10 September 2013

Review Pengalaman bangun pagi masak makanan anak~


Assalammualaikum.
selamat pagi korg!
gila x tajuk entry aku pagi ni.
xmenahan kan.hahahahaha.
layan jelah eh korg~

aku cuma nk cite,
cm mana perasaan aku masak makanan
anak aku pepagi~
hehehe.bg korg yg xbiasa bangun pg mcm
aku dulu,boleh lah try bangun pg masak makanan
anak.sbb ianya sememangnya best!

mula mula mmg susah nk bangun,
tapi dh lama lama korg akan rasa best.
aku 1st day tu mmg semangat nk bangun,
tambah pulak dh tau dh esok nk masak apa,
so set jam kul 530am,kalau lewatkan bangun sampai
545am tu standart lah.hahaha.mula mcm malas gila nk bangun
tapi bila tgk anak kat sebelah,gagah bangun,
kalau x masak kang apa dye nk makan kan.
bangun bangun,tun tang tun tang kat dapur,
SIAP!

lahaiiiii~ kejap je masak,tambah ag makanan baby,
lagi lah senang.apa yg payah nya,
bukannya nk perah perah santan bagai~
cuma potong bawang,sayur,basuh ikan n ayam,
udah siap~
aku mmg sediakan ikan n ayam dlm potion kecik kecik,
masuk dlm bekas,letak dlm peti.senang,pepagi amik,
rendam,cepat je ayam lembik sbb kecik kecik kan.

lepas siap siap sume,kalo sempat,aku buatlah
breakfast aku,hehehe.jimat pon jimat~

naik atas,mandi mandi~
g kerja,g kerja pon awal.sampai opis awal.
boleh update blog awal. *eh
hehehe.

masa drive pon x rasa mengantuk.
seyes wehhhh~
kalau x masa drive sblm ni asek mengantukkk je keje.
skrg ni x mengantuk lg.best lg adalah.
hehehe.hope aku akan boleh masak pg pg utk princess,
sampai bila bila~

seronok masak untuk anak ni.
aku suka princess mkn makanan air tangan aku
lain rasanya drpd bg dye makan dr air tangan org lain.
melainkan opah n nenek dye lah~
tp setakat ni aku rasa xpernah lg.
mmg hanya aku yg masak.kdg kdg sgt baru nenek n opah.

pg ni aku buat salmon stim halia kat princess.
hehehe.aku pulak yg terliur.
kalau kita punya,tambah ke cabai burung~
ahhhh sedapnya.ni pon kurang bahan skit,
celery xde,serai xde,tapi xpelah.princess
baru 1st time makan ni.tgk dye suka ke x,
kalau suka leh buat lagi.hehehe.

ok lah,panjang dh ni~ bai~

14 comments:

Umi Qi said...

Sedap yer bfast sofia...weeeee Umi Qi plak yg terliur bagai hehehhe

fifi said...

Hehe..kan i dah cakap.best bangun pagi ni..badan segar.muka pun santek jer..

mrs kayrul said...

rajinnya rara pepagi...saya nie ikut mood..klu mood rajin datang memacam dah masak...klu x de mood kita puasa je la...hehehe

erin said...

erkk sedapnye..tgok gambar pun akak boleh terliur ;)

Cho Zila said...

alamak sedapnyer.. kalau pwincess tak habis leh kitamakan tapi tenyehler cili padikan...

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

Zee Suhaini said...

sedap la pulak makanan princess..
makan plak ngan sambal memang nyumsss nih..

mychessypie said...

mesti pricess suka la.. pasal bby suka kot berkuah2 gini... ade rasa kan.. hihihi

Nadt said...

best kan bangun pagi masak utk anak..hehe..

Ayu azmir said...

Memang terliur... mase bulan puasa pun sama masak untukben suami...

beta kupu said...

fuyoooh mama mithali kata ko! hihi

diana said...

bestnya..anak dah gigi banyak tak yah blend bagai..masak je gini kan..senang..
Mikahil kalau tak blend sampai halus mula la dia buat muka merah nak termuntah..guna la gigi 2 btang tu apa salahnya..kan??

e.t.t.y said...

aku bab salmon masak lembik lembik ni, macam fail laa sbb salmon tu berbau kan...anak aku pun tak berapa gemor dengan bau dia. so aku goreng je.

asYDhia said...

sangat best dpt masak makanan anak hari2...sebab saya pun masak hantar ke pengasuh...mengajar anak makan bekal lg best dr beli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...