10 September 2013

Bye ducthbaby hello dutch lady 124

Hee mari bercerita tentang susu anak.
Kalo sape yg ikuti kisah susu princess.
Mst tau yg 1 masa dulu aku penah meroyan sbb
Princess x sesuai dgn mcm mcm susu.
Dan miracle bila dye tiba tiba ok dgn
Susu dutch baby.dutch baby adalah sama mcm
Ducth lady.tp di 'baby' kan sbb utk baby.
Hahahaha.langkah 1 dan langkah 2.
Now princess minum langkah 2.dr 6bulan -36 bulan.tapi kami mak pak yg excited.
Princess kan dh masuk 1tahun.
So kami beriye nk bg susu langkah 123 pulak.hehehe.alang alang dh g tesco ritu.
Susu 123 ni kalau 1kg rm26.90 tapi
Tesco gila buat sale jadilah rm18.90.
Harganya sama dgn susu 650gram punya.
Gila ko kalau xnk beli.
Mst lah beli.limit 5pack.tp idaklah nk amik sampai 5 pack.kami amik 3 pack je.simpan sket utk org lain.

Pampers mamy poko pon offer.
Rm40.90 je.so beli je 1.sbb ada lg
Pampers princess.

Dlm xnk xnk membeli tu.beli jugak brg.
Tp xpe.benda yg kita guna xpe beli banyak kan.princess x try ag susu 123 tu.
Bg habis yg langkah 2 dulu.dah habis yg tu baru bukak yg 123.hope xde pape lah.
Hehehe.eh knp rasa x sbr plak ni.

Poyo kan.bye.nk.mandi n solat jap.
Aku update pakai fon je ni.

9 comments:

fifi said...

apaaaaa???mamypoko RM40?? huwaaaa..ra,sila whassap i tau kalau u jumpa mamypoko RM40 kat giant ke,tesco ke,aeon ke...

mychessypie said...

diaorg jual murah sbb nk abiskan stok kan.. pasal pas ni stok baru dh nak naik rege kann..orang kate la.. carefour pun buat jualan murah susu n pampers.. :'(

Cik Puan Rara said...

@mychessypieooo yeke alyn,xtau lak.nk naik harga ag? huaaaaaaaaa jangan lahhh~

Cik Puan Rara said...

@fifiok fy,skrg still ada lg taw.

mizzy amalina said...

aritu try dutchbaby sbb terpengaruh baca entry rara.hehe..tp eusoff dah slow minum susu siang so byk terbazir je.skrg dia mnm friso balik..

tapi rasa2nya nak try bg dutchbaby balik...sebab friso dah naik harga. 1 tin dah RM77!!huhuhu....nasib baik dia minum fm siang dlm sekali or 2x je.so 1tin tahan jugak 3mggu ke sebulan..

mamypoko sale?bagus beli buat stok nih! :)

Siti Nursyamimi said...

yeke brg penting utk baby nak baik hrga..aduiiii jgn lah.. anywy, yaya pn mnum susu dutch baby..yg 123 tu coming soon..hehehe

Nasibahzulkifli said...

Mami poko rm40 tu yg saiz berapa n bape helai sepeket kak?

muhaini said...

Tesco promo skrg mamypoko pack besar tu rm40+

muhaini said...

Harini smpai 6hb 11 kot tesco promo dutch lady 123 dlm tin 1.8kg tu harga rm33.50. Murah..
Tp anak minum enfa.. Enfa pun promo jgk rm99+ step 3.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...