Image and video hosting by TinyPic

20 September 2013

Backdrop Candy Buffet dan Tutorial kipas

aku pon xpaham kenapa tajuknya mcm tu.
hahaha.tapi ada org tanya,cam ner buat kipas tu.
alaaaa senang je.kacang goreng~
ngeee~ aku ingat lg dulu.
masa sekolah rendah,kalau kipas rosak or
xde letrik kat sekolah,mst kami amik kertas satu.
lipat lipat buat kipas.hehe.sonok kan zaman budak budak dulu.
now aku dh 26,lg 3 tahun nk masuk 3series~ ahhhh
aku x boleh terima kenyataan lahhh woiiii~

ok,berbalik kepada kisah td.
backdrop yg aku buat ni simple je.
DAN guna pon bahan bahan kitar semula
masa majlis Aqiqah princess dulu.
hehehe.

kain hitam kat belakang tu aku tutp tingkap.
sbb kang x lawo lak nmpk tingkap antik umah
mak aku tu.so tutup ngan kain hitam.
aku pakai double sided tape je.
tapi bila dh lekat lekat kipas tu.dye cm nk cabut.
so aku pakukan je trus.
hahaha.habis kayu dye.mampus~

aku ketuk ketuk tu kul 1am taw.
mak aku marah sbb buat bising.
yelah~ bila masa nk buat.kalo buat pg
sabtu tu mana nk sempat kan.

lepas tu aku lekat kan je kipas tu kat kain,
pakai double sided tape jugak,
TAPI MALANGNYA esok pagi aku bangun,
sume kipas dh jatuh.
so korg kena letak banyak banyak
double sided tape kat kipas tu.
kalau ada solution lain utk xnk bg kipas tu jatuh.
sila bgtau i yek~ hehehe.

lepas tu baru gantung banner Princess Is One,
silap nya disini,
sepatutnya aku gantung banner dulu.
baru buh kipas.ingat tu.belajar dr kesilapan ye.
gantung banner dulu.

nk buat kipas,sila rujuk pic kat bawah ni ye~


1,2,3,4 : lipat lipat kertas sampai ikut besar mana korg nak.
5 : bila dh ada garisan,baru lipat balik selang seli depan blakang,
nanti senang lah nk jd kipas,xde senget benget~
6 : dh lipat jd kipas,lipat kan 2 dan stepler, ( aku x gam sbb malas )
7 : cantumkan 2 kipas dan stepler jugak~
8 : amik renda,benang or apa apa,ikatkan tgh tgh bg kukuh~
9 : bubuh doily or kertas yg korg gunting gunting bulan.
bubuh piccy pon boleh gak~

then siap! senang kan! hehehe.
selamat mencuba~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments:

  1. Rajinnya Safura.. Kira oklla tu kreatif.. Kalau Mieza lagi malas kot.. Huhu..
    Psst! Jangan lupa tolong VOTE Mieza kat SINI ye.. Hehe.. TQ! =)

    ReplyDelete
  2. i memang tak sempat buat hape... cukup la banner secoet tu ha

    ReplyDelete
  3. Sangat menarik. Tah bila nak apply benda org ajo tah. KahKahKah

    ReplyDelete
  4. oooo.. thanks kak.. boleh buat ni kalau ade pape.. hehe

    ReplyDelete
  5. princess dh setahun? pantasnya masa berlalu, sekejap je rasanya dh setahun...

    ReplyDelete
  6. mmeang creative..as parents kita sanggup buat apa saja untuk anak2 kan Rara... ;)

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com