27 September 2013

Review Susu DutchLady 123 untuk Princess


hai,harini sbb xde entry yg boom kebabomm~
so i nk review susu princess,
susu yg rasi dgn princess hanyalah dutch lady~
aku rasa ramai lagi anak anak kat luar tu yg serasi 
ngan susu ni kan~ so dh rasi xyah lah tukar susu lain,
ditegaskan disini,harga susu yg mahal atau murah tidak
menentukan keserasian anak pada susu.hehehe.

princess so far dh minum Langkah 1,
Langkah 2,and now dh tukar Step 123,
mulanya mcm xnk tukar lg,tapi sbb haritu 
aku g Tesco ngan suami,lepas tu boleh pulak susu
ni offer dr RM26.90 offer sampai RM18.90
whoaaaaaaaaaaaaaaaaa mau ko xnk beli.
walaupun tgh bulan.cepat cepat kami grab,
hehehe.kami amik 3 paket trus. RM18.90
tu untuk 1KG taw.bukan 650g,
so beli lah buat stock.

and aku x sbr nk tunggu yg susu langkah 2 tu habis,
nk bg susu 123 ni pulak~

lepas habis je susu tu,dgn bangga nya aku bukak
paket baru.bukak bukak je,whoaaaaaaaaaaaaaa~
sedap sangat kot! bau vanilla~ aku suka gila~
princess pun lg lah suka! skrg ni dye minum skali 5-6oz mst habis,
selang 2 jam mintak lg susu,tambah ag dye dh melasak skrg ni.
lg lah minum banyak~

tapi ada masalah sket ngan poop princess,
poop dye agak keras,so bila nk poopoo tu kena teran sket,
skrg princess dh pandai meneran,so no hal lah~ hehehe.
aku ajar dye suruh bertinggung bila poopoo,
then ajar dye ckp " oooo ookkkk,oooo ookkk "
hahaha,then dye pon ikut,oooookkkkkkk~ hehehe,
so mcm senang sket dye nk poopoo kalau bertinggung.

tapi salah aku jugak,masa mula mula introduce susu baru kat dye,
aku xbuat cair sket,trus je buat cm biasa,hmmm terukkan,
hehehe.nasib lah x de pape.

so far princess ok,xde alahan pape kat susu ni.
poop tu dlm kategori ok lah.sbb dye pon dh mkn mcm mcm,
so poop tu dikira normal lah~

susu ni pakaging dye baru taw.
mcm kat atas tu.cantik sket kan.
lepas ni aku nk beli tin punya,
simpan dlm tin ok sket kot susu tu~

susu ni jugak ada 5X DHA taw.
so perlindungan tu lebih lg kat anak korg~
hehehe.so vote for Dutch Lady~ yeay~
hehehehe.

27 comments:

ct shah said...

samalah dgn saya.saya dah guna dutch lady ni sejak eryn masuk setahun sampai menurun kat adik dia lak.
so far dua2 anak saya xde masalah alahan dan poopoo.alhamdulillah.
yg penting dia affordable!.:-)

imie fatiema said...

my dotter n my son mmg minum susu ni, mmg beli pukal kalau ada less smp rm17.99 mcm hari ni smp 29 sept ada less di TESCO. beli 5pack terus utk 1month. so far susu ni okey ,sebelum tu dah try jugak susu brand lain tak mahu minum, nak yg ni gak Honey punya

QueeN TerataI said...

my baby & my older son pun minum dutch lady juga... i like ur statement.. susu yg mahal atau murah tidak menentukan keserasian anak2.. hehehe

mmg bagus susu dutch lady ni..

mama leen said...

BAGI MAKAN PISANG MAS.. SENANG NAK POPO

Lynda Che Lah said...

susu yang rasi dngn Qoid cuma Anmum..huhu..setiap bulan harganya..amboi mak aih..tp nak buat macam mana..janji anak besar dengan sihat dan kuat..skrg dia nak sgt minum susu coklat dutch lady tu..yang iklan coklat paling sedap! hehe

アヌム said...

thx for the reviewww

♥ Wina ♥ said...

yeayyy princess leh gang dengan kakak Kira ngan abg Syakil...setia dgn dutch lady..alhamdulilah serasi je

18++ tu murah sangat dah tu..wina selalu beli kat econsave 23++ sekarang ade offer 21++

wantie said...

hmm.. poop dia keras ek. akak rasa kurangkan sikit oz susu tu. akak cuma bagi 4 oz untuk 8 auns . it means 1 sudu 2 auns la.

So far yak de pun poop anak akak tu keras. cubalah. try and error tu baik untuk tumbesaran. hehehe..

akak tkar ke dutch kady ni pun sebab anak akak alergik dengan susu dugro. naik ruam berair kat leher dan kepala. so, bila dah tukat ke DL ni ok je. so akak teruslah

Asz Miza said...

Mahalnye rm26..memang range harga camtu ke..rasanya akak i pun pakai dutch lady ni utk anak dia..slalu dia bli kedai biasa pun rm21 camtu..tapi yg rm18.90 tu memang paling murah dapat la kan..ke tesco propa je je kata harga asal rm26.90..hahahah..tengok tesco online dia buat harga asal rm24.99..

SweetLikeWhat said...

hannah pun dutchlady..yeay boleh geng!!!

Umi Qi said...

Rara...sep sikit!
Kita sekapal lah...Qi ngan Sofia minum susu yang sama taw dari kecik sampai sekarang...Umi Qi baru je minggu nih bg Qi minum susu 123 ducth lady nih rara...so far nampak sgt bagus...rasa mcm susu 123 bg anak2 kita more cerdas dan galakkan mudah serap pembelajaran baru...best ooo...Umi Qi beli perisa biasa je dulu...if ok nak try beli perisa vanila, madu dan coklat yeyyy jom rara cuba :)

Aeen said...

Raees pun minum susu ni jgk..tp perisa coklat...sbb kalau susu plain tu langsung dia x nak isap...ni pun doktor suggest suruh minum yg ber flavour..

ameris said...

rara, anak akak rayyan pun minum susu 123 ni. masa mula2 tukar dulu beli yg biasa, pastu try yg madu, pastu leni yg flavour cekelat.

ingat yaya nnt pon nk tukar susu ni jugak. senang adik bradik minum susu sama....

diana said...

Maisara dulu selepas setahun akak bagi dutch lady jugak.dia sembelit juga memula..lama2 dia ok.bagi susu ni badan dia bulat .pipi tembam je..heheh..lepas 3 tahun akak bagi dugro.

Nurzakiah Hanum said...

wow bagus

Misz Pinkie Winkie said...

arai dulu pernah bagi susu nie..tapie dia tak nak,,
mnegada sikit anak bujang tue...

alolo pamdainya princess iyak..
comel jerk!

Fifi Nadhrah said...

sokong part susu murah ke mahal tak tentukan keserasian dengan anak..

~MommyAqilMedina~ said...

Hehe..Dutch lady memang ramai baby yang minum kan..Anak aida pon minum susu ni sekejap lepas tu tukar Dugro skrg minum Sustagen..selera bertambah sikit..hehee

Cik Mun said...

hehehe..semoga princess membesar dengan sihat..

mrs kayrul said...

princess boleh geng ngan hadif...geng susu dutch lady 123...hehhee

Nurul Aziz said...

betul tu, susu mahal murah tak penting, yng penting anak sesuai :) anak pakcik i minum susu ni lah.. alhamdulilah bijak budak tu..


tapi sebenarnya, susu cuma penyumbang 0.01% je, banyak lagi faktor yang mempengaruhi anak-anak kita kan, didikan makbapak, org sekeliling, bla bla.. bagi susu harga sejuta punn kalau makbapak malas nak mendidik anak, tak guna jugak... :)





puansazusarin said...

Kina dulu masa minum step 2 dutch lady cirit birit..pastu skrg dh dekat 4jenis susu tukar sbb popo keras..kesian tgk..puas dah cairkan susu tu..last2 gi klinik doc bg ubat..tapi smpai bila nak bgantung dgn ubat tu kan..

SyimaSyaz said...

i pun bercita-cita nak tukar susu ni. tp husband tak kasi.dia kata poop aisya dah cantik, buat apa tukar.masalahnya susu aisya skrg susah nak dapat.limited.kadang2 nak beli 2 pax, tp dapat beli 1 pax je.yg banyaknya madu... i tanak ajar flavor lagi...

Chekgu Azrine said...

Ank akk yg besar2 semua minum dutch lady masa kecik..sedap!!!hehe

nazirah said...

alahai lamanye rasa tak singgah blog ni.. anak rara pun dah besar ekh.. cOmel betul... teruja tengok princess cik rara... :)

fifi said...

i pun rasa macam nak tukar susu rissa ke 123 ni.tapi tengoklah dulu..

dalila said...

anak sy pun br bertukar susu..sebelum ni enfagrow sejak dh naik harga ni terus tukar..mahal sgt+bay dh start minum byk ber oz2..byk gak try2 aritu..sume xok..bile poo keras..kene meneran smpi berdarah..sian bby..last2 bg dugro alhmdlh serasi..smpi skang ok..bole jgk ni klu nk try dutch lady plak..hihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...