11 September 2013

Persiapan Birthday Party Princess


birthday party princess kami buat sabtu ni.
blogger blogger yg dr ipoh,yg kenal rara meh lah dtg.
leh kenal kenal.hehehe.kan kan~

kami buat kat ipoh~
sorry geng GOJES,rara jemput semua,
tapi korg mst x dpt nk turun ipoh kan.
tapi kalau ada yg turun,dtg lah eh~
besar tapak tangan ni menjemput korg~

aku buat majlis ni kul 2pm,
sbb mak aku kata kat ipoh petang asek hujan je.
so buat kul 2pm-5pm,
kul 6 tutup kedai~ hahaha.

majlis sume mak aku handle.
mak aku masak sume,

menu :
nasi ayam,
roti jala kuah durian,
mee goreng
kuetiow goreng
kuih muih
rojak buah
buah buahan,
kek
choclate fountain~

aku bernasib baik jugak sbb mak aku ada.
tempah je dgn mak aku.
nanti balik ipoh sume dh siap.
mak aku mmg supermom sikit.
amik tempah mkn mkn,stakat nk masak utk 
200 300 org makan tu mmg tarak hal lah~
hehe.

kalau xde mak aku,
mst patah kaki jugak kami,
nk tempah mkn satu hal.
nk buat preparation 1 hal kan.
sampai mak aku ckp,
sonok kamu dpt mak mcm mak kan,
nk apa ckp je.nk mkn apa ckp je.
hehe.tau xpe~ mekasih mak~
*sob~

so far bahan utk mkn sume mak aku dh beli.
tinggal barang basah je,ayam cr kat tesco or nk beli kat
kawan mak aku.ayam gemuk gemuk,mak aku kata
kalau beli kat tesco sian plak org mkn ayam kurus,
xde isi.hmmm ayam mahal kan.tapi xpe,pahala banyak jamu org mkn.

aku pulak prepare bab deco deco.
aku buat candy buffet,tapi biasa biasa je.
sbb aku pon xtau nk bajet apa yg ada,
apa yg xde nanti.sbb nk bawak brg dr KL ke ipoh 
1 hal lagi.aku buat je apa yg terlintas.
ada ada lah.xde nt aku adjust kut lain.hahaha.

kek MIL aku banje.
thanks ma! hehe.
aku order kek kat Kzai Ahmad.
kek yg mummy Qausar order masa buffday Qausar tu.
hehehe.kek pelangi gittew~
cantik.rm 90 je.murah kan~

coklat n goodies sume beli kat ipoh je.
goodies xtau lah sempat buat ke x.
kalau sempat buat nt aku buat lah.

ingat nk buat pavlova n cheesekut sikit.
adoiii sume nk buat.ntah sempat ke x ntah lah~
ill try my best~

baju aku n papa princess pon xde ag ni.
ingatkan nk beli tshirt je,pakai tshirt n jeans~
tapi aku xde jeans,camner ni.hahaha.
adoiii~ apekahhh sume xde ni.
baju princess pakai hadiah skirt bf adik aku bg
masa aqiqah haritu.cantik.xpakai lagi.
kasut lak beli smlm.ala ala kasut ballet.
tp princess pakai mcm besar sket.
kaki anak dara aku tu halus.
pakai kasut kecik je.hehehe.

so far tu jelah.
yg lain lain jumaat nanti lah pk.
aku kan mmg suka buat keje last minit.
hahaha.baru gempak sket bila kelam kabut kan.
hahaha.

ok lah.bai.nk makan~



20 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. alahhhh jauhnya! mesti best birthday party untuk princess! heeeeeeee.

diana said...

comel nya kasut..
akak tak boleh datang la..
kalau nak pi kena ambik cuti..suami akak dah tak boleh cuti dah bulan ni..

Birthday mikhail pun tunda sampai bulan 10 sebaB tak de cuti nak buat kat kampung..sedih..

Cik Siti Hajar said...

kak.. kaki kecik sama ngan kita.. umur 24 tp pakai kasut size 4...

ameris said...

alaaa... jauh la plak kat ipoh nun sana.
buat la kat KL jugak rara.

✿ pink velvet ✿ said...

lol ipoh ke? aku mati2 ingat kat kl.. hadoiii! mcm nak dtg la pulak :P

Nyue said...

wahhh..sweet nye princess tu nty..heheheh... mmg xdpt nk p la.. hope princess akan mbesar mjadi anak yg solehah..muahhh

ros_reeza said...

comel je nengok kasut tu :)
moga dipermudahkan urusan majlis tu nanti yer :)

♥ Wina ♥ said...

wahhh baca pun dah terasa kemeriahannya!

semoga semuanya berjalan lancar & princess happy pada hari itu :)

QueeN TerataI said...

HAPPY BIRTHDAT BUAT PRINCESS YER... grand la majlisnya tu nnt ye rara

J.Syazwana said...

opah's nest katenye. hihihi

bace menu dah terliur dah. huhuhu.

happy besday sophea :)

Misz Pinkie Winkie said...

ala nak pegi..tapie jauh lah pulak

hanizan said...

last week dah blik ipoh...mggu ni xdpt balik ipoh dah...klu x, leh dtg besday party princess ni...

ZazaMyMoon said...

alaaaa kalau buat last week boleh singgah =(
banyaknya menu utk birthday.. sedap2 plak tu bila baca ns ayam, roti jala kuah durian bagai hehe..
nway Happy Birthday Princess yg comellll ;)

mama ila said...

Happy birthday Sophea comel =)

Nursaila Norman said...

happy birthday prinses!! dah besar dah diaaaa :D

mrs kayrul said...

tengok menu pun dah terliur abis la rara....semoga majlis princess berjalan dengan lancar

::EIDA:: said...

sorry tak dapat bagi mesin.. harap coklat dapat merubat segalanya. cewahhhhhh.. ahhahahhaa

Anonymous said...

La..kat bndr bru putra ke..akak dok area perpaduan..
-silent reader,zura

ctmah said...

ala...xdapat join..sob sob sobsss
anez wakilkan gojes yg jauh di sinun yek..heheh

puansazusarin said...

Klu blk umah mak msti nak join jugak..heee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...