr hokehhhh~
xpe,laki aku nk cr balik resit yg dh byr tu.
nk tunjuk balik.

minggu depan nk g balik.sbb aku mohon ujrah.
hope lepas ni settle lah hal PTPTN aku ni.
tahun depan leh bercuti dgn aman.hehehe.

korg yg xsettle lagi aku nasihat kan.
g lah terus ptptn,xyah lah call call.buang masa je.payah.
susah nk dapat kan.habis kredit je.
hehehe.

oh 1 lagik.kalo korg nk buat full settlement pakai EPF pon boleh taw.
tapi korg kena ada dokumen perjanjian yg dolu dolu tu.
kalau xde korg kena cas rm90 utk fail fail tu sume.hoh mahal kan.
pas tu korg kena bawak dokumen sume g KWSP.nt tau lah dorg buat kan.
hehehe.ok?

17 comments:

beta kupu said...

eh sempa lagi eh org nak ngutuk?! huhu
sabo jelah yek, ooo ade je ek ptptn kat situ

Nurzakiah Hanum said...

salam jumaat yang indah
singgah sini kejap..

Hanis Azla said...

As-salam rara..

pedulikan mulut orang tu rara.. Alhamdulillah.. bestnya bila dapat settlekan pinjaman.. barulah hati rasa lega kan..

S.n.Fariza said...

mulut org rara.. biarlah..
yg pnting kita bt/jwb kan..
tiap2 bln byr ptptn mcm i. hikhik

Shark Kay said...

samo2 ler bayra hutang..
shark punya dh setel..
hehe..
bleh goyang kaki..
kalu nk setel cepat baik pergi center..
jgn kol mcm akak ckap..
buang masa dan kredit.

SarahSyafiq said...

Pernah pergi situ gak.staf very helpful lah.cuma urusan dgn ptptn ni kalau knl org dlm kejap je boleh settle mcm2.kalau tak berbulan tggu.

lady scooter said...

memang dasar mulut puaka tu camtu...

dear xila said...

epf tak banyak lagi ne heee

Puan Kutu said...

jangan dilayan anon tu..klu hebat sgt tunjuk la identity.haha..

nasib sy dulu dpt biasiswa,jimat duit nak bayar balik ptptn..Alhamdulillah rezeki..:)

ieda immi said...

toksah di layan si anon tuu .. cari publisisti ekeke ;)

D Yatie said...

Kol??? Smpai ke sudah tak berjawab. Buat sakit hati je.

mOoN said...

ari tu masa settlekan ptptn, contact diorang thru emel je... berurusan pun lebih kurang seminggu je kut.. nak calling2 segan... lagilah nak face to face... ahahahaha

CAHAYA MATA said...

alhamdulillah...lega sangat kan..!
hehehe.. :)

berdebar2 plak tggu jadual pembayaran tu nanti...harap2nya bawah RM100 laa..ngeee..

:)


p/s : yesssss..!!abaikan je si Anon..meroyan di mana-mana tu je keje mereka.. :-p

Mysara Ab Rahman said...

amboi sesuke ati je anon tu ek...ye la kte dh pnjm kte tau la bayar kn..g pn klu xda ptptn ni, susah utk pelajar..mai bru hbs blajar so still tggu hbs konvo sume bru nk settle ngn ptptn

I said...

Arghhhh saya punya 20k lebih lagi. tak tau la bile nak settle. bayar tiap bulan tapi rasa tak gerak2 pun. hahahhaa.

Che Rosliza Che Mat said...

tak payah layan...buat tak tahu jer..

intandayani said...

Infi ni paling berguna.HEHE baru je start byr sejak 3 bln lepas..okeh nnt nak g sendiri cek kat sane diorang deduct ke tak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...