Image and video hosting by TinyPic

22 August 2013

Terkini 37 maut Nahas Bas terhumban di Jalan Genting

37 MAUT, 16 CEDERA

langit juga menangis harini.
gelap je pg ni.menangisi apa yg berlaku pada negara kita
semalam.so far 37maut dan 16 cedera kan.
ada jugak yg parah.

td aku dgr hot Fm,dorg kata mangsa yg cedera kata bas laju,
dan nk elak lori,then break x makan,trus terbabas masuk gaung.
masa aku tgh drive td,aku cuba jugak bayangkan
apa yg dorg pk,dorg rasakan masa bas menjunam tu.
aku xdpt nk bayangkan,seyes x dpt bayangkan.
naik bulu roma,sengsara rasanya.

bas yg lalui jalan tu jugak bus yg ulang alik dr genting ke kl kan?
mcm mana bus yg hari hari lalu pun boleh terbabas.
tapi nk ckp cm ne kan.kalau Allah dh tulis itu.itu lah.
mangsa yg cedera tu mst fobia gila aku rasa.
kalau aku pon aku myb takkan naik kenderaan lg kot.
MAYBE lah.

hmmm xtau nk ckp apa dh.aku mendoakan mangsa yg cedera tu
ok lah.even parah,hope dorg tabah.hmmm,tapi melayu 2 org kan,
lain sume cina india kan? hmmm takziah jugak buat mereka.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments:

  1. btl!!klu kte pn rsenye mmg amik masa le nk naik public transport lps ni.
    tapi takdir xde sapa yg tahu.
    Takziah buat keluarga mangsa kemalangan tu.

    ReplyDelete
  2. sbb tu akak xnk naik bas g genting...

    ReplyDelete
  3. aku dok bayangkan 60meter tu. ya Allah seram kot. pasni mmg tak lah g genting

    ReplyDelete
  4. terkejut dgr berita ni smalam... tak sangka kan.. mende buruk dah jadi... turun dari GH lak tu, yg suka menjadi duka... Takziah buat keluarga mangsa kemalangan.

    ReplyDelete
  5. ya allah kesiann dgr berite ni..xtau la si pemandu bas mamai ape nth smpi masok gaung..da la bawak org2

    ReplyDelete
  6. bas tu bas awam.. kalo dah 53 penumpang tentu ada yg berdiri.. ish tak terbyg mcm mana.. nauzubillah..

    ReplyDelete
  7. salam takziah kepada keluarga mangsa

    ReplyDelete
  8. takziah untuk mangsa....saya klu naik kereta g genting pun tak berhenti2 baca ayat kursi sepanjang naik dan turun...takut coz jln tue ngeri abis la....

    rasanya dah banyak kes bas dari Genting jatuh gaung....

    ReplyDelete
  9. TAKZIAH pada keluarga mangsa,..mungkin ni semua da tertulis akan jadi mase tu..sebab bas tu hari2x lalu situ...pastu mesti laju gak,..hanya driver je tahu kenapa jadi camtu..tapi driver pun terkorban.. al-fatihah buat mangsa Islam, dan R.I.P untuk bukan islam..

    ReplyDelete
  10. bas tu brp seater? slalu standard bas awam 44 penumpang je. pastu dlm brt ckp 49 tiket yg dijual. n ada plak 53 org. 9 org xtra. xtau sp nak disalahkan.

    ReplyDelete
  11. takziah buat mereka2 yang terlibat..
    kesian diorang.. mmg tak dapat nak bayangkan keadaan kejadian ngeri masa tu.. Nauzubillah..

    ReplyDelete
  12. ooo nak elak lori rpanya, ingtkan tetiba je terbabas....tp mmg la kat paper tls yg keadaan bas tu mmg dah uzur pun...
    Al fatihah ~

    ReplyDelete
  13. kita yg xde kaitan tgk pun rasa fobia tau apatah lagi mangsa2 yg selamat tu

    ReplyDelete
  14. Takziah kepada keluarga mangsa....tengok berita semalam pun rasa ngeri...

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com