Image and video hosting by TinyPic

24 September 2013

Perasaan aku masuk U,walaupun kejap~

Assalammualaikum~
semalam kami hantar adik aku masuk U,
UITM Shah Alam je.hehehe.
actually dh daftar dh masuk kelas semua,
ni hantar dye balik kolej dye.
dye duk kolej.
g lah kami semua~
PIL,aku,Princess n mashu

Honestly,
aku xpernah masuk U,
hahaha.kesiankan~
smlm lah 1st time aku masuk U,
dulu masa belajar pon aku belajar kat Poly je,
Sijil kat PUO,sambung Diploma pon kat PUO.
so mmg xmerasa lah masuk U,
dunia U.letcure aku selalu kata dulu,
dunia U ngan Poly ni lain,budak poly
banyak kena suap.kat U sume kena cari sendiri.
YEKE korg?

aku mmg teringin sgt nk masuk U,
sebelum aku keje Intel Kulim dulu,
aku dpt g interview UPSI,
tapi aku x g sbb excited nk keje.
hahaha.pas tu skrg menyesal.
kalo aku g dulu mst skrg aku dh ada degree,
mst aku dh jd cikgu~
*eh.hehehe.cikgu adalah cita cita aku,
sempat lg ke kejar cita cita aku tu eh?

hmm smlm masa masuk je UITM tu.
aku mcm teruja,mcm best je student life.
duhhhh teringat masa kat poly dulu.best sgt~
walaupon uitm xde lah cantik cm U yg baru lain.
tapi semangat tgk budak budak ni ada.
haih~

aku hantar beg SIL aku kat bilik dye smlm.
kat tingkat 6 ko~
sampai je atas,trus nk pitam aku rasa.fuhhh~~ tinggi.
stakat nk naik tingkat 4 tu pon dh sumpah seranah.
ni tingkat 6.mmg kurus lahh kan~



mcm ni lah rupa bilik adik ipar aku.
cantik.sbb bangunan ni dikira mcm baru gak.
almari semua besi.merah kuning ko.
hehehe.

princess n nenek tunggu kat bawah je.
sbb kalau nenek naik.esok mst x keje.sbb sakit kaki.
hehehe.xpelah,tunggu bawah je layan cucu dye~

kat bawah pulak si princess ni duk sibuk berkenalan dgn
kakak n abg abg student ni.hehe.
sebok bertegur sapa org.senyum senyum babai babai.
hehe.

suke betul dye kan~
jap g aku tunjuk video dye menyapu kat bawah.
hehehe.sabo jelah~

entry aku ni mcm xde penutup je.
eh bia lah.opis aku bz ni.haih~ 
sibuk n kecoh cm pasar selayang~
pening aku.ok lah,bye~



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 comments:

  1. PG pun tak pernah belajar kat U. inshaAllah someday ;)

    ReplyDelete
  2. lah ex-PUO ke?? hihihihiihhi

    kite ex-uitm... ahahahha

    beza bdk poli dgn bdk u mmg bnyk kak... sejak kite keje kt poli nie nmpk sgt perbezaan dyeorg... lagi2 yg baru masuk..kdg2 tu dh senior pon mcm bdk2 bru masuk.....

    =) jgn mrh just pandangan :P

    *geram tgk princess

    ReplyDelete
  3. kan...tringat zaman studi dlu...best nya!!
    melentur buluh bia lah dr rebungnya, rajinnnn princess ;)

    ReplyDelete
  4. Uitm dihati ku!!!

    1st degree akk kat uitm shah aklam jg... tp blkjar di stadium shah alam... hahaha

    bg akk campus life ni seronok gak... sampai skang pun akk masih kat uni...

    rasanya uni ke poli ke sama jer... y ptg semua tpt tu kita mencari ilmu...

    ReplyDelete
  5. hehe shakira pun blum prnah msuk U.. dulu sjil kat poly, nk sambung Dip plk ada mslah kewangan.. sampai skrg ni kerja lgi, dah nak kwin dah pun.. tapi cita2 nk jd engineer tetap shakira kejar..hehe nak blaja pas kwin, hrp semuanya berjalan lancar..akak, jom berpantun..bleh mng hdiah :)

    http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2013/09/segmen-komen-berpantun-by-shakira.html

    ReplyDelete
  6. Seronoknya tgk U!
    wahhh Umi Qi mmg dari budak2 U...UUM...lama x pi sana...ingat raya haji nak pi UUM lepas pi penang...sgt teruja dah 5 thn x pi melawat U sendiri...rara, mmg kehidupan di U semuanya kena cari sendiri...lecturer just bg title asingment pandai2 ar nak korek cari huwaaaaa seyes best!

    ReplyDelete
  7. Uitm jgk..diploma..pastu degree kt upsi..huhu

    ReplyDelete
  8. insyaALLAH ra satu hari nanti..sempat lagi ni ra..incess pun dah besar..leh la sambung blk..hehe

    ya Allah rajinnye anak dara sorang tu!!
    gud gurl sgt lah syg auntie nih..

    ReplyDelete
  9. sama la dulu belajar kat kolej jer....cita2 dari kecik memang nak masuk U....sampai dah kahwin anak 2 tapi still teringin lagi tapi memikirkan kewangan takpe la, pendam terus la...kumpul duit banyak2 untuk bagi anak belajar sampai masuk U...mak tak dapat masuk U tapi kena pastikan anak2 dapat masuk U jugak...hehehe

    ReplyDelete
  10. uitm dihati ku~da 5 thn tglkn uitm shah alam..rindu zaman blaja lu..

    ReplyDelete
  11. Sama la...ambik dip kat kolej...tp konvo kat u...:-)
    Penah kursus juga di uitm ni...ddk hostel mereka..mmg tnggi...n mmg bole kurus..! Hehe...

    ReplyDelete
  12. rindu uitm shah alam..5 thn da tglkn zaman study..

    ReplyDelete
  13. teringat masa hantar member kat Uitm Shah Alam dulu.. dapat tingkat 7.. berpusing2 carik lif sebab taknak naik tangga punya pasal.. nasib baik lah ada lif.. haha

    ReplyDelete
  14. rara!!adik u duk kolej delima ke??i dulu duk kolej delima,teratai,cempaka..heeeee..
    ya allah...rindunya uitm shah alam!!!!!!! :)
    hidup zaman u adalah masa2 paling rabak & paling enjoy sekali seumur hidup i!!
    uitm shah alam mmg d best!!!heeee... ;)

    ReplyDelete
  15. kehidupan kat U lagi mencabar kot.. hehehe.. tp as ur lecturer said la.. mmg semua kena cari sendiri.. kdg2 nota pun kena cari sendiri dik oiii.. tp kehidupan di U juga adalah memori yg plg terindah dlm kehidupan kita..

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum awak. sheila pun teringin nak masuk U. tapi tulah, kepala dah tepu nak study. lepas spm terus kerja, terus kawin. heeeeeeeee.

    ReplyDelete
  17. uitm dihatikuu.. kolej mawar, tingkat 5.. rasa nak pengsannnnnn! hahaha! dua sem je kat uitm shah alam ni, pastu frust tertonggeng putus cinta.. kahkahkah.. takpela, sekarang belajar tempat lain lak. hewhew.

    ReplyDelete
  18. U... ermmmm ada kenangan yg x nak d ingt & ada kenangan yg buat sy jd manusia ;)

    ReplyDelete
  19. sy pun budak poly, poly sultanah bahiyah kulim, buat dip jek, dapat sambung degree dekat unimas, tapi sebb masalah keewangan bekorban lah tak g, huhuh....

    ReplyDelete
  20. 2,3 kali dok ulang video tu..maisara suka betul tengok..hehhe

    ReplyDelete
  21. best masuk U ni...klu dr segi study tu, mmg bk kne berdikari sndri

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com