12 September 2013

Makanan BEST di MELAKA


smlm aku dh cerita pasal roti nan sedap nk mati kat melaka yg etty bawak aku
tu kan? LINK harini aku nk cite pasal benda lain lak.
yg sedap nk matik jugak.hahaha.

coconut shake klebang~
opzoz lah kena try kan bila dtg melaka.
aku x penah minum coconut shake b4 ni.
sbb mak aku x bg lg minum kepala
now princess dh setahun,
aku rasa boleh dh kot minum kepala.
jgn tanya aku kenapa.
mak aku mmg banyak pantang~
hahahaha.

mmg mind set aku kata,
benda yg aku paling nk makan kalo g melaka
ialah coconut shake.hahaha.
punya lah jakun.

dr D'village nk ke coconut shake klebang ni agak jauh gak.
fuhhh~ berpeluh nk sampai.tapi bila dh sampai ok lah.
puas hati.
kami duduk belah dalam.so x yah beratur beratur kat luar tu.
dlm selesa,ada makanan sekali.boleh makan.
tapi kami x makan pon sbb nanti nk makan ag kat hotel.

bg aku sedap lah coconut shake ni sbb ada eskrem.
harga pon murah.2.90 kot,sbb org banje.so xtau harga.
hahaha.eskrem boleh letak bape scoop korg nak.

tp sejuk gila shake ni.
sbb ais kan.beku jugak kepala hotak aku
lepas minum.hahaha.
tp sedap lah.g sana pon puas hati~



next~
kuih keria ni.
kawan aku kata ni kuih keria limbongan.
korg jgn tanya kat mana.
sbb aku pon xtau.tp yg aku tau dekat area area kota
laksamana tu~
sebijik 50sen taw~
kawan aku kata beratur org nk beli menda ni.
aku mkn sampai 4ketul weh~
sedap gila.seyes mmg sedap.sira dye aku rasa pakai gula melaka.
bukan pakai gula biasa.tu sbb sedap.

isi ubi pon even sejuk dh,
still lembut n sedap~
haih~ teringat ingat neh~
nk lg rasanya.
bila nk g melaka lg ni.huaaa~

ok.lepas ni korg kalau g melaka.
pastikan mkn 3 benda ni taw.
capati,coconut shake n kuih keria ni.
hehehe.
ooo lg 1 asam pedas.mmg sedap.
tapi masa mkn asak pedas hajjah mona tu,
perut aku beronar,dh xleh sumbat makanan dh.
so aku just mampu tgk je~
hahaha.

23 comments:

~misshuny~ said...

rara,kuih keria tu memang sedap..dekat je ngan umah hani..kadang2 hani balik keje singgah beli.hihi..
coconut shake tu,actually ada yg lagi sedap dr klebang..sebab klebang femes..tu yg rmai beli kat sana.paling sedap hani minum kat batu berendam.dye punya ice tu lagi smooth..kat klebang mcm kasar2 sket kan...asam pedas hajah mona kat kota laksamana tu memang best!hani suka makan ikan pari..hubby slalu bwk gi situ..lau rara dtg melaka lg roger la hani..ne taw leh jumpa..hihi

Ayu azmir said...

Kuih keria yang nampaknya menyelerakan

AnneRaini said...

kuih keria tu mmg tempting betullah...

mOoN said...

hehehe..memang sedap banget...if balik melaka mmg tak sah if x dapat coconut shake ni...tpi asam pedas tu memang tak boleh masuk la.. tengok cam sedap tapiiiii,,, huhuhu

Khai♥Rin : anies said...

sbnr nyer coconut shake ALAI laaaaaggggiiiii best!! siyes!
keria limbongan tu asalnya mmg kt limbongan. but since da buat jln baru, so kedai tu dah berpindah. keria ni da lama wujud. rs nyer da lbh 20 thn. mmg sedap..

next time ikut sy blk kg. bleh sy bw mkn kt tmpt yg lagiiii sedap ;-)

♥ Wina ♥ said...

hari tu sempat gi zoo melaka je..after that semua dah kepenatan

lepas ni insyallah kalo pegi melaka nak try coconut shake nih

Hana Soffelia said...

coconut shake tu memang ada je jual kat pasar malam kelantan cuma tak di komersialkan like kat melaka. ada since hana sekolah rendah lagi.

Tapi keria tu betul2 hana terliur.. Sure mntak dengan etty ni kalo jejak kaki ke Melaka..

diana said...

akak tak pandai buat kuih keria tu..makan tau la..tapi akak suka kalau gula tu berkerak2..kalau basah kurang gemar sikit..yang ni berkerak tak??

Mila Ahmad said...

coconut shake terbaik.

EZAN IDMA said...

sedapnye !

Lydia Miza said...

Beza sgt ke rasa dia berbanding coconut shake tmpt lg? Err nnt akak nak test

Puan Mell said...

mell penah makan dodol kat melaka.. sedap betul. comey2 je. masa preggy kalu arwah MIL blik kg mesti pesan beli. hehe.

ikan bakar kt umbai pun sedapp..

wawa syaida said...

coconut shake kat padang kota memang sedap...1st time try kat situ...kuih keria limbongan 1st time dengar...nampak sedap...gemok2 :D

Chekgu Azrine said...

InshaAllah weekend ni nk g melaka..blhla terjaj!!ngee

CAHAYA MATA said...

adehhhh...laaaaa...!!
sakit perut tahan gelak...awatnya "sbb mak aku x bg lg minum kepala.."...????

KEPALA...??!! serius ehh leh minum kepala..?heheheheheeee....

*saje nk bahankn kamu..jgn marah aarrr.. :)

Nurul Aziz said...

masa raya hari tu nak try gak klebang shake ni tapi ramai sgt beratur.. tak jadi.. huhu. kuih keria limbongan?? taktahuuuuuuuu, hari tu beraya kat limbongan la.. ades.. takpe nanti la kalau turun melaka nak jugak tryy.. (ntahbila) hahaha..

D Yatie said...

3 3 benda tu kite tak makan pun okey kat melaka. Sedih tak? Lagi sedih asam pedas pun tak. Heh!

aisya said...

akak, asal byk sgt typo kelapa ni.. hehe.. ke typo yg disengajakan ni?

tapi tak minum lah coconut shake.. sebab selalu rasa manis ya ampun.. huhu

beta kupu said...

tu la coconut shake klebang mmg terbaiiik, menangis sbb sdp sgt! hahah

Anonymous said...

capati?????????????

nan lerrr derrrrrrrr.........

tumbookk kang...

cer-teka-sapa

ct kektus said...

2,3 bulan lepas ada p jalan2 kat melaka. memang niat nak singgah coconut shake klebang ni, tapi fullhouse pulak. x sempat nak merasa.

mas saari said...

coconut shake dia mmg sedap.. akak minum 2-3 cup pun boleh.. hehehe

tapi kuih keria tu tak pernah rasa lagi.. katne dia jual ek??

cikwhatever said...

tergodalah pulak tengok kuih keria tu. sedapnyeee :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...