Image and video hosting by TinyPic

23 August 2013

PTPTN One Stop Center KL Central


semalam aku pegi jugak PTPTN.
nk tanya pasal status aku.
aku pegi kat Kl central tu je.sonang.
xyah jejauh.aku pon keje dekat situ je.
kalau aku tau.dr dulu aku g.

* oh ritu ada ANON gila mulut puaka ni komen kat
aku mls nk publish sbb selamber je dye kata kat aku
" dah tau pinjam bayar lah "
hai anon.ko gila apa? aku mmg nk byr lah.apa masalah ko?
ko mst x baca entry aku kan.ke ko bongok.
xpaham ayat aku? aku kata aku nk byr kan.mmg aku byr dh pon.
then selamber kata mak bapak aku pon x mampu nk
bg duet cm tu~ eh Hello babe~ makpak aku mampu oke!
aku pon pinjam ptptn sbb sume org pinjam masa tu.
suka suka~ paham?! bongoks!

ok.sambung balik cita.aku mls nk semak pasal anon gila ni.
mulut kongajo!

aku g smlm tgh hari.xde lah susah sgt nk park.
tp park kat tingkat 5 lah.but ok je.ada lift kan.
kalo korg nk g.korg kena masuk dr lua taw.
means korg xyah masuk dlm Kl central tu.
masuk ikut pintu sebelah HILTON.
and PTPTN sblh Air Asia.

aku g sana.ok lah.selesa.dah rasa mcm kat JPJ je 
akk opis mate aku kata.sampai sampai je x tunggu lama pon.
kejap je.org org sana pon ramah tamah.best je.
hehe.

tapi yg aku pelik.dorg kata tahun ni aku xbyr langsung.
padahal aku byr hokehhhh~
xpe,laki aku nk cr balik resit yg dh byr tu.
nk tunjuk balik.

minggu depan nk g balik.sbb aku mohon ujrah.
hope lepas ni settle lah hal PTPTN aku ni.
tahun depan leh bercuti dgn aman.hehehe.

korg yg xsettle lagi aku nasihat kan.
g lah terus ptptn,xyah lah call call.buang masa je.payah.
susah nk dapat kan.habis kredit je.
hehehe.

oh 1 lagik.kalo korg nk buat full settlement pakai EPF pon boleh taw.
tapi korg kena ada dokumen perjanjian yg dolu dolu tu.
kalau xde korg kena cas rm90 utk fail fail tu sume.hoh mahal kan.
pas tu korg kena bawak dokumen sume g KWSP.nt tau lah dorg buat kan.
hehehe.ok?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 comments:

  1. eh sempa lagi eh org nak ngutuk?! huhu
    sabo jelah yek, ooo ade je ek ptptn kat situ

    ReplyDelete
  2. salam jumaat yang indah
    singgah sini kejap..

    ReplyDelete
  3. As-salam rara..

    pedulikan mulut orang tu rara.. Alhamdulillah.. bestnya bila dapat settlekan pinjaman.. barulah hati rasa lega kan..

    ReplyDelete
  4. mulut org rara.. biarlah..
    yg pnting kita bt/jwb kan..
    tiap2 bln byr ptptn mcm i. hikhik

    ReplyDelete
  5. samo2 ler bayra hutang..
    shark punya dh setel..
    hehe..
    bleh goyang kaki..
    kalu nk setel cepat baik pergi center..
    jgn kol mcm akak ckap..
    buang masa dan kredit.

    ReplyDelete
  6. Pernah pergi situ gak.staf very helpful lah.cuma urusan dgn ptptn ni kalau knl org dlm kejap je boleh settle mcm2.kalau tak berbulan tggu.

    ReplyDelete
  7. memang dasar mulut puaka tu camtu...

    ReplyDelete
  8. jangan dilayan anon tu..klu hebat sgt tunjuk la identity.haha..

    nasib sy dulu dpt biasiswa,jimat duit nak bayar balik ptptn..Alhamdulillah rezeki..:)

    ReplyDelete
  9. toksah di layan si anon tuu .. cari publisisti ekeke ;)

    ReplyDelete
  10. Kol??? Smpai ke sudah tak berjawab. Buat sakit hati je.

    ReplyDelete
  11. ari tu masa settlekan ptptn, contact diorang thru emel je... berurusan pun lebih kurang seminggu je kut.. nak calling2 segan... lagilah nak face to face... ahahahaha

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah...lega sangat kan..!
    hehehe.. :)

    berdebar2 plak tggu jadual pembayaran tu nanti...harap2nya bawah RM100 laa..ngeee..

    :)


    p/s : yesssss..!!abaikan je si Anon..meroyan di mana-mana tu je keje mereka.. :-p

    ReplyDelete
  13. amboi sesuke ati je anon tu ek...ye la kte dh pnjm kte tau la bayar kn..g pn klu xda ptptn ni, susah utk pelajar..mai bru hbs blajar so still tggu hbs konvo sume bru nk settle ngn ptptn

    ReplyDelete
  14. Arghhhh saya punya 20k lebih lagi. tak tau la bile nak settle. bayar tiap bulan tapi rasa tak gerak2 pun. hahahhaa.

    ReplyDelete
  15. Infi ni paling berguna.HEHE baru je start byr sejak 3 bln lepas..okeh nnt nak g sendiri cek kat sane diorang deduct ke tak

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com