19 September 2013

Resipi Bayam Goreng Tepung

Ritu aku ada tgk hana buat bayam ni.
Masa tu aku dh terliur dh. Tapi
xberkesempatan nk buat.pas tu Ros Anis
pulak buat.siap pakai tepung kepsi koo.
Lg lah aku terliur.then xkira.
Aku nk buat gak.
Hahaha.
Gigih cr resipi.
Tp aki tgk resipi mcm banyak buh menda bukan bukan.so mcm mls nk cr bahan.tapi basicnya cuma tepung.so aku rumus kan buat resipi aku.senang je.aku mls nk buh telur segala.so xbuh pon telur.
Just : tepung gandum + tepung jagung sket + garam secukup rasa.
Aku ada jugak add on serbuk kari.pas tu kalau nk pedas sket korg buh serbuk cili.or chili flakes.aku x buh sbb nk bg princess mkn.
Sini ada sket tips aku nk bg.kalau nk betul betul rangup.adunan tepung td jgn terlampau pekat.cairkan sket.then pastikan api betol2 panas ye.kalau x panas nt dye mst lembik.panas panas dulu pas tu masukkan daun bayam yg dh dicelup tepung td.jgn lupa basuh pulak.hehehe.
Pas tu dh nmpk keemasan.angkat n tos.
Korg agak2 lah tgk cane dh masakkan.rasa dye sedap.mcm seaweed gittew.hehe.
Try lah.aku buat skali je habis.pas ni nk buat ag.mil i puji tawww.hehehe.
Selamat mencoba~

9 comments:

Lydia Miza said...

Br nak buat mlm ni. Teringin lama dah ni tau

me.liyana said...

cam best je..nt nak try..xpenah lg rasa ni

Azian Elias said...

dulu2 pernah beli.. tapi tu lah. ada bau macam dah lama. tu yg tak berapa berkenan. yg ni nanti leh lah cuba kan..

Umi Qi said...

Umi Qi pernah buat...tp hampeh x pernah nk amik gambar...sedap kan rara...pandai rara buat

ZazaMyMoon said...

kalau suka, Rara boleh try letak jintan manis & ketumbar bj yang di blend.. nyamsss ;)

dya said...

first mkn bayam goring masa pi indon dulu kak..melambak kt sana..but tiba mlaysia dh ramai wupenye bikin bayam goring nih..

beta kupu said...

ohhhoiii dha kenapa asik n3 pasal makanan je nih! ai is kelaparangggg

Sya Mimie said...

tergodaaa..mesti sedap ni..
nak cari bayam..nak cari bayamm..hehe

ieda immi said...

wahh terlius akk nie ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...