Image and video hosting by TinyPic

26 September 2013

ROTI kacang pun NAIK 30sen~

aku pernah argue ngan laki aku.
dye kata,ala minyak naik 20sen je,
bukan banyak pun,tapi bg aku,
TERASA jugak sbb 20sen SELITER,
bukan 20sen untuk 5liter ke or 10 liter,
dulu kalau aku isi minyak rm30,
aku boleh dpt 19liter mcm tu,
tapi skrg aku isi rm30 aku just dpt
14liter lebih je.nampak x beza kat situ?
banyak kan? huaaaaaaaaaaaaaa~
aku terasa jugak,tapi nk buat mcm mana,
minyak nk kena isi,so pandai pandai lah cut cut apa
yg tak perlu tu~ no more online shopping,
no more benda benda mengarut~
apa yg rasa x perlu,TAK PAYAH BELI!

smlm aku g pasar mlm,
jalan jalan,banyak benda yg aku xbeli,
padahal kalau g pasar malam,rm50 mst habis.
wakakaka.smlm aku just habis rm25 je,
tu pon sbb terbeli seluar aladdin kat princess rm10,
baju leopard pakai kat rumah rm8,
lepas tu i beli yoongtaufoo rm2.50.
amik sikit je sbb nanti xhabis,tapi tu pon x habis jugak~
pas tu beli nasi lemak ayam rm4.50.
nasib nasi lemak sedap~

oh lupa,lepas tu aku beli roti,
roti kacang merah,yg petak petak tu.
ni home made punya kot.sedap,inti banyak,
3paket rm10,kalo beli 1 rm3.80
hah?! terkejut aku kat situ.kalau dulu roti tu
rm3.50 je.dh naik 30sen korg!
gilak ah.mmg cekik darah~
mmg lah 30sen je,tapi~
naik jugak,banyak pulak tu.


aku bukan lah berkira sgt.
aku beli jugak even naik 30sen pon.
tapi knp lah sume brg nk naik~
korg ni pon,agak agak lah~ kesian kat kami ni.

dgr cite pelarasan gaji nk buat lagi bulan 12 ni kan?
hmm mmg lah nk buat~ pas tu td aku dgr rumor yg
minyak nk naik ag.kepala hotak dye~
aku rasa mcm dh give up~
dh give up nk buat pape,kalo aku kata dh mls
duk kat malaysia,over x aku!
hahahaha.kat negara mana lak aku nk duduk,
negara lain pon sama jugak aku rasa kan.

cuma 1 penyelesaian,
cr lah duet lebih~
berusaha lah lebih sket~ then berjimat lah selagi boleh~
boleh ke aku jimat? hmm ntah lah.aku cuba lah.
lepas ni, no more " reward to my self "
please belajar Menyimpan SAFURA!

betul tu! selama ni aku guna tagline salah~ wakakaka

gambar xde kena mengena.aku suka pic ni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments:

  1. yelah..minyak naik 20sen tulah yg sebabkan semua benda naik ber 'sensensensen lagi'

    ReplyDelete
  2. akak nak lari duk jepun..jom! haha..

    ReplyDelete
  3. Hu..roti pun xleh mkn la skrg..dah mahal..huhu..

    ReplyDelete
  4. apa yg x naik skrng nie...semua bende naik...sabar je lah..!

    sedap plak nmpk roti ni memalam...

    ReplyDelete
  5. Mmg kne pndai cr duit lebih dh skang.
    Xleh harap duit gaji dh.
    Ssah nk idup harap duit gaji je.

    ReplyDelete
  6. Yup ada dgr minyak nak naik 10sen lg.. ermmm.. mampu tersenyum jer la.. =D

    ReplyDelete
  7. Makin kecik rasa nilai duit skrang. Dulu bawak duit RM50... dah bleh pakai seminggu.. skrang RM50, 2 - 3 hari je tahan. Doa2 la semoga Allah luaskan rezeki kita.

    ReplyDelete
  8. same la...mule2 dulu dok argue gak ngan hubby pasal minyak...boleh die kate 20sen aje...lepas tu mule bising bile isi minyak xdpt penuh...huhu...hari semalam naik hari ni roti dan2 naik 30sen...

    kampung saya ayam goreng pun naik rege 50 sen..boleh gitu...

    ReplyDelete
  9. memang la minyak naik 20sen je, tapi hasil daripada tu... barang2 keperluan pun naik harga jugak.

    yg susah,pengguna macam kita.

    ReplyDelete
  10. bkn tu je, air plastik kecik kat psr mlm pun dah nek dr 1.30 ke 1.50!! huhu

    ReplyDelete
  11. Setuju..nk tak nak kita kena terima.so kena la cut apa yg tak patut,pastu usaha cari duit lebih..klu boleh la kan..:)

    ReplyDelete
  12. Negara lain lgsg xda subsidi dik. Pegila dok sana. Baru rasa.

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com