23 September 2013

jom cerita pasal Honeymoon kita dedulu nak x?

hai~
harini kan aku xde mood sgt.mood swing je.
so xde entry best sgt harini.
td pon aku asek BW je.aku terjah habis
entry Mimi pasal entry London,Aussie dye.
hahaha.even mimi kata ayat dye tunggang langgang,
tapi aku rasa best~ sbb aku dpt bayang kan apa yg mimi kata,
aku rasa mcm aku ada dgn dye.ewahhhh ko!
korg nk baca jugak g lah terjah,klik kat
Label LONDON and Honeymoon.
hehehe.

so aku ter"ada" idea nk buat entry,
cite pasal Negara yang aku penah g,
and bakal g,kira cite pasal honeymoon kita
dedolu lah kan~ gittew~
( xde idea punya pasal )

sebelum aku kenal suami aku,
aku mmg org yg kurang berjalan.
bukan kurang berjalan mcm mana,
jalan ada lah.cuma bukan lah g sampai ke
luar negara cm tu.aku ni bukan lah org senang,
serdahana je.mana lah mampu makpak
aku nk bawak g obersea kan.hehehe.
adik beradik aku je dh 5org.
kalau zaman dulu dpt naik kapal terbang dh hebat dh.
tapi skrg ni org dh xheran dh kalau naik kapal terbang.
kan kan.hehehe.

lepas kawen ngan suami,
suami aku tanya,aku nk g mana,
aku x aspect pon nk g mana mana,
sbb aku xreti.hehe.tapi suami aku kata,
" suatu hari nanti syg akan bawak eb naik kapal terbang "
hahaha kesian kan aku.xpernah naik kapal terbang~

dan nk dipendekkan cerita,
di umur aku 25tahun,
dpt lah aku naik kapal terbang~
hehehe,g honeymoon ke Australia~

cerita Pre-Honeymoon kami,
kami g melaka je,masa ni jugak 1st time aku sampai melaka,
aku xpenah g melaka.hahahah~ *sbb xde rumah sedara pon kat sana.
eh buleh ke bg alasan mcm tu? hahaha.

honeymoon mcm biasa,
mcm org lain,paham paham lah eh.hahaha.
tapi ada cite yg xbest masa kat melaka,
baca SINI  dan SINI eh.hahaha.

oh lupa nk cite.sblm tu bakal MIL aku dh penah bawak aku g USS.
masa ni USS baru dirasmikan,ala yg ada Jakie Chan dtg tu,
hehehe.tu lah 1st time nya aku ke luar negara,
tapi xnaik kapal terbang lah.
naik bus je.hahaha.dr KL-JB
pas tu g Singapore.

masa tu aku belum kawen taw ngan laki aku.
selamberkan,hehehe.masa tu kami baru tunang.
dan suami aku pon masa tu xde,dye g training kat Vietnam.
aku je ikut PIL aku g singapore.hehehe.
sbb tu aku ngan PIL aku close.

entry USS aku kat sini Part1 Part2 Part3 Part4 Part5
maaf lah kalau agak busan.hehehe.
biasa lah,kau kan syok sendiri.
xde apa apa info pon.just pic je semua.
hahaha.masa ni xreti lagi nk buat buat
entry ala ala Travelog hahaha.

Lepas Pre-Honeymoon kat melaka,
real Honeymoon kami kat Australia~
actually mmg xrancang pon nk ke Aussie,
semua kebetulan.
aku xde pon g ke pantai pantai Aussie mcm mimi,
sbb aku xlarat sgt masa tu.jalan jalan kat Brisbane je.
seyes cakap Aussie mmg best sgt! bandar yg sgt bersih~
g Aussie pon kelam kabut cr tix,xingat dh harga masa tu,
sbb nya g kelam kabut kan.hahaha.masa tu baru 5 bulan preggy.
nasib lepas naik flight~ hehehe.

entry Aussie aku kat sini.
Part1 Part2 Part3 Part4 Part5 Part6
mcm aku ckp td,xde pon info info yg menarik.
biasa biasa je.pic kat dlm tu pon cm dh hilang hilang,
aku pon xtau knp.hahaha.saje bg link kalau korg
bosan bosan nk baca.hehehe.

satu je sbb aku sonok nk g Aussie sbb aku nk pegang
Koala Bear.hahaha.boleh x gitu.kalau g sana x pgg Koala bear
mmg xsah lah kan~

Last skali sebelum meletop aku g Hatyai
hahaha aku dh mls nk cr entry Hatyai.
korg search lah eh kalau nk.hehehe.

and then next Destination lepas dh ada princess ni ialah
LONDON.doakan kami sampai sana tahun depan eh.
so kumpul kumpul lah duet dr skrg~




aku bukan riak eh up entry mcm ni.jgn salah paham.
aku cuma nk share je tempat tempat yg aku g.
boleh kita amik pengalaman org lain.
aku suka baca pengalaman org lain.
mcm entry Eida g Krabi.sume aku katam,
mana tau nt nk g Krabi jugak ke.
Entry Nana,entry Piya,sume berguna untuk aku.

dan aku x tau knp skrg aku suka pulak baca entry entry
blog blog travellog.best gak kan~

so korg~ jom lah buat entry yg sama.
share share.aku pon nk baca entry korg~
hehehe.

" now everyone can FLY "

ewahhh gittew~

list lepas ni :

-krabi



-Switzerland




-Dead Sea



yg last sekali tu x menahan kan.hahaha.

22 comments:

Aeen said...

patutnye hujung bulan depan ain pergi krabi au...tiket flight pun dah beli..sekali pregnant...tarikh tu pulak dah hujung2 nak kat bersalin...terpaksa la cancel..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......

Shafiqah-Napiah said...

wah best la ra...honeymoon kat oversea... iqa xmmpu la nk honeymoon jauh2...hehehhe...honeymoon kita org dekat j..kat pangkor...

Lynda Che Lah said...

AA kan tgh free seat tu..try la..mana tau ada rezeki..cuti-cuti terpaksa freeze utk tahun depan..sedey :'(

~AmyLiana86~ said...

wah tersangat best p obesi..xpenah sapai lg stakat ni..uwarggh..inshaa Allah lau de rezeki pahni..doakan amy jugak ye sis.. =)

Nurzakiah Hanum said...

syoknya

aimi adilah said...

fuyooooo nk g londin bawk pricess best nyeeeee

akk kite bru bce citer akk pasal BECA tu.... malu kite as org melaka =(

kite pna dgr gak org kate mhl naik beca nie.... kite rse kite pon as org melaka x pna naik beca tu..hihihihih.......


::Cik Azie:: said...

Azie pon g aussie ms pregnant.. Blk dr aussie emergency czer hehehe

SweetLikeWhat said...

sonoknye ra dah pergi tgk negara orang..tak sabar nak tgk gambar rara ngn incess kat london pulak..aku pun teruja sekali ha..hehe

Liyana said...

waaa bestnye... iols naik kapal terbang pun x lepas lg.. hahha lg kesian :D

beta kupu said...

cane nek share, kawen pun blum, honeymadu ape tah lagi! hehhee
dead sea tu best tuk sape yg xtau brenang cam aku! haha
tp krabi the most wanted yaw....mcm best je kan

♥ Wina ♥ said...

bestlah gi hanimun kat aussie...ai hanimun kat genting je wakakakakk

tapi dah berpeluang jejakkan kaki ke luar negara dengan family sebelum kahwin and juga dengan company trip...dengan family kecik saya ni entah bile...moga² dimurahkan rezeki aminnn

wahhh beshnye nak gi london...nak itotttt!

Fifi Nadhrah said...

wah.. banayknye negeri da pergi.. seronoknye.. fifi pon suke bace travelog.. bukan sebab ape.. sebab timbulkan rase nak pergi tu.. hahaha.. pdhl tak pernah keluar dari malaysia lagi.. hari tu ade la jugak beli tix.. bandung je pon.. tu pon cancle sebab pregnant.. takut.. hahaha..

Umi Qi said...

Dasat pakej2 tuh rara...xdapatlah Umi Qi nak pi merasa luar negara hehhehe...kena kumpul uit byk2...moga perancangan rara dpt pi London yeyyyyyyyy best yer :)

diana said...

tak pernah gi luar negara jalan2..pi singapore pun sebab kerja..hari2 lak tu gi singapore..heheh..masa tu dok jb..:p

Misz Pinkie Winkie said...

wah..bestnyaa..
mmg seronok..bleh timba banyak pengalaman kat negeri orang nie.

SyimaSyaz said...

wahhhh alhamdulillah bestnya dapat pi london...
huband i pun nak sgt pi krabi, i ckp tunggu aisya besar sikit la.mula2 masuk thn 2013 plan sethun 2x holiday tp sebab AL habis gitu je, 1x je dapat tahun ni.tunggu anak kita umur 3thn ke 4 thn ke kita pi HK ek rara mcm kita citer tuuu...

D Yatie said...

iols tak rasa uols riak pun. lalalala. hihi.. kte suka baca org g jalan2 nih. tak pegi pun takper. dapat baca pun jadik. haha.

mamaRIFQY said...

uwaaaaaaaaaaa...xpernah pi obeseaaaaa....sedih kannn

Ibu Lala said...

Setakat ni x mampu lagi la nak pegi oversea. Over the river je yg mampu.

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. bestnya honeymoon kan? insyallah sheila doakan awak sekeluarga dapat pergi jejalan next year! heeeeeeee :)

Chekgu Azrine said...

akk teringin nak gi korea..ahahah..nak fefeling winter sonata..

malynd_anggun said...

curlasss dead sea tuh..iolss cuakk tgk..seram pun ade..ngeh3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...