20 September 2013

PERKEMBANGAN princess 1 TAHUN

dah lama x update pasal perkembangan princess kan.
last dulu ntah masa bape bulan nta.lupa dh.

nk mulakan dr mana eh.dh xreti dh aku.hahaha.
aku hutang dulu update cite birthday princess eh.
ngeh3~

ok start dgn gigi princess lah,
gigi princess belah atas dh ada 4batang~
ritu tumbuh skali 4batang~
Alhamdulillah dye xdemam,aku risau sgt.
tp xdemam,Alhamdulillah.
gigi bawah ada 4 batang jugak,
gigi rabbit 2 batang yg sedia ada tu,
then ada 2 lagi nk keluar kiri dan kanan.
so now officially ada 8 batang gigi.
tapi kalau senyum x nmpk lg.still nmpk yg
2 batang bawah tu je,hahaha.

princess dh boleh jalan dh.
dah banyak langkah,cuma kdg kdg aku
rasa yg membuatkan dye malas jalan sbb dye asek jatuh,
tu dye rasa jalan tu lambat.kalo nk dtg kat aku,
dye trus je merangkak.hahaha.kalo masa main main
tu akan nmpk lah dye bangun n jalan sendiri nak amik mainan.
but aku selalu bawak dye jalan sendiri ptg petang kat lua rumah.
bg dye biasa pakai kasut~
tp dye suka nk tengokkk je kasut tu.and nk pegang pegang
patung yg ada kat kasut tu ~ sabojelah.hahaha

skrg princess dh pandai flying kiss,
kalau nk tidur or nk babai ibuu g keje,
ckp je flying kiss,dye trus cabut puting n
bg kita flying kiss,
sgt kelakar,sbb sanggup tu buang puting.
kalau babai jgn ckp lah.
asal org masuk kete je dye dh babai siap siap.

ritu kes masa kat ipoh,
papa dye nk g bank,
kua lah start kete,then dye g kat pagar,
tgk je papa,then babai papa sendiri.xyah suruh pun.
papa cite kat ibuu, " awak buat papa sedih "
dah big girl sgt awak ni. sobs~

kalau malam sblm tido,
aku selalu bacakan doa tido,
so bila aku tadah tangan,princess pon ikut tadah tangan jugak.
hehehe.comels je tadah tgn,dh lah tadah tangan tu kecik cinonet je.
pas tu org amin dye pon amin gak.
kalau dgr azan pon gitu.cepat cepat tadah tangan.
dye suka sgt dgr azan.

skrg ni princess suka sgt tiru apa yg org buat,
kalau kita batuk,dye batuk,kita berdehem,
dye pon sebuk,rasa nk sepak je sbb comels sgt.
ritu papa dye ajar dye pukul aku ngan batang golf ( mainan ye )
aku ingat dye xpandai,tp jgn salah sangka,
dye dtg kat aku,dye pukul aku ngan batang golf tu.
sentap ibuu~ papa siap leh gelak gelak.
haih~ tu sbb aku skrg sgt berhati hati,dye akan ikut apa org buat.
dan aku cuba train dye jgn guna kaki kalau nk buat pape.
dye suka taw usik usik brg ngan kaki.
aku x pekenan sgt.so kena ajar dye.xbaik guna kaki.
kena guna tangan.

dan aku rasa princess sgt manja,
kalo aku balik keje,
dye nk aku amik dye dulu.
kalau x,menangis mcm kena pukul.
sentap sgt kalau aku x amik dye.
kdg kdg aku nk g letak brg dulu kt dapur pon xboleh.
sabo jelah~ kalo boleh nk duk je ngan aku.
dye nk suh aku tgk je dia main.xyah buat keje lain.

kalau mandi pon dye suka.tapi skrg payah sket nk syampoo rambut.
syampoo tu senang,tapi nk basuh kepala dye tu payah.
aku mandikan dye x pakai bathtub dh.mandikan bawah shower je.
tapi kemain susah,sbb dye takut air tu kena muka dye.
cane nk buat eh.hehehe.

makan pulak,princess still mkn nasi lembik.
aku cuba xnk bg bubur dh.sbb dh nk setahun.
dh ada gigi banyak dh pon.
so kena ajr dye,dye xnk sgt.tp xpelah.
slow slow lah kan~

dan aku nk ajar dye mkn MAKANAN PEDAS.
hahaha kejam kan aku.so far dye xpenah ag mkn pedas,
tp aku nk ajar,nt g mana mana senang!
xmemilih makanan.hehehe

lg nk cite pasal apa eh.
hmm lupa dh.tu jelah kot.
oh lagi satu.princess berak busuk sgt!
hahahaha~

semoga awak membesar dgn sihat dan sempurna syg~

8 comments:

Fifi Nadhrah said...

comel je princess.. ufairah mase setahun tak pandai jalan lagi..

paling syok.. sempat buang puting dulu.. sape ajar tu? aunty yangbace ni pon rase geram!~

Daddy Ziyyad said...

hahahahahah...comel2 pun, berak mestilah busuk...:P

fifi said...

Alaaa.mesti tomei dia buang puting tu...hehehe...rissa pun sama jer ra...takut muka kena air tp i ajar slow2 la

SyimaSyaz said...

milestone princess lebih kurang aisya..esp part doa tu.

takpe rara, budak baru nak jalan memang mcm tu.dia gayat lagi... kang seminggu 2 lagi u tgk la.once diorg dah gagah perkasa, langsung nanti tanak duduk tau.u yang penat... hahhaa

Asyifa Mustaffa said...

bdak comel bnyk akal nih...!

mychessypie said...

budak mmg cepat sgat mengikut... satu lg..hati2 kalau korek idung ke garu2 idungke..dia akan ikut.. itu aniyss... sampai adik kita pakndak dia kata pernah ikut dia korek idung pasal dia tgh garu2 idung jap... pastu dia ikut..pastu terus i melarang semua tuk korek idung dpn aniys..hahahahahahah

Mila Ahmad said...

Ala tomei-tomei makin besar dah awk.

MaYAsHiKiN said...

hai rara...salam kenal...anak kita lahir beza sehari ek...hihi....sy pun dr ipoh gak...sy bdk br dlm dunia blog ni:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...