19 September 2013

Princess is ONE birthday party~

kalau umi Qi ada 14part untuk cerita,
aku ada 10part je kot nk cerita,
kira mcm 10 episod lah kalau dlm drama tu.
hahaha.panjang ko,sabo jelah ko baca k.
aku nk cite satu satu.malas nk campur sume,
kang pening~
khennnnnsss~

now aku cite random jelah pasal birthday~
pas ni aku cite satu satu eh.



hello,ini lah birhday girl haritu.
hehehe.alololo omeinya anak ibuu,
dlm banyak banyak pic,aku suka pic ni.
sbb dye nmpk happy.padahal masa ni dye dh 
nk ngamuk ni.sbb nk tido.aku nk tidur kan
awal awal dye taknak.tapi bila org dh dtg,
baru nk ngamuk nk tido.
haih anak~ sabo jelah.
tapi aku gagah kan x nk bg dye tido.
sbb org sume nk tgk birthday girl.

tema party kami : pink purple dan JIMAT!
hahaha kenapa jimat?
sbb tengah bulan buat buffday party ko!
mst lah kena jimat.kang x pasal pasal 
hujung bulan kena ikat perut lak.
lg pon membazir kan amalan syitonnnnn~
hahahaha.betul lah kan?

Dress princess adalah hadiah dr bf adik aku
masa hari Aqiqah princess tahun lepas.
baju yg dye bagi tu besar.umur setahun punya,
aku xingat dh baju ni.pas tu mak aku call.
"princess pakai baju apa nanti?"
aku ckp lah x carik lagi,
then mak aku kata,xpayah beli lah,
pakai baju yg bf adik bg tu,
kan x pakai lagi,cantik pun cantik~

lepas tu baru aku teringat,
mmg ada baju tu,nasib lah baju tu kaler purple.
mmg kena sgt dgn tema.
aku just beli stokin pink tu je kat princess,
hehehe.omei kan stokin belang belang tu.
ada reben kat atas dye.

aku beli kasut jugak utk buffday girl ni.
tp xnk pulak dye pakai,
so aku bukak kan jelah.tinggalkan stokin je.


hah ni candy buffet aku,
yg aku gigih buat siang malam tu.
hehehe.2 hari aku tido kul 2am,
sbb nk siap kan sume ni.
hehehe.tp xpelah,berbaloi,
dr tempah candy buffet sampai rm350
aku buat sendiri lg puas hati.
hehehe.cumanya x mcm org lain lah.
biasa biasa je aku punya,biasalah,tema pon jimat~
kikiki~

baju aku laki bini tu mmg kami nk pakai sama,
kalau x aku nk pakai baju pink.
pas tu suami kesayangan aku xnk pulak.
hehehe.pening katanya tgk pink.
last last beli baju purple ni.
ok lah jugak,sama mcm warna scallop khemah.
hahaha~ sabo jelah!

baju ni yg aku frust nya,
aku nk beli transfer paper~
aku tgk anez buat masa buffday hannah dulu.
transfer paper tu senang,kita print princess pic or apa apa
atas transfer paper tu.then just iron je kertas tu atas baju.
tapi xkesampaian sbb aku xde masa nk g cari kertas tu.
biasa lah,buat keje last minit.
mcm ni lah kan.hahahaha~

xpe lah.xde tulis PRINCESS IS ONE kat baju
ibuu n papa pon xpelah.janji majlis meriah~

Alhamdulillah majlis lancar sgt.
cuma dlm kul 4pm tu hujan sikit,
tapi lepas tu dh reda.tetamu yg dtg pon
boleh tahan ramai,nk dekat 150orang ada kot.
sbb my mom buat nasi ayam 1 tong plast besar tu.
yg mcm org meniaga tu.habis okehhh~
sonok sgt.


tgk lah pic ni,masa ni dye dh xde mood dh.
nk tido dh.nk berdiri pon x larat dh kononnya,
last last lepas MIL aku sampai,
bawakkan kek,kami potong kek and bg princess tido.
hehe.kesian tetamu yg dtg masa tu xdpt nk tgk princess~
dorg suma tanya pengantinnya mana,pengantinnya mana,
sedih sgt.aku gerak jugak princess bangun,
tapi dye xnk.mata pon xnk bukak.
adoiii~ mengantuk sgt konon.mcm dye pulak
yg berjaga sampai 3am.

terpaksa angkat,kat kat lua pon tido gak.haha
dlm kul 5pm cm tu baru princess bangun,
org org yg last last dtg dpt lah jumpa anak dara aku ni.
tapi masa tu dah aktif pulak.
xnk kat org pulak.nk kesana sini je.
haih sabo jelah~

majlis settle dlm kul7pm mcm tu.
magrib tu sume org dh balik.
aku pon cpt cpt masak utk princess,
bg mandi,makan,pas tu mak aku pulak masak lg.
bg MIL aku makan sbb mil aku sume nk balik mlm tu jugak~
mkn mkn,mandi,mil aku dh balik,kami pon terbongkang tido.
laki aku ptt nya keje lg mlm tu.tapi tido xsedar diri,aku pon sama,
last last MC,xg keje.sian suamiku~
dh lah balik pg sabtu tu sbb keje mlm,
pas tu x tido 1 hari.aduhhhh~besar pengorbanan mu suami~


owh lupa.sblm magrib kami buat sesi membuka hadiah.
sbb ramai nk tgk hadiah princess,
dorg kata geram tgk hadiah princess besar besar.
aku pon terkejut tgk hadiah princess~
hehe.kawan aku ckp mengalahkan hadiah org kawen.
hehehe.terima kasih sume yg bg hadiah.
princess suka sgt semua,sampai xtau nk main yg mana 1.
hehehe.


owh panjang dh ni rasanya~
nt aku karang lg eh.
penat dh ni.
last but not least.
this is OPAH~
org kuat buffday party ni.
kalau x de opah mst x menjadi birhday ni.
org yg cari barang,cari belon,cari khemah
MASAK nasi ayam,buat roti jala,
kuah durian,rojak buah,pulut kuning~
Ya Allah kesian sgt mak,tapi mak sonok mak kata.
moga Allah selalu melindungi mak n kurniakan kesihatan
yang baik untuk mak~ Amin~
terima kasih mak! terima kasih kerana banyak bersusah payah.
tak terbayar dgn nilai ringgit pergorbanan mak
thanks mak!

14 comments:

SweetLikeWhat said...

meriahhhh..comel sangat incesss..makanan super sedap...

Umi Qi said...

Menangis tgk besday party sofia meriahhh sgt...wahhhhh ada 10 part...Umi Qi mmg gigih tau nk ikut channel part2 nih suka bebenor...hahahha nak nangis lagi siap mention nama umi Qi ...hehehhe 14 part terlebey 4 je pun kikiki...

Semua cantik2...kalu bleh like...semua nak like tau...tp xd butang like so umi Qi buat sekali pukal LIKE 1 juta kali...cukup x rara? hahahha

PinKy MoMMa said...

comel sgt princess ari tu..tido awal lak pengantin yer tp puas ati sbb dpt hadiah dia besor besor rara oiii huhu

::EIDA:: said...

alolollololoo oemy nye princess senyum nampak gigi. hehhehe

~AmyLiana86~ said...

wah meriahnyer..da mcm kenduri tunang da tu..hehe..byk hadiah dapat ek princess..

comeynyer princess ni..dah nama princess mestila comeykan..

semoga membesar dgn sihat dan jd anak yg solehah ye cyg..

erin said...

hb princess comel :) dah besar la anak ibu iye ni

Sya Mimie said...

waaa..ibu dia dah story dah.. acik x story lagi dtng besday awk princess..hihi

aisya said...

byknya hadiah princess.. hehe

Nurzakiah Hanum said...

cantik deco

Khai♥Rin : anies said...

alololo birthday girl ni tido la plak...org nk celebrate dia titon lak...heheheh

izyan al-za'im said...

comelnye socks princess! dlm byk2 gamba, stokin jugak yg dikomen hehehe seyes cantik! anyway, happy birthday princess :)

Zee Suhaini said...

banyak sungguh hadiah dier haaaa...takpe rara,100part pon sanggop nak baca ni..hihi..heppy belated besday kat princess..omeyyy

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Happy birthday princess.. banyak yer dpt hadiah.. =D

J.Syazwana said...

Alahai comelnya la sophea ni. geram betol. huhuhu. semoga panjang umur sophe. jadi anak yang baik ye :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...