Image and video hosting by TinyPic

12 September 2013

Makanan BEST di MELAKA


smlm aku dh cerita pasal roti nan sedap nk mati kat melaka yg etty bawak aku
tu kan? LINK harini aku nk cite pasal benda lain lak.
yg sedap nk matik jugak.hahaha.

coconut shake klebang~
opzoz lah kena try kan bila dtg melaka.
aku x penah minum coconut shake b4 ni.
sbb mak aku x bg lg minum kepala
now princess dh setahun,
aku rasa boleh dh kot minum kepala.
jgn tanya aku kenapa.
mak aku mmg banyak pantang~
hahahaha.

mmg mind set aku kata,
benda yg aku paling nk makan kalo g melaka
ialah coconut shake.hahaha.
punya lah jakun.

dr D'village nk ke coconut shake klebang ni agak jauh gak.
fuhhh~ berpeluh nk sampai.tapi bila dh sampai ok lah.
puas hati.
kami duduk belah dalam.so x yah beratur beratur kat luar tu.
dlm selesa,ada makanan sekali.boleh makan.
tapi kami x makan pon sbb nanti nk makan ag kat hotel.

bg aku sedap lah coconut shake ni sbb ada eskrem.
harga pon murah.2.90 kot,sbb org banje.so xtau harga.
hahaha.eskrem boleh letak bape scoop korg nak.

tp sejuk gila shake ni.
sbb ais kan.beku jugak kepala hotak aku
lepas minum.hahaha.
tp sedap lah.g sana pon puas hati~



next~
kuih keria ni.
kawan aku kata ni kuih keria limbongan.
korg jgn tanya kat mana.
sbb aku pon xtau.tp yg aku tau dekat area area kota
laksamana tu~
sebijik 50sen taw~
kawan aku kata beratur org nk beli menda ni.
aku mkn sampai 4ketul weh~
sedap gila.seyes mmg sedap.sira dye aku rasa pakai gula melaka.
bukan pakai gula biasa.tu sbb sedap.

isi ubi pon even sejuk dh,
still lembut n sedap~
haih~ teringat ingat neh~
nk lg rasanya.
bila nk g melaka lg ni.huaaa~

ok.lepas ni korg kalau g melaka.
pastikan mkn 3 benda ni taw.
capati,coconut shake n kuih keria ni.
hehehe.
ooo lg 1 asam pedas.mmg sedap.
tapi masa mkn asak pedas hajjah mona tu,
perut aku beronar,dh xleh sumbat makanan dh.
so aku just mampu tgk je~
hahaha.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 comments:

  1. rara,kuih keria tu memang sedap..dekat je ngan umah hani..kadang2 hani balik keje singgah beli.hihi..
    coconut shake tu,actually ada yg lagi sedap dr klebang..sebab klebang femes..tu yg rmai beli kat sana.paling sedap hani minum kat batu berendam.dye punya ice tu lagi smooth..kat klebang mcm kasar2 sket kan...asam pedas hajah mona kat kota laksamana tu memang best!hani suka makan ikan pari..hubby slalu bwk gi situ..lau rara dtg melaka lg roger la hani..ne taw leh jumpa..hihi

    ReplyDelete
  2. Kuih keria yang nampaknya menyelerakan

    ReplyDelete
  3. kuih keria tu mmg tempting betullah...

    ReplyDelete
  4. hehehe..memang sedap banget...if balik melaka mmg tak sah if x dapat coconut shake ni...tpi asam pedas tu memang tak boleh masuk la.. tengok cam sedap tapiiiii,,, huhuhu

    ReplyDelete
  5. sbnr nyer coconut shake ALAI laaaaaggggiiiii best!! siyes!
    keria limbongan tu asalnya mmg kt limbongan. but since da buat jln baru, so kedai tu dah berpindah. keria ni da lama wujud. rs nyer da lbh 20 thn. mmg sedap..

    next time ikut sy blk kg. bleh sy bw mkn kt tmpt yg lagiiii sedap ;-)

    ReplyDelete
  6. hari tu sempat gi zoo melaka je..after that semua dah kepenatan

    lepas ni insyallah kalo pegi melaka nak try coconut shake nih

    ReplyDelete
  7. coconut shake tu memang ada je jual kat pasar malam kelantan cuma tak di komersialkan like kat melaka. ada since hana sekolah rendah lagi.

    Tapi keria tu betul2 hana terliur.. Sure mntak dengan etty ni kalo jejak kaki ke Melaka..

    ReplyDelete
  8. akak tak pandai buat kuih keria tu..makan tau la..tapi akak suka kalau gula tu berkerak2..kalau basah kurang gemar sikit..yang ni berkerak tak??

    ReplyDelete
  9. Beza sgt ke rasa dia berbanding coconut shake tmpt lg? Err nnt akak nak test

    ReplyDelete
  10. mell penah makan dodol kat melaka.. sedap betul. comey2 je. masa preggy kalu arwah MIL blik kg mesti pesan beli. hehe.

    ikan bakar kt umbai pun sedapp..

    ReplyDelete
  11. coconut shake kat padang kota memang sedap...1st time try kat situ...kuih keria limbongan 1st time dengar...nampak sedap...gemok2 :D

    ReplyDelete
  12. InshaAllah weekend ni nk g melaka..blhla terjaj!!ngee

    ReplyDelete
  13. adehhhh...laaaaa...!!
    sakit perut tahan gelak...awatnya "sbb mak aku x bg lg minum kepala.."...????

    KEPALA...??!! serius ehh leh minum kepala..?heheheheheeee....

    *saje nk bahankn kamu..jgn marah aarrr.. :)

    ReplyDelete
  14. masa raya hari tu nak try gak klebang shake ni tapi ramai sgt beratur.. tak jadi.. huhu. kuih keria limbongan?? taktahuuuuuuuu, hari tu beraya kat limbongan la.. ades.. takpe nanti la kalau turun melaka nak jugak tryy.. (ntahbila) hahaha..

    ReplyDelete
  15. 3 3 benda tu kite tak makan pun okey kat melaka. Sedih tak? Lagi sedih asam pedas pun tak. Heh!

    ReplyDelete
  16. akak, asal byk sgt typo kelapa ni.. hehe.. ke typo yg disengajakan ni?

    tapi tak minum lah coconut shake.. sebab selalu rasa manis ya ampun.. huhu

    ReplyDelete
  17. tu la coconut shake klebang mmg terbaiiik, menangis sbb sdp sgt! hahah

    ReplyDelete
  18. capati?????????????

    nan lerrr derrrrrrrr.........

    tumbookk kang...

    cer-teka-sapa

    ReplyDelete
  19. 2,3 bulan lepas ada p jalan2 kat melaka. memang niat nak singgah coconut shake klebang ni, tapi fullhouse pulak. x sempat nak merasa.

    ReplyDelete
  20. coconut shake dia mmg sedap.. akak minum 2-3 cup pun boleh.. hehehe

    tapi kuih keria tu tak pernah rasa lagi.. katne dia jual ek??

    ReplyDelete
  21. tergodalah pulak tengok kuih keria tu. sedapnyeee :)

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com