25 September 2013

Compact Powder yang aku SUKA!

dh lama aku nk up entry ni.
tapi asek lupa je.
harini aku up lah.hehe.

ramai yg tanya aku,
muka aku flawless aku pakai apa.
( ni bukan aku yg ckp,org ckp )
wakakakaka.jgn salahkan aku~

aku pon xtau nk ckp cane.
muka aku mmg bukan jenis yg ada pimples.
dr dulu lg.dr zaman sekolah.
sampai ada kakak kat sekolah aku tu ckp.

" muka ko ni kulit buaya ke? xde jerawat pon "

gila sentap ko bila dye ckp cm tu.
nasib masa tu aku form3,dye form 5,
so aku xde lah melawan.aku senyum je.
vongoks betul akk tu.mulut cm bini matyo *eh tetiba~
hehehe.

dh mmg jenis kulit aku cm tu.nk buat cane kan.
aku terima je.tapi muka aku ni jenis berminyak jugak.
kena selalu lap lap~

dulu sblm aku kenal bedak ni.
aku pakai Silkygirl,bedak yg bulat tu.
aku suka jugak bedak tu.tapi lepas kawan aku
bgtau aku dye guna bedak ni.aku jatuh cinta pulak ngan
bedak ni.PLUS~ MURAH! sbb aku mmg suka pakai bedak.
sebulan 2 kali aku kena beli bedak.kalau mahal,
kopak lah aku.masa tu dh lah student ag.

ok bedak nya ialahhhh~

PIXY,ni pic dye aku bg skali.
selalu bila aku ckp aku pakai bedak ni,
org mst buat muka blurrr,xtau~
haih xpopular ke bedak ni?
hehe.


bedak ni siap ada foundation.
and lepas pakai xyah sibuk nk touchup touchup lagi,
skali je pakai dh ok~
mmg senang nk handle.aku suka sgt~
aku start pakai masa aku umur 17tahun,
now dh 26 tahun.wahhhh masuk tahun depan
nk dekat 10tahun aku pakai bedak ni.
bia betik~ mcm xcaye,kalo kumpul kotak bedak ni
dh boleh buat almari~ hahaha.

bedak ni murah,aku selalu beli yg refill je,
xyah yg besar besar ni.semak je.
( dasar kedekut ) rm10

mak aku adik aku sume pakai bedak ni.
kawan kawan aku pon pakai bedak ni jugak.
korg kalau nk try boleh lah.
kat Watson pon ada jual.kat Kiosk kiosk jamu
pon ada jual~

SOOOOOOOOOOOOOO~
disini aku nk mintak tolong korg~
tolong lah vote aku!
aku masuk contest PIXY Malaysia ni~
wakakaka.nk sebok jugak masuk.
dh nk tutup dh 29/9 ni.tolong vote eh.

korg g kat Pixy Malaysia page tu.
pas tu klik dekat TRULY ASIAN BEUTY ni.
pas tu cr piccy aku~
hehehe.pas tu klik UNDI taw.

aku pakai pic ni.


korg tolong vote eh.
ada 3 hari je lg.wakakaka.
xmenang pon xpe.saje je.heee.
thanks in advance korg~

22 comments:

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmmm adakah moon ni kira org yg ketinggalan.... ermm..xpenah tau bedak ni.. mungkin sbb jarang beli bedak2 ni kot...huhuhu.. kekadang..setahun pon xhabis bedak tu duk pakai..ngeee~

~AmyLiana86~ said...

amy pun penah pakai skali tp lg best pakai miami n bedak arab..hehe..

baru je tlg vote tuk blogger lain..jap nk tlg sis pulak yer..hehe

Nurzakiah Hanum said...

best ek

lieyalatif said...

ramai yg ckp pixy ni best kan...lieya plak pakai maybelline jek....murah sikit sebab kene beli byk letak kat opis tuk kegunaan lepas solat, dlm henbeg utk touch up pi jalan2, kat umah satu....

ameris said...

patot la muka rara lawa... pakai bedak ni rupanya.. eehh baru 26. beza 10 taun dgn akak...tua nya aku..

dya said...

ni packing baru kan kak..dya pun gune pixy tropical beige je kak..

mama_ka0ri said...

auuwww..masuk contest tuuu!!
takleh nak vote la rara sayang..page tu kena block..haha..
moga rara menang..:)

Chekgu Azrine said...

Ni bedak retis la rara..haha
akk pun pkai jgk tp bru 3-4tahun kot..xingat..
Suka giler bedak ni tau..
Skng pakaging dia cntik sikitkan?

mrs kayrul said...

baru tau rahsia muka rara berseri2 jer....

shaFazie said...

samalah dengan azie..
mmg dah jatuh cinta dengan pixy... hehehe

~misshuny~ said...

samala rara..hani dulu pakai bedak miami cosway..pastu terasa la bedak tu mahal sket..last2 adik introduce bedak pixy ni..smpai skang pakai..hihi..murah pun murah

Umi Qi said...

Haishhh x leh jadikk nih nak try guna ar bedak cm rara nih...tgk ramai blogger guna...ish patut ar lawaaaaa je rara...gebu je kulit...rupernya pakai bedak Pixy beshhh nak vote rara sekarang gak yeyyyy

beta kupu said...

fuiyoooo gud luck! nnt insya' kite vote ye! ;)

wantie said...

muka akak ni jenis yg tak leh pakai bedak. sati tampong tampong..

pakai BB cream je la...

Mrs. Ady Firdaus said...

sy pun pakai bedak yang sama dekat 6 tahun dah cuma dalam 2 tahun lepas ada sorg kwn juai pixy ijau utk kulit minyak itu lagi super duper mabeles tp dah tak dak dah stok dia la ni hope pasti watson juai jugak hat ijau.

J.Syazwana said...

sama! kite pon pakai bedak ni setelah diperkenalkan oleh kawan. hihihi.

pemes la bedak ni. huhu

diana said...

Dah vote..akak tengok yg dapat undi sampai ratus2 tu tak cantik langsung.lawa Rara lagi berganda2,.hahaha..sempat lg ngutuk..

♥ ROS ♥ said...

gdluck rara... :) hehehe

fifi said...

Dulu i pernah pakai bedak ni.tapi sekarang guna in2it.apa...sebulan 2 bedak ra??? I ni setahun pun tak abis bedak..

SweetLikeWhat said...

gud luck ra..aku dah vote..
dan sekarang laju2 aku nak pergi beli..kuat pengaruh iklan ko ni ra..hahahaa

HuNnybee's said...

rara..as pun pakai bedak PIXY nie jugak..tropical beige.memang sangat best. dah bertahun2 pakai bedak nie.memang tak pernah tukar.dulu as make up org tuk photoshoot,nikah and tunang pun touch up pakai bedak nie jugak...memang best~ xyah pakai foundation..look flawless..ramai yg tegur as pakai foundation.tapi hakikatnye,bukan foundation..nie lah bedak nye..:)

dalila said...

baru nk try bedak ni..aritu ade survey2 jgk..tq3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...